Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 8938 kez okundu. | Kategori : K.SANAT
Haberin Tarihi :   23 Mart 2013 - 12:24

Bulancak’ta, Çanakkale Şehitleri Rahmetle Anıldı

Büyüt
Küçült
Bulancak’ta, Çanakkale Şehitleri Rahmetle
Bulancak İlçe Müftülüğü 18-22 Mart Şehitleri anma Haftası münasebetiyle Bulancak Belediye Düğün Salonu’nda düzenlenen anma etkinliğine Giresun İl Müftü Yard. Hacı KARAMAN, İlçe Müftüleri, siyasi partilerin ilçe başkanları, idare amirleri ve vatandaşlar katıldı.

    İlçe Müftüsü Şaban SADAN  açılış konuşmasında, “Çanakkale yiğidin harman olduğu yerdir. Çanakkale cennete açılan bir kapıdır. Çanakkale Türk milletinin kanının, canının bütün uzuvlarının zekâtını verdiği yerdir.  Genciyle, yaşlısıyla, üniversite öğrencisi hatta lise öğrencisiyle orada 250 bin şehit vermiştir. Onun için biz buna bir ülkenin canının, kanın zekâtı diyoruz. Çanakkale’de hepimizin malumu bütün dünya ile savaşılmıştır. Ama Cenabı Allah yardım etmiştir. Cenabı Allah ayetinde, ‘Allah yolunda öldürülenlere ölü demeyiniz’ buyurmuştur” dedi.


    Erzurum Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim görevlisi Yard.Doç. Dr. Mehmet GÖKTAŞ, “Tarihimizin her sayfası, her dönemi ders çıkarılacak kadar önemlidir. Ama bazı sayfalar vardır ki onların önemi anlatmakla bitmez. Her yeri geldiğinde onları hatırlamak bizim için yalnızca ders değildir, borçtur. İşte bunlardan biri Çanakkale’dir. Çanakkale bizler için savaş alanında metrekareye 2 genç bedenin düştüğü, ortalama günde bin şehit verip 1 metrekare toprağın 5 litre kanla sulandığı metrekareye 6 bin merminin ölüm saçtığı yerdir. Çanakkale atalarımızla gurur duymaya hakkımızın olduğunun en büyük delillerinden biridir. Türk Milletini kendini dünya tarih sahnesinden silmeye çalışanlara verdiği en güzel cevaptır.

                      

Çanakkale’nin özeti, Allah Allah nidalarının, hurra çığlıklarının gelip gelmesidir. Ruhunuz şad olsun ve ebedi hatıranızın önünde minnet ve şükranla eğiliyoruz. Siz bu aziz milletin kalbindesiniz. Sizler orada ölmeseydiniz, kanlarınız akmasaydı ve kemikleriniz Çanakkale’de kalmasaydı bugün biz olur muyduk? Bize bunu unutturmaya çalışsalar da başarılı olamazlar, olamadılar ve olamayacaklar. Çanakkale geçilemez, geçemezler ve geçemeyecekler. Bu ve benzeri olayların yaşandığı tarihte bizim düşmanımız, cehalet, zaruret ve ihtilaftır. Gerçekten de bunca yıl sonra hala temel derdimiz bilgisizlik, fakirlik ve bir araya gelmemek değil midir? Allah bu millete bir daha Çanakkale yaşatmasın, yaşatırsa da bizleri dedelerimizden geri bırakmasın. Hepinizi saygı, sevgi ve hürmetle selamlıyorum” dedi.

   Program Yard.Doç. Dr. Mekmet  GÖKTAŞ ‘a çiçek verilmesiyle sona erdi.

Haber: Bulancak Ajans




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir