Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 7467 kez okundu. | Kategori : K.SANAT
Haberin Tarihi :   07 Aralık 2010 - 18:57

Ayrılık Davulu Kitaplaştırıldı

Büyüt
Küçült
Ayrılık Davulu
Tirebolulu Binbaşı Hüseyin Avni Alpaslan’ın hayatından bir kesiti anlatan Ayrılık Davulu adlı tiyatro eseri yazarı Fahri Şirin tarafından kitaplaştırıldı.

Ayrılık Davulu Kitaplaştırıldı

  Tirebolulu Binbaşı Hüseyin Avni Alpaslan’ın hayatından bir kesiti anlatan Ayrılık Davulu adlı tiyatro eseri yazarı Fahri Şirin tarafından kitaplaştırıldı.Tirebolu Kültür ve Sanat Günleri’nde 2 perdesi oynanan oyun tümüyle 3 perde olarak yazar tarafından bastırılarak edebiyat severlerin istifadesine sunuldu.

 

Tarihçi Yazar İsmail Kahraman’ın önsözünü yazdığı eser, son dönem yaşayan kahramanımızın hayatından kesitler sunarken bizlere de vatan sevgisinin nelere kadir olduğunu da hatırlatıyor. Kahraman “Gençliğimizin sanal dünyadan kendine kahraman araması sadece onlara ait bir problem değildir. Bizim de geçmişle bugün arasında köprüler oluşturmak gibi bir görevimiz var. Ecdada vefa bizler için de gerekli. Her birimiz kendisine demeli ki; “Ben de bir şey yapmalıyım!” Aksi halde vefasız geleceğe kim yatırım yapar?” diyerek Sayın Fahri Şirin’in yaptığı işin önemini belirtiyor.

 

Her Tirebolulunun, her Giresunlunun ve her Türk’ün alıp okuması ve geçmişimizi ve tarihimizi anlaması için çok önemli olan bir kitabı Şirin Yayıncılık Zübeyde Hanım Caddesi Çavuşlu Görele adresinden isteyebilirsiniz.

 

Fahri Şirin Kimdir:

20 Ocak 1952’de Görele’de doğdu. İlköğrenimini Giresun Çavuşlu’da, orta öğrenimini Adana ve Trabzon İmam-Hatip liselerinde tamamladı. 1974 Yılında İzmir Yüksek İslam Enstitüsü’nden mezun oldu. İzmir Amerikan Kültür Derneği’nde tiyatro eğitimi aldı.

 

Askerliğini Keşan’da yedek subay olarak bitirdikten sonra Rize İmam-Hatip lisesinde göreve başladı. Aynı okulda Müdür Yardımcısı oldu. 1979 yılında Espiye İmam-Hatip Lisesi’ne, 1992 yılında da Tirebolu İmam-Hatip Lisesinde Müdür olarak atandı. 2004 Mahalli seçimler nedeniyle bu görevinden ayrıldı. Bir dönem Giresun Çavuşlu Belediye Başkanlığı görevinde bulundu. Evli ve üç çocuk babasıdır.

 

Hüseyin Avni Alparslan (Ayrılık Davulu) dışında, “Karantina, Harşit İsimsizleri, Hidayet, Öğretmenim, Kan Davası, Osman Ağa, Basketbolcü Kız” gibi oyunları vardır. “Harşit İsimsizleri” M. İstemihan TALAY’ın bakanlığı döneminde Kültür Bakanlığı’nca yayımlanmıştır.

 

 

Yazan: İbrahim Balcıoğlu



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir