Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 12946 kez okundu. | Kategori : K.SANAT
Haberin Tarihi :   19 Aralık 2011 - 11:21

ANA ŞİİR DİNLETİSİ MUHTEŞEM OLDU..

Büyüt
Küçült
ANA ŞİİR DİNLETİSİ MUHTEŞEM
Ana Dergisi tarafından 18.12.2011 günü Şişli Belediyesi kültür sanat salonlarında Şişli Belediyesi katkılarıyla geleneksel olarak tertiplenen ANA ŞİİR DİNLETİSİ etkinlikleriTÜRKİYE SEVDASI coşkusu içinde şiir müzik şarkı türkü yoğunluklu bir proğramla yapıldı..

ANA ŞİİR DİNLETİSİ MUHTEŞEM OLDU.. / HİKMET OKUYAR

Yeni Ana Dergisi tarafından 18.12.2011 günü Şişli Belediyesi kültür sanat salonlarında Şişli Belediyesi katkılarıyla geleneksel olarak tertiplenen ANA ŞİİR DİNLETİSİ etkinlikleriTÜRKİYE SEVDASI coşkusu içinde şiir müzik şarkı türkü yoğunluklu bir proğramla yapıldı..

                


Şebinkarahisarlı Gözde Şair Şiir Yorumcusu Gözde Gaye Hanedar’ı tanıtmak Ana Şiir Dostları ile tanışmak ve şiir müzik şarkı türkü sohbeti yapmak için etkinliğe katılan Dağların ve Çobanların Şairi Şüsiyad Başkanı Hikmet Okuyar; ANA ŞİİR DİNLETİSİ Divan Başkanı ve Ana Dergisi Yöneticileri Şaheste GÜNDAY - Güngör ARIBAL ile Rumeli Tv Şiir Proğramları Sunucusu ŞİİR yORUMCUSU Fevzi KURTULUŞ sunumlarıyla büyük beğeni alan organizasyon içinde Türkiye Sevdası ile tanıtım yaptı.Proğram sunıcuları arasında ünlü ŞİİR YORUMCUSU Fevzi KURTULUŞ’u görünce çok duygulanan Dağların ve Çobanların Şairi Hikmet Okuyar bu dinletide hazır bulunmak için yoğun çaba harcaığını Ana Şiir Dostları ile birliktelikten zevk aldığını söyledi.

ŞÜSİYAD Başkanı olarak ifade ettiği özdeyişinde Okuyar;
’Aşık ozan şair canlarımız gibi özel yetenekli ŞİİR YORUMCUSU şiir dostlarının da her kurumda her ortamda her organizasyonda çok olması gerektiğini ısrarla vurguladı ve ’..çok yakın gelecekte ŞİİR YORUMCULUĞU çok önemli bir meslek olarak ilgi odağı olacak’ dedi..

                   

Okuyar; Divan Başkanı Şaheste Günday’a tebriklerini, teşekkürlerini bildirirken Şebingülü ile Türkiye Sevdası armağan ettim..

Organizasyonun aşık ozan şair şiir yorumcusu müzisyen bestekar saz ve ses santçısı ressam şeref konukları arasında gördüğüm şiir müzik şarkı türkü yorum dostları arasında şu isimler yer aldı: Hüseyin Kuzucan, Yaşar Kaba, Mustafa Karaköse, Dursun Elmas, Hasan Öztürk, Metin Koca, Göksel Aktaş, Melda Hakgüder, Hikmet Sözen, Orhan Gökçe, Fatih Tutuk, Nihal Atamer, Remzi Bozkurt, Şükran Ülsever, Hasan Bağsız, Aslan Seymen, Gültekin Kutluk, Aziz Pınar, Saba Nazife, Yıldız Büget, Yegane Gülerman, Sibel Özkaygısız, Sevim Akay İçöz, Mehmet Duman, Leyla Salbaş, Türkücan Helin, Sahi Tezcan, Seran Seçerli, Bayram Erdoğan, Necmettin Çanga, Şahsenem Çorbacı, Haşim R. Çorbacı, Dilşade Güngör, Rukiye Karakütük, Kul Ekrem, Tuğba Ayangil, Sena Kaya, Gözde Gaye Hanedar..

İki bölümde sunulan ve şiir yüklü duygularla paylaşılan proğramda; aşık ozan şair ve şiir yorumcusu kültür sanat dostları kendi eserlerini ya da seçtikleri şiirleri yorumladılar.
Türkü ve şarkı dostları kendi eserlerinden ya da repertuarlarındaki eserlerden örnekler sundular.
Ressamlar düşüncelerini proğram bağlantılı olarak şiirle örtüştürerek açıkladılar.
Divan Başkanı proğram arasında ev yapımı pasta börek türü yiyeceklerden ikramda bulundu.. gelecek proğram kapsamında şiir şarkı türkü yorumculuğu için gençler arası özendirici ödüllü yarışma düzenleneceğini dillendirdi.

Organizasyon proğramında Şeref Konukları kültür sanat dostlarını ; Okuyar takdimi ile ilk defa 13 yaşında, 17.12.2011 tarihinde yayınlanmış bir şiirini Şiir yorumcusu ünvanıyla yorumlayarak selamlayıp yer alan ilköğretim okulu 7. sınıf öğrencisi Şebinkarahisarlı Gözde Şair Gözde Gaye Hanedar; EDABİYAT DÜNYASINA HOŞGELDİN GÖZDE ŞAİR denilerek karşılandı.

       

Şüsiyad Başkanı Hikmet O k u y a r yaptığı teşekkür konuşmasında ’ Ana Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen Ana Şiir Dinletileri, Ana Çevre Gezileri,Ana Şairleri İmza Günleri, Ana Şairleri Şiir Sergileri ile önemli ve kalıcı hizmetler yapan canları tebrik ediyorum.
Şişli Belediye Başkanı Tanıtım Turizm Kültür Sanat Dostu Mustafa Sarıgül’e de organizasyonara katkıları münasebetiyle teşekkür ediyorum ’ dedi.
Şüsiyad Başkanı Hikmet Okuyar; Giresun, Şebinkarahisar Köprübaşı’nda; 710 sayfalık Kaynak eser olarak ’Okuyar’ denilerek Proje çalışması olarak özenle hazırlanan Türkiye Sevdası isimli tanıtım turizm kültür sanat eserinin para oldukça bölüm bölüm yayınlandığını; eserde herkesin ilinden ilçesinden kendinden özellikler güzelliker bulduğunu söyledi.

Kitle İletişim:

Hikmet OKUYAR
ŞÜSİYAD Başkanı

18 Aralık 2011, Ş i ş l i / İSTANBUL




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir