Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 8773 kez okundu. | Kategori : K.SANAT
Haberin Tarihi :   29 Mart 2011 - 22:52

Beyoğlu Şiir Günleri / Hikmet Okuyar

Büyüt
Küçült
Beyoğlu Şiir Günleri / Hikmet
İstanbul,Beyoğlu'nda gerçekleştirilen Beyoğlu Şiir Günleri etkinliklerine bir yenisi daha eklendi.

BEYOĞLU ŞİİR GÜNLERİ../ Hikmet OKUYAR

 
İstanbul,Beyoğlu'nda gerçekleştirilen Beyoğlu Şiir Günleri etkinliklerine bir yenisi daha eklendi.
Her ayın son Pazar günü İstanbul,Beyoğlu Öğretmenevi kültür sanat salonlarında 13.30-17.00 saatleri arasında tertiplenen Beyoğlu Şiir Dinletisi etkinliklerinin 27 Mart Pazar günü gerçekleştirilen bu Mart ayı proğramında oldukça fazla yoğunluk yaşandı.

 
 
Eğitimci Mustafa Karaköse başkanlığında Zeki Eroğlu ve Meral Kılınç tarafından oluşturulan divanın yönettiği Beyoğlu Şiir Dinletisinde; amatör ve usta aşık, ozan, şair, şiir yorumcusu, şarkı ve türkü yorumcusu kültür sanat dostlarıyla; şiir müzik şarkı türkü dostları:
Nevzat Gürel,Kadiye Kantar,Gülten Üçler,Gülpaze Şener,Eşref İlhan,Ercan Kubilay,Melike Tarar,Suzan Molduç,Gülseren Köroğlu,Göksel Aktaş,Lütfiye Yesügey,Emine Karataş,Hikmet Okuyar,Hilal Alta,Beyhan Beştepe,Akif Şentürk, Güler Engin,Yusuf Atilla,Sinan Yıldırım,Mustafa Karaköse,Zeki Eroğlu, Meral Kılınç, Hatice Opak Bilgin, Şinasi Sucu,Neriman Subakan,Ahmet Tığlı,Gültekin Güner,Selami Ercan,Halil Kırankaya,Latif Mahmat,Hilmi Şan,Gültekin Kutluk,Ülkü Akman,Kadir Sayın,Burhan Sağlam,Hayrettin Kızılkan,Şahver Sarışın,Aysel Gögem,Meral Oral,Hülya Korkusuz, Güner Tanju,hayriye Arat,Aslan Seymen,Mehmet Akdemir, Hafize Çifçi, Zeliha Yegüsey, Gülsen Özkan,Dilşade Güngör,Adil Acar,İslam Kubat Yürükar,Esin Üçüncüoğlu,Melahat Babalık,Gülşen Şenderin,Enver Hepgüler,Sevgi Yeşiloğlu,Veliye Yürüm,Sezer Kurna,Nihal Ergün,Gönül Koymaz,Korel Haksun,Sinan Yıldırım ile birlikte ismi tesspit edilemeyen şiir şarkı türkü dostları hazır bulundular.
Beyoğlu Şiir Dinletisi etkinliklerinde sekreterya görevini ve bazı önemli fotoğrafların çekimini Şair Yazar Gazeteci Hatice Opak Bilgin yaptı.Topluluk fotoğrafları konsunda Gazeteci Fotoğraf Sanatçısı İslam Kulat Yürükon önemli katkılarda bulundu.      
 
Beyoğlu Şiir Dinletisi acılışında Başkan Mustafa Karaköse'nin yaptığı açış konuşmasında tarihin seyri içinde ayın önemli olayları hatırlatıldı.
Meral Kılınç da Mart ayı içinde hayatını kaybeden şiir dostlarını edabiyat ustalarını ve ünlü kişileri hatırlattı.
Ardında kalıcı hizmetler ve eserler bırakara ebedi aleme göç eden şehitlerimiz ve şiir dostları saygıyla anıldı.
 
Beyoğlu Şiir Dinletisi; amatör ve usta aşık ozan şair ve şiir yorumcularının şiirleri ile ayın güncel konularının işlendiği güzel bir proğramla değerlendirildi.Şiir yorumlarının arasında şarkı türkü dostları da seslendirdikleri şarkı ve türkülerle dinletiye renk kattılar yoğun alkış aldılar.Beyoğlu Şiir Dinletisi sırasında pasta ve çay servisi yapıldı.
 
Dinleti arasında çaylı şiir müzik beste ve yorum sohbeti birbirini uzun zamandır göremeyen dostların hasret gidermensine yeni çalışmalar hakkında istişare yapılmasına vesile oldu .Topluca hatıra fotoğrafı çektirlidi.
 
Eğitimci Şair Radife Şen Kayaoğlu  gibi özel mazeretleri sebebiyle dinletiye katılamayan şiir dostları da telefon ederek tebriklerini bildirdi.Dinleti yönetim masasına bir sepet çiçek bırakan Şiir Yorumcusu Kadir Sayın yorumları ve şiir güzelliğindeki nazik davranışı ile çok alkış aldı.
 
Dinleti de sunulan şiirler de şarkı ve türküler de bazen cokuyla alkışlarla; bazen de hüzünlenerek dinlendi.
 
Dinletinin bir değerlendirmesini yapan ve Dinletinin anısına  bazı şiir dostlarına Tanıtım Turizm Kültür Sanat Eseri Türkiye Sevdası armağan eden  Şüsiyad Başkanı Şair Yazar Gazeteci Hikmet Okuyar; dinletilerin imza günleri şiir sergileri gezilerle okul ziyaretleriyle takviye edilmesi hususunda daha çok gayret gösterilmesi halinde daha etkin olacağını vurgulayarak; divana, katılımcılara, konuklara,öğretmenevi yöneticilerine ve personeline teşekkür etti.  
 

Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir