Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 7401 kez okundu. | Kategori : K.SANAT
Haberin Tarihi :   03 Mayıs 2012 - 18:54

Ankara'da Ordu Rüzgarı esti..

Büyüt
Küçült
Ankarada Ordu Rüzgarı
Karadeniz'in sıcak ve güler yüzlü insanları yeşil zümrütün ve turkuaz mavisinin buluştuğu yer Şirin ilimiz ORDU.

AMASYALI KESKİN OZAN ile ORDU RÜZGARI / Hİikmet OKUYAR Ordu ve İlçeleri Tanıtım Turizm Kültür Sanat Etkinlikleri için 29 Nisan 2012 günü Ankara AKM de 5 Yıldızlı Amasya Elması Tanıtımlarıyla Ünlü Amasyalı Keskin OZAN ile buluşacak Ordu Günleri proğramını birlikte takip edecektik.

Ziyaretçilere ve görevlilere, 2011 Hikmet Okuyar Türkiye Birincilik Ödülü kazanan Şair M.Nihat MALKOÇ İmzalı çok meşhur ORDU GÜZELLEMESİ isimli eseri armağan edecektim.
Türkiye Sevdası ile Ordu ve İlçeleri tanıtımına öncülük ettiğimizi duyuracaktık..

Aynı gün İstanul Kağıthane’de tertiplenen TİREBOLU 3. KÜLTÜR SANAT GÜNLERİ proğramına ben katılınca Amasyalı Keskin Ozan da ORDU GÜNLERİ etkinliklerine katıldı..
Amasyalı keskin ozan izlenimlerini aynen paylaşıyorum..Saygılarımla.

Hikmet OKUYAR
Şüsiyad Başkanı
....................

Ankara’da Ordu Rüzgarı Esti.. / Amasyalı Keskin OZAN

’ Karadeniz’in sıcak ve güler yüzlü insanları yeşil zümrütün ve turkuaz mavisinin buluştuğu yer Şirin ilimiz ORDU.

Ankara, Atatürk Kültür Merkezinde 26 - 29 NİSAN 2012 tarihleri arasında “ORDU GÜNLERİ FUARI “ tertiplendi. Görülmeye değerdi. Muhteşemdi.

Karadeniz sahillerinden dereleri tepeleri aşıp gelmişler, iyi ki gelmişler. Bu tür fuarların her zaman için çok faydalı olduğunu belirtirim konuşmalarımda. Bilinmeyeni bilmek görülemeyenleri görmek için

Yöresel ürünlerin sergilendiği ortamlarda en ünlü ürünlerin neler olduğu görülmeli bilinmeli.bu tür etkinliklere aileler birkaç saatliğine bile olsa çocukları ile birlikte gitmeli.. tavsiye ediyorum. Ben de aynısını yapıyorum öğrenmeleri için yiyiğenlerimi de götürüyorum. Bu defa ailece oradaydık.

Birazda sanırım kan çekiyor. Annemin dedesinin Ordu ‘dan Amasya ‘ya gelip yerleşmesi ve sıcaklığını hissettiğim insanların yanında olmak istedim.

Ordu merkez başta olmak üzere 18 ilçesiyle bir bütündü Ordu. Katılan İlçeler ;Ünye, Fatsa, Çaybaşı, Akkuş, İkizce, Aybastı, Çamaş, Gölköy, Gülyalı, Gürgentepe, Kabadüz, Kabataş, Korgan, Kumru, Mesudiye, Perşembe, Ulubey, Çatalpınar. Bütün İlçe Belediyelerini tek tek dolaştım. Üç belediye başkanıyla kısa kısa söyleşiler yaptık. Korgan Bld.Bşk Sn.İhsan GÜVEN, Fatsa Bld.Bşk Sn. Hüseyin ANLAYAN ve Çaybaşı Bld.Bşk Sn. Zekeriya SARIKOCA. İki de Ordu Milletvekillerimizden Sn. İhsan Şener ve Sn. Mustafa HAMARAT ‘la kısa sohbetlerimizi yaparken yoğurtu mısır ekmeği karışmış yöresel yemek yedik güzeldi. Nezaket ziyaretinde bulunacağımı bildirdim Sn.Vekillerimize.

Belediye Başkanlarının turizmin yaygınlaşması ve yayla şenliklerinden bilgiler verdiler Haziran ayı için de yapabileceklerin söylediler. Heyecan ve mutluluk vardı gözlerinde.Fotoğraf çekiminden sonra ayrıldık.

Her ilimizin kendine özgü kültürü ve özellikleri-güzellikleri vardır. İlk gözümüze çarpan özelliği folklör veya yöresel bir şey çarpar. Ordu-Perşembe Folklör Ekibi Başkanı Eğitimci Sn. Sabri ŞENGÖZ 1965 den bu yana folklorun içinde olduğunu belirtirken; bütün ekibin öğretmenler oluştuğunu söyledi. Oyunlar hakkında bilgi veren ŞENGÖZ Ordu-Perşembe Karşılaması, Horon, Boztepe sallaması 3 ayağı ögerttiğini sözlerine ekledi.

Ayrıca beni çok etkileyenve Fatsa 1910 yaşanan ORDU GÜNLERİ AKM DE “HEKİMOĞLU” hikayesini Karadeniz Ordu Tiyatrosu Sanatçıları tarafından sergilenmesi ve son perde de Ünlü Türkücümüz Sn.Tuğrul ŞAN’ın güzel ve gür sesini özlemişiz Hekimoğlu türküsüyle salondakilerin gözlerinin dolmasına engel olamadı. Bol bol alkış aldılar.

Bir oyun ancak bu kadar güzel oynanırdı. Emeği geçenleri yürekten kutluyorum, tüm sanatçıları ayakta alkışlıyorum. Helal olsun.

Rüya gibi bir etkinlik daha geçti Ankara Semalarından. Tüm Ordu’ya ve Ordulu hemşehrilerime selam sevgi saygı…

02.05.2012
Amasyalı Keskin Ozan Müzeyyen KESKİN ’
...........................
Netice itibariyle;
gün boyu izlenimleri hakkında bilgi edindiğim Amasyalı Keskin Ozan ve ekip arkadaşlarına başarılarını tebriklerimi iletiyor teşekkür ediyorum..

Hikmet OKUYAR
Şüsiyad Başkanı
02.Mayıs.2012 Şile / İSTANBUL
..................

    

      





Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir