Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 7997 kez okundu. | Kategori : K.SANAT
Haberin Tarihi :   31 Mayıs 2011 - 17:23

Bizim Vali Yaman şarkı söylüyor / Hikmet Okuyar

Büyüt
Küçült
Bizim Vali Yaman şarkı söylüyor / Hikmet
Birkaç etkinliğe bir başlık atmanın ne kadar zor olduğunu Kırklarelililer de dahil tüm medya mensubu meslektaşlarım çok iyi bilir. Bu haber yorum yazısını tamamlayıncaya kadar haber başlığını düşündüm.Yazı tamam olduğunda yazı başlığı da tamam olmuştu.

Bizim Vali Yaman şarkı söylüyor / Hikmet Okuyar
 
Birkaç etkinliğe bir başlık atmanın ne kadar zor olduğunu Kırklarelililer de dahil tüm medya mensubu meslektaşlarım çok iyi bilir. Bu haber yorum yazısını tamamlayıncaya kadar haber başlığını düşündüm..Yazı tamam olduğunda yazı başlığı da tamam olmuştu..

Bizim Vali Yaman şarkı söylüyor..

Yazı başlığına konu olan Bizim Vali, hangi ilde görev yaparsa yapsın şiir müzik şarkı türkü ve yorum dostlarıyla yakından ilgilendiği için her ortamda  Şiir Yorumcusu Vali..Şarkı Yorumcusu.. Bizim Vali olarak hatılanacak.
 
 
 
Özellikleri ve güzellikleriyle Kırklareli ve İlçeleri hep ilgi alanımda idi.Tıpkı diğer illerimiz gibi.Tıpkı Şebinkarahisar Sevdası ile Giresun Sevdası ile Karadeniz Sevdası ve Türkiye Sevdası ile hissettiğim gibi.
Kırkarelili Eğtimci Şiir Yorumcusu Bestekar THM santçısı Ozan Hasberraki Hasan Öztürk ile Şebinkarahisar Kalesi'nde karşılaştığımızda yaşadığımız duyguların güzelliği ve trakya türkülerinin yankılandığı mini konser gün gibi aklımda.

21.Kırklareli Karagöz Kültür Sanat ve Kakava Festivali için aldığım ÖZEL davet; Giresun Musiki Cemiyeti Kırklareli konserini medya mensubu olarak izleme arzsuna; bir de 14. Hikmet Okuyar Ödüllü Şiir Yarışması kapsamında 15 ayrı dalda gerçekleştirilen yarışma içinde olan Özellikleri ve Güzellikleriyle Kırklareli ve ilççeleri konulu yarışmada 2011 Hikmet Okuyar Türkiye Birincilik Ödülü kazanan Sivaslı Ozan Zaralıcan ile 2011 Hikmet Okuyar Şiire Üstün Hizmet Ödülü kazananlardan Kırklarelili Şairler Mustafa Ermiş Nevzat Bilgiç ve Alaeddin İkican'ın ödüllerini takdim etmek, Kırklareli Valisi Mustafa Yaman'a Türkiye Sevdası vermek ve Türkiye Sevdası'nın 354. tanıtımını yapmak için yollara düşme arzusu eklendi.
Hem türkiye genelinde 13 Haziran 2011 tarihine kadar sürecek olan Bir Bahar Akşamı Şiir Dinletisi etkinliklerini takip ediyorum.. Hem Toroslar'ın Gizemli mekanlarından Gülek'de Türkiye Sevdası ile irtibatlı olarak tertiplenen bir törenle  Adanalı Umut Şair Hatice Umut'a verilecek 2011 Hikmet Okuyar Türkiye Birincilik Ödülü hakkında bilgi alıyor hem de Kakava festivaline danışmanım olarak katılan Kırklarelili Şair Yazar Gazeteci Hatice Opak Bilgin'in aktardığı kısa haberleri değerlendirerek yola devam ettim. Kırklareli Otogarı'na 29 Mayıs 2011 Günü 16.00 saatlerinde ulaşabildim. Dağların ve Çobanların Şairi olarak Bizim Hikmet'ce sırt çantası ve azık torbası ile ancak taşıyabileceğim kadar yüküm vardı.

İsterseniz inanın ister inanmayın ama omuzlarım morarmasa da hala güneş yakmış gibi sızlıyor.
Biraz soluklanıp zamanı en iyi biçimde değerlendirmek için ilk uğrak yerim Kırklareli Kültür Pasajı oldu. Kırklareli Şair Yazar ve Sanatçılar Derneği Başkanı Mustafa Ermiş'i ararken ofisinde selamlaşıp tanıştığım  Şiirseven Yazar Emlakçı Emel ile 29 Mayıs coşkusu içinde bir şiir sohbeti yaptık.Aşdan, işden. alışverişten.. konuştuk.
Alt kattaki şairin yerine bir çay içimi uğradığımda Havsalı Mülayim Şair diye bilip tanıdığım şiir dostu, Eğitimci Şair Mehmet Özbilen ve Şair Yazar Gazeteci Hatice Opak Bilgin'ce Tirebolu çayı lezztendeki Şebingülü duyarlılığındaki şiir sohbetinin içinde buldum kendimi.
Sohbet arasında Kırklareli Şiir Atölyesi çalışması da yaptık.Kurucusu ve Başkanı olduğumTekirdağlı Edirneli Kırklarelili Şairler  Şiir Yorumcuları ve Aşıklar Topluluğu TEKŞAT  oluşumunu, ilkelerini ve hedeflerini değerlendirdik.
Kırlkarelili ve Kırklareli'nde yaşayan Şiir Yorumcusu özel yetenekli öğretmen ve öğrencilerin şiir etkinliklerinde bir adım daha öne çıkarılmasına vurgu yaptık.
Kırklareli Şiir Atölyesi çalışması ve şiir sohbeti sonunda birkaç kare hatıra fotoğrafı çektirdik. Tekşad Başkanı olarak Türkiye Sevdası'nın 354. tanıtımını da turizm temsilcilikleri, parti irtibat büroları, çay ocakları, berberler, Kırklareli Karadenizliler Derneği ve Kırklareli Öğretmen Evi dahil bir çok yerde Kırklareliler ile birebir görüşerek gerçekleştirdim. Bazı dersaneleri, parkları bulvarları pazar yerlerini ziyaret ettim. Sanatseverlere,kapsama alanında Özellikleri ve Güzellikleri ile Kırklareli ve İlçeleri de bulunan  Türkiye Sevdası sayfalarından örnekler verdim. Giresun Musiki Cemiyeti tarafından Kırklareli Bir Bahar Akşamı Şiir Müzik Şarkı Türkü Dinletisi çoşkusu içinde gerçekleştirilen konser gerçekten bir rüya gibi hatırlanacak..

Her biri ile gönülden gönüle kültür sanat köprüleri oluşturduğum koro üyeleri gerçekten giresun sevdası ile Karadeniz'in bir ucunda fındık dalları ve kavak yelleri ortamlarının gizemliliğini paylaştık bir 29 Mayıs akşamı Kırklareli güzelliğinde ve Kırklareli Valisi, Şiir Yorumcusu, Osmancıklı Mustafa Yaman ev sahipliğinde. Kırksader organizasyonu ile..

Konser salonuna girdiğimde Turizim tahsili yapan kız ve erkek öğrenciler karşıladı beni ve özel konuğum TSM sanatçısı Gül Altuğ'u.. Salona geçtiğimde yerleşkeden sorumlu ve beni ismen cismen bir yerlerden tanıdığını söyleyen bir görevli beni salonun en arka sıralarındaki halka açık bölüme yönlendirdi. Ben çok yakın bir can ile karşılaşabileceğimi ve beni konuğumu konseri PROTOKOL davetlisi olarak çağrılan ve hemen ŞİİR YORUMCUSU VALİ yanındaki koltuklarda oturan aşık ozan şair ses sanatçısı Kırklarelililer arasında ya da Şair Şiir Yorumcusu Alaeddin İkican'nın oturduğu koltuğun sırasında oturacağıma dair az biraz hayal kurmuştum. Fakat nerede olursam olayım meydanlarda da yaylalarda da salonlarda  da halkın içinde halk için halk ile beraber olmak bana farklı bir heyecan veriyordu. Bir süre Kırklarelili ailelerle selamlaşıp tanıştıktan sonra gazeteci kimliğimle sanatçı kimliğimle çalışmaya koyuldum.Sahneye yakın yerde medya mensupları ile tanıştım.Konser Topluluğundan temsilcilerle görüştüm konser için Türkiye Sevdası tanıtımı için ödül vermek için Giresun'dan geldiğimi bildirdim. Canan Pir gibi Şiir Yorumcusu kültür sanat dostu hemşehrilerimizin Kümbet ile Bektaş ve Dikmetaş yaylalarından diğer şarkı türkü yorumcusu canların da medyadan kültür sanat yorumlarımdan tanıdığı bir hayal alemini gerçeğe dönüştürdük Şebincevizli Dut pestili lezzetinde..Konser başlangıcında ve proğram arasında hatıra fotğrafları ile belgeledik..Sıcak samimi arı duru şiirli şuurlu şarkılı türkülü anılarımızı..Proğram başlarken Giresunlular'ın Protokol davetlisi olduğu koltuklara davet edildim.hem Kırklarelililer ile hem de Kırklareli'nde yaşayan Girsenlular ile daha yakından kaynaştım. Proğram başladığında fotoğraf çekimleri sırasında Bizim Vali Yaman Şiir Okuyor diye şiirleştirdiğim Valimiz Mustafa Yaman fotoğrafını çektikten sonra konukların da dikkatini çekmeden  sıcak bir selamlama ile Türliye Sevdası verecektim.. Giresunlu Sunucu Şiir Yorumcusu Canan Pir'e de Karadeniz Sevdası verecektim. Verdim.Hafta başından itibaren Kırklareli'inde yapılacak çok iş olmasına rağmen Proğramı sonuna kadar izledim şiirli şarkılı türkülü gönül dostluğunun coşkusunu paylaşarak hissederek.aldığım duyumlar beni yanıltmadı.. Bizim Vali Yaman şarkı söylüyor.. diye yazı başlığı atmama vesile olan ''Boş Çerçeve'' isimli şarkıyı seslendirdi kırklareli valisi Mustafa Yaman şef yönetiminde koro eşliğinde konukların alkışları arasında ve kuralına uygun olarak yorumladı.Teşekkürlerle, armağanlarla bir daha buluşmak dilekleriyle sonlanan proğram sonrasında Gisesunlu sanat dostları konser alanından ayrılıncaya kadar Kırklarelili ev sahibi gibi bekledim.
Bir çok can ile birebir sohbet ettim ayak üstü.
Yeni bir günde Kırklarelili Mustafa Ermiş'e, Nevzat Bilgiç'e ve Alaeddin İkican'a 2011 Hikmet Okuyar Şiire Üstün Hizmet Ödülü vereceğimi; ''Bülbüle Gül Kırklareli '' şaheserini Türkiye Sevdası ile şiir dünyasına ve Kırklarelililer'e kazandıran Sivaslı Ozan Zaralıcan'a; 2011 Hikmet Okuyar Türkiye Birincilik Ödülü verceğimi bildirerek..
 
Zaralıcan'ın kazandığı, 2011 Hikmet Okuyar Türkiye Birincilik Ödülü ile Mustafa ermiş Nevzat Bilgiç ve Alaeddin İkican'ın kazandığı 2011 Hikmet Okuyar Şiire Üstün Hizmet Ödülü; 30 Mayıs 2011 Günü Kırklareli Gazeteciler Cemiyeti merkezinde medya mensuplarının ve Kırklarelili Eğitimci Bestekar THM Sanatçısı Ozan Hasberraki Hasan Öztürk ile  Şiir Yorumcusu Buse Babacan ve Şiir Yorumcusu Şebingüllü Zeynep Emanet gibi şiir dostlarının huzurunda verildi.
 
Şair, Şiir Yorumcusu Alaeddin İkican'ın ödülünü, Kırklareli Gazateciler Cemiyeti Başkanı Selim Tiran; Şair Mustafa Ermiş'in ödülünü, TSM Sanatçısı Gül Altuğ; Şair Nevzat Bilgiç'in ödülünü, Şair Yazar Gazeteci Hatice Opak Bilgin verdi.1 Adet Türkiye Sevdası ve 1 Paket Türk Kahvesi sunumları ile..
 
Sivaslı Ozan Zaralıcan'ın 2011 Hikmet Okuyar Türkiye Birincilik Ödülü şeref levhası, Şebingülü, Türkiye Sevdası ödülü ile Gökboncuklu Gümüş Bilezik,Şebincevizli Dut Pestili, Kırklareli Koyun Peyniri armağanlarını da Şüsiyad Başkanı olarak Dağların ve Çobanların Şairi olarak verdim.Bizim Hikmet Duyarlılığında..

Tüm katılımcılara da Şebincevizli Fındık Helvası ile Kırklareli Kuru Pastası, Şebincevizli Dut Pestili ve meşrubat ikram edildi.Proğram sonunda..
''Şiire sevgi, şaire saygı, şiir yorumcusu canlara ve şiir kitaplarına daha çok ilgi sanata değer Hikmet Okuyar'' 
 diyerek şiir atölyelerinde tez olarak sunduğum özdeyişimle..
 
Ve Kırklareliler ile Şiir dünyasında paylaştığım Sivaslı ozan Zaralıcan imzalı Bülbüle Gül Kırklareli şiiri ile..
 
      
BÜLBÜLE GÜL KIRKLARELİ     

=


Tarihin eleğinden hoş görü ile geçmiş..
Kültüre kaynak anış, değer Kırklareli'nde.
Toprağı bereketli, ayçiçekleri açmış..
Bab'eski gülde yanış, doğar Kırklareli'nde.
=
Kurtuluş savaşında sayısız şehit veren,
Cennetten bir köşe mavi yeşilli seren,
Dubnisa mağarası hayran içine giren..
Ne güzel yeri geniş, diyar Demirkapı'da.
=
Yıldız dağlarının şen eteklerinde Kofçaz,
Bak Kirazlı tepesi, bir başkadır orda yaz,
Karabalar köyünde edilir cem ve niyaz..
Ne güzel bu inanış, erenler var Kofçaz'da.
=
Kutsal alan sayılır güzel Vize ovası,
Her medeni ortamda tek yaşama davası,
Damakta tadı durur Saraylı baklavası..
Ne güzel ikram sunuş can bahtiyar Vize'de.
=
Soğuk sıcak suları suladı seven yeri,  
Derin bir vadidedir dal asma üzümleri,
Aydınlar şairlerle  üretti çözümleri..
Hatice bana tanış, hisar Pınarhisar'da.
=
Ergene nehri belinde bir gümüş kemer olmuş,
Akarca denir beyaz, ana sütünden gelmiş,
Asırlık koca meşe, her kültüre kol salmış..
Ne güzel tarih konuş, duyar Pehlivanköy'de
=
Tez yetişir karpuzu rengi kan kırmızıdır,
Kavak Şeytan deresi kötülük ermezidir,
Baharı haber veren Hızır İlyas yeridir..
Ne güzel bir kapanış, bahar Lüleburgaz'da.
=
O Eren babaların Kırklar'ın diyarıdır,
Hoş gönülde aşk-şarab, meyhaneler yarıdır,
Aa bee burası da Zaralıcan yeridir..
Ne güzel tekten anış, yar Kırıklareli'nde...
 
Sivaslı Ozan ZARALICAN / S İ V A S

 
 
Not: Tanıtım Turizm Kültür Sanat Eseri Türkiye Sevdası'na kaynak oluşturmak için Türkiye Genelinde 15 Ayrı dalda tertiplenen ''İllerimiz ve İlçeleri Konulu ''14. Hikmet Okuyar Ödüllü Şiir Yarışması'' sonunda Sivaslı Ozan ZARALICAN; ''Bülbüle Gül Kırklareli'' Şiiri ile ''2011 Hikmet Okuyar Türkiye BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ '' kazandı..kaydı ile ve eser sahbinin özel izni ile kültür sanat sayflarında şiir sitelerinde yayınlanabilir..
 
Hikmet OKUYAR

Şüsiyad Başkanı

   

Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir