Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 7529 kez okundu. | Kategori : K.SANAT
Haberin Tarihi :   04 Mart 2011 - 19:02

Alucraname Şiiri ile Gülbahçe Birinciliği / Hikmet Okuyar

Büyüt
Küçült
Alucraname Şiiri ile Gülbahçe Birinciliği / Hikmet
Türkiye genelinde haberi duyurulan, Alucra Eğitim Derneği katkılarıyla; Alucralı Şairler, Derya Tosun Yılmaz ve Yavuz Kayacık tarafından İstanbul'da birincisi tertiplenen'' Nağmelerde Alucra''

ALUCRANAME ŞİİRÄ° ile GÃœLBAHÇE BÄ°RÄ°NCÄ°LİĞİ / Hikmet OKUYAR 
 
 Türkiye genelinde haberi duyurulan, Alucra EÄŸitim DerneÄŸi katkılarıyla; Alucralı Åžairler, Derya Tosun Yılmaz ve Yavuz Kayacık tarafından Ä°stanbul’da birincisi tertiplenen ” NaÄŸmelerde Alucra ” konulu ÅŸiir yarışmasında Jüri Onursal BaÅŸkanlığını Alucralı Halkbilimcisi, Yazar, Åžiir Yorumcusu, Ãœstad Ä°hsan TekoÄŸlu’nun yaptığı ve Deniz ÅžahinoÄŸlu, Murat Duman, Münevver Düver ile Sabiha Serin'in oluÅŸturduÄŸu Jüri tararafından yapılan deÄŸerlendirme sonunda Yozgatlı Åžair Salim Gülbahçe’nin ”ALUCRANAME ” isimli ÅŸiiri ile Birincilik Ödülü kazandığını iftiharla öğrendim.
Ozan Ariflerden aldıkları ilhamla şiir yazan ve sayıları hızla artan Alucralı hemşehrilerimizden Fatih Kocaman, Ramazan Tiryaki ve Ufuk Közleme'nin de yarışmacılar arasında dereceye girdiğini öğrenince de ziyadesiyle mutlu oldum.
 
Yarışmaya katılanları, derceye girenleri ve ödül kazananları Şebingülü sunumlarımla ve şiir yüklü duygularla tek tek tebrik ediyorum.
 
Türkiye genelinde ve Avrasya'da çok önemsenen ve çok okunan ayrıca ''Okuyar'' denilerek sık sık tavsiye edilen Alucra Türküsü yazarı olarak Yozgatlı Şair Salim Gülbahçe ile çok değişik duygunun heyecanını hissediyorum.
    Geçen yıllarda 7 Gün 7 Gece Åžebinkale Åžiir Åženlikleri kapsamında tertiplenen Hikmet Okuyar Ödüllü Åžiir Yarışması sonunda kazandığı Hikmet Okuyar Türkiye Birincilik Ödülü’nü almak için Åžebinkarahisar Kalesi’ne gelen Yozgatlı Åžair Salim Gülbahçe’nin Åžebinkarahisar baÅŸta olmak üzere Alucra ve Çamoluk hakkında da ÅŸiir güzelliÄŸinde ÅŸiirsel bilgilere sahip olduÄŸunu hissetmiÅŸtim. Birincilik ödülleri yanında Åžebinkarahisar Atatürk Evi ve Müzesi bahçesinde ve Giresun Atapark’ta açtığımız Türkiye Sevdası konulu karma ÅŸiir sergileriyle ismini dünyaca meÅŸhur 2200 rakımlı Gizemli EÄŸribel Tepesi ötesi ve berisinde çok güzel duyuran; ÅŸiirseven yöre halkı ile gençlerle yakından tanışıp konuÅŸan Yozgatlı Åžair Salim Gülbahçe’nin ” A l u c r a n a m e  ” isimli ÅŸiiri ile bir birincilik ödülü kazanması ve birincilik ödüllerine bir yenisini daha eklemesi; hem Alucra, Çamoluk, Åžebinkarahisar, Kelkit Vadisi, Giresun Yöresi ve Yozgat çevresinde duyurulacak, duyulacak; hem de ÅŸiir güzelliÄŸinde sevinçlere, yeni ÅŸiirlerin yazılıp okunmasına vesile olacaktır.
” A l u c r a n a m e  ”, Alucralılar’ın yaÅŸadıkları yerlerde çoÄŸaltılmış olarak ve birincilik ödülü kazandığı kaydedilerek ÅŸiir müzik beste ÅŸarkı türkü dostlarına saz ve ses sanatçılarımıza Yozgatlı Åžair Gülbahçe’nin izni dahilinde cd ve klip yapılması dileÄŸiyle armaÄŸan olarak verilecektir.
Yozgat Sevdası ile Kadim Dost bildiÄŸim; YoÅŸaybir BaÅŸkanı, EÄŸitimci Åžair Yazar Gazeteci Ahmet Sargın ÅŸahsında tüm yozgatlı aşık ozan ÅŸair ÅŸiir yorumcusu dostlarla ve Yozgatlı Salim Gülbahçe sevenleriyle, sıladaki ve gurbetteki Alucralı YiÄŸitler saÄŸlamlığındaki anlamlı ödülün coÅŸkusunu; KINIK-BOZOK muhabbetleriyle paylaşıyorum. Ãœstad Ä°hsan TekoÄŸlu’nun ÅŸahsında; ”NaÄŸmelerde Alucra” konulu yarışma ile ilgilenenlere, Tertip Komitesi Ãœyelerine, Dereceye Girenlere ve Jüri Ãœyelerine tek tek tebriklerimi bildiriyorum. Candost Yozgatlı Åžair Gülbahçe, gönlünden çaÄŸlayan ” A l u c r a n a m e  ” güzelliÄŸini sizlere iletmenin heyecanını Türkiye Sevdası ile duyuyorum..Bir kez daha okuyorum..
Gülbahçe Deyişleri ile '' O k u y a r '' diyerek..
 
A L U C R A N A M E
 
Ne kadar söylense, şanına yetmez
Diller imreniyor, sana Alucra
Şifalı otların, saymakla bitmez
Çöller imreniyor, sana Alucra
 
Nadide ilçesi, kara denizin
Kalplere taht kurdun, silinmez izin
Dört mevsim yeşilsin, solmaz benizin
Kullar imreniyor, sana Alucra
 
Dünyaya nam salmış, fındık dalların
Türlü derde deva, olan balların
Geleni mest eder, şirin halların
Êller imreniyor, sana Alucra
 
KuruluÅŸun Hititlerden geliyor
Murat paşa ile, yüzün gülüyor
Adın küçük, şanın büyük oluyor
Ä°ller imreniyor, sana Alucra
 
Akdere’den, maden suyun akıyor
Kelkit buram buram, çiçek kokuyor
Aşka gelmiş, Şeyda bülbül şakıyor
Güller imreniyor, sana Alucra
 
Gülbahçe de geldi, gördü anlattı
Ne iltifat etti, nede abarttı
Havanı, suyunu, aşını tattı
Ballar imreniyor, sana Alucra
Yozgatlı Şair Salim GÜLBAHÇE
 
……………………............YOZGAT


Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DÄ°ÄžER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VÄ°TRÄ°NÄ°
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LÄ°G PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir