Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 7530 kez okundu. | Kategori : K.SANAT
Haberin Tarihi :   28 Aralık 2011 - 18:22

''ARİF NİHAT ASYA ŞİİR ETKİNLİKLERİ VE ŞİİR YORUMCULARI HAFTASI'' olsun..

Büyüt
Küçült
ARİF NİHAT ASYA ŞİİR ETKİNLİKLERİ VE ŞİİR YORUMCULARI HAFTASI
Şaheserler Üreten Sanatçılar, İletişimciler, Yapımcılar Yönetmenler, Araştırmacılar ve Derlemeciler Topluluğu ( Şüsiyad ) Başkanı Şair Yazar Gazeteci Hikmet Okuyar;

''ARİF NİHAT ASYA ŞİİR ETKİNLİKLERİ VE ŞİİR YORUMCULARI HAFTASI'' olsun..
=
Şaheserler Üreten Sanatçılar, İletişimciler, Yapımcılar Yönetmenler, Araştırmacılar ve Derlemeciler Topluluğu ( Şüsiyad ) Başkanı Şair Yazar Gazeteci Hikmet Okuyar;

Bayrak Şairi Şiir Dostları’nın ve Şiir Yorumcusu özel yetenekli sunucuların bulunduğu yerlerde 05-11 Ocak 2012 tarihleri arasının; 2012 ’’ ARİF NİHAT ASYA ŞİİR ETKİNLİKLERİ ve ŞİİR YORUMCULARI HAFTASI’’ olarak kutlanmasını istedi.
=
Okuyar;

05 - 11 OCAK 2012 TARİHLERİ ARASI ’’ ARİF NİHAT ASYA ŞİİR ETKİNLİKLERİ VE ŞİİR YORUMCULARI HAFTASI ’’ olarak kutlanmasının büyük yaralar sağlayacağını ve Arif Nihat Asya’ının da Mehmet Akif Ersoy gibi Yahya Kemal Beyatlı gibi çok önemsenerek değerlerinden faydalanmak gereğini vurgulayarak şunları söyledi:

HAFTA SÜRESİNCE; KÖY, BELDE, İLÇE VE İLLERDEKİ ÖZEL YETENEKLİ DENEYİMLİ ŞİİR YORUMCULARI BİR ADIM ÖNE ÇIKARILACAK ARİF NİHAT ASYA ŞİİRLERİNİ YORUMLARIYLA DEĞERLENDİLİP ÇAM SAKIZI ÇOBAN ARMAĞANI ÖDÜLLERLE ÖDÜLLENDİRİLEREK TEŞVİK EDİLECEK.

5 OCAK ADANA’NIN KURTULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLAMALARI SIRASINDA BAYRAK ŞİİRİ SUNUMU İLE YENİ BİR BOYUT KAZANARAK GÜNDEME TAŞINAN ŞİİR YORUMCULUĞU KONUSU; YAKIN GELECEKTE ÇOK SAYGIN BİR MESLEK OLARAK TERCİH EDİLECEK..

ŞİİR olgusuyla başlayan şiir sohbetleri ile şiir söyleşileri günümüzde ŞİİR YORUMCULUĞU konusunu gündem yapıyor.

Okul yönetimleri özel yetenekli öğrencilerle ilgilenirken özel günler etkinliklerinin lokomotifi olan şiir yorumcusu öğrencilere duyulan ihtiyacı daha da çoğaltıyor.

Türkiye’nin bir çok yerindenin Şenlikler şölenler şiir proğramları kültür sant etkinlikleri sunuculuğu için profesyonelce davet edilen Ayşe Egesoy, Aylin Enginler,şEBNEM Kısaparmak, İkbal Gürpınar, Öngün Yıldırım gibi ünlü, profesyonel ŞİİR YORUMCUSU uzmanlar;ŞİİR AKŞAMLARI, ŞİİR DİNLETİLERİ, ŞİİR GÜNLERİ proğramlarına daha gizemli bir saygınlık kazandırıyorlar.

Karadenizli Foklörcü Şiir Yorumcusu METEHAN ile ŞEBİNKARAHİSARLI Gözde Şair Şiir Yorumcusu Gözde Gaye Hanedar gibi yüzlerce genç öğrencinin ŞİİR YORUMCULUĞU ile çok özel olarak ilgilenmesi dikkatlerden kaçmıyor.Türkçe Edebiyat ve Müzik Öğretmenleri özel yetenekli öğrencileri değerlendirirken şiir yazan özel yetenekli öğrenciler ve ŞİİR YORUMCUSU elamanları da diğer pozitif alanlarda özel yeteneği olanlarla aynı eşdeğerde değerlendiriyorlar.

Bu yıl Arif Nihat Asya Şiir Etkinlikleri haftasında ŞİİR YORUMCUSU şiir dostları; şiiri güçlendirmek dinleyicileri ve okyucuları daha çolk heveslendirmek adına daha çok önemsenerek tanıtılacak..

İnternet ortamlarında şiir sohbetleri yapanlar da video paylaşımı klip paylaşımı yapanlar da mutlaka; ŞİİR adına özveride bulunarak İSTANBUL TÜRKÇESİYİLE şairinin hissiyatına tercuman olarak şiirin yapısıyla örtüşen bir tarz ile ŞİİR YORUMCULUĞU yapmayı meslek edinmiş ŞİİR DOSTLARI için SALONA ŞİİRE YORUMA uygun sunum yapıyor muhteşem bir yetenek diyebilmelidirler.’’ dedi.

Okuyar,

Arif Nihat Asya Şiir Etkinlikleri organizasyon tertip komitelerinde görev alacak görevlillre ve etkinliklerde bir adım öne çıkarak ŞİİR PROĞRAMLARI SUNUCULUĞU ve ŞİİR YORUMCULUĞU yapacak ŞİİR ÖNCÜLERİ kültür sanat dostlarımıza şimdiden teşekkür ediyor; başarılar diliyoruz.’’ dedi.

Hikmet OKUYAR
Şüsiyad Başkanı

NOT : ’’ 2012 ARİF NİHAT ASYA YILI ’’ OLARAK DEĞERLENDİRİLSİN DİYE İLESAM DAHİL BİRÇOK KURULUŞ İLE ŞİİR DERNEKLERİ ARASINDA GÖRÜŞMELER DEVAM EDİYOR..



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir