Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 7110 kez okundu. | Kategori : K.SANAT
Haberin Tarihi :   07 Aralık 2010 - 18:53

Danışmanlılardan Eğitime Sonsuz Destek

Büyüt
Küçült
Danışmanlılardan Eğitime Sonsuz
Tirebolu Danışman Köyü Derneği düzenlediği gece ile eğitime sonsuz destek sözü verdi.

Danışmanlılardan Eğiteme Sonsuz Destek 

Tirebolu Danışman Köyü Derneği düzenlediği gece ile eğitime sonsuz destek sözü verdi. Esenler Belediyesi Kültür Merkezinde yapılan ve Mavi Karadeniz TV’den canlı yayınlanan gecede Danışmanlılar ve onlara destek veren yüzlerce kişi eğitime destek sözü verdi. Danışmandan ve yurtdışından arayan, canlı yayında eğitime destek veren yüze yakın insan yanında Giresun’un yetiştirdiği mümtaz şahsiyetlerden Öner Hekim verdiği destek sözü ile ayakta alkışlandı. 

Sunuculuğunu Musa Ada’nın yaptığı ve Mavi Karadeniz TV’den canlı yayınlanan gece Eğitim Gönüllüleri Komisyonu Başkanı Ömer Okurlu’nun hoş geldiniz konuşmasıyla başladı. Okurlu uzun yıllardır burs verme faaliyeti içinde olduklarını ve bu işin zorlukları yanında nasıl bir manevi haz verdiğini anlatarak “her ayın ilk günlerinde acaba bir çocuğumuzun bursu eksik kalır mı diye uykularımızın kaçtığı oluyor. Ama bugüne kadar vaat ettiğimiz burslardan hiç birini vermediğimiz hatta aksattığımız olmadı. Emeği geçen ve destek veren herkese teşekkür ediyorum. Daha önceleri kermes faaliyeti ile elde ettiğimiz gelirler yanında bu sene daha geniş katılımlı bir şey olsun istedik. Biz istedik sizler bizi desteklediniz. Katılan veya katılamayan tüm hemşerilerime ve destek veren tüm insanlarımıza öğrencilerimiz adına teşekkürü borç biliyorum” dedi.  

Daha sonra kürsüye gelen Dernek Başkanı Hasan Kaya “uzun yıllardır sürdürdüğümüz yardıma muhtaç talebelerimize imkanlarımız ölçüsünde verdiğimiz bursu karşılamak için dernek merkezimizde ve çeşitli yerlerde kermesler yaptık. Her yıl belirli sayıda öğrencimize burs temin ettik. Bu yıl eğitim gönüllülerimiz bu işi daha geniş mekanda ve daha fazla insana ulaşacak şekilde yapalım dedi. Bu yüzden bu salonda yapmayı kararlaştırdık. Burada gördüğüm manzara bu kararımızın ne kadar yerinde olduğunu bizlere göstermiş oldu. Salonu bize tahsis eden, her isteğimizi geri çevirmeyen başkanımız M.Tevfik Göksu’ya ve onun yardımcısı hemşerimiz Faruk Aydın’a huzurlarınızda teşekkür etmeyi bir borç biliyorum. Ayrıca uzaktan ve yakından buraya teşrif eden siz değerli hemşerilerime ve misafirlerime, televizyonlardan izleyen vatandaşlarımıza ve gönlü bizimle olan herkese, ve ayrıca emeği geçen arkadaşlarıma ve eğitim gönüllülerine teşekkür ediyorum” dedi. 

Daha sonra kürsüye gelen Tirebolu Dernekler Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Halit Keskin Danışman Köyü Derneğinin düzenlemiş olduğu gecede bir konuşma yaptı. Konuşmasını genel olarak üç bölümde özetledi. Birinci kısımda eğitimin tanımını anlatan Prof. Dr. Keskin, konuşmasının ikinci kısmında eğitime yapılacak yatırımların önemini ve son kısımda da hemşerilerimize yönelik bazı tavsiyelerini sıraladı. Prof. Dr. Halit Keskin’ in konuşmasında “Danışman Köyü Derneği Yönetim Kurulunu ve özellikle Eğitim Komisyonunu tebrik ediyorum. Yapılacak yatırımların en önemlisi insana ve onların eğitimine yapılacak yatırımdır. İnsanların ekmek ve sudan sonra en fazla ihtiyaç duyduğu husus eğitimdir. Eğitim yoluyla bireylerin bilgi, yetenek, tecrübe ve davranışları değiştirilmekte ve istenilen noktalara taşınmaktadır. Bir köy derneğimizin eğitim konusuna öncülük etmesi bizim açımızdan gurur duyulacak ve örnek olarak modellenebilecek bir faaliyettir.  

Her şeyden önce ülkelerin diğer ülkelerle farkını ortaya koyan temel parametre, yetiştirmiş olduğu entellektüel bireylerin sayısıdır. Ortalama toplulukların kalitesi ülkelerin kalitesinin ölçümünde yeterli değildir. Aslında gelişmiş ülkelerde kendi farklarını ortaya koyarlarken içlerinden yetişmiş olan entelektüellerle gururlanırlar. Ortalama topluluklar genel olarak ülkelerde aynıdır ve tasarlanan işleri uygulamaya koyarlar. Ama yetişmiş beyinlere sahipseniz gelecekle ilgili bir projeksiyonunuz ve iddianız var anlamına gelmektedir. Zaten medeni bir millet olduğunuzu ispatlamanızda da bu kriterlere başvurmak durumundasınız. Teknolojide, sanatta, edebiyatta, mimarlıkta v.s. dünyayla boy ölçüşecek ve onlar tarafından dikkate alınan beyinleri yetiştiremiyorsanız iddialı olmanız mümkün değildir. Bu anlamda istenilen düzeyde yetişmiş beyinlere sahipsek medeni milletler arasında yer aldığımızı rahatlıkla söyleyebiliriz. Vatanperver aydınlar o ülkelerin çimentosudur. Bu doğrultuda Danışman köyü derneğinin öğrencilerinin eğitimini desteklemeye yönelik çalışması son derece önemlidir. Gelecekle ilgili ümitlerimizi yeşertmiştir.  

Son olarak, Giresunlular olarak birbirimizi daha fazla sevmeliyiz, desteklemeliyiz ve belirleyeceğimiz hedeflere birlikte yürümeliyiz. Hedefleri belirleme noktasında da entelektüellerimize sorumluluklar düşmektedir. Hemşerilerimiz entelektüellerine daha fazla değer vererek onları etkin hale getirebilirler. Bunun dışındaki bakış açıları ve eylemler kendi başına bir anlam ifade etmeyecek ve istenilen sonuçlara ulaştırmayacaktır” dedi.  

İkram edilen yemek sonrası Sanatçı Hüseyin Aydın ve Hamit Çiçek’in okuduğu yöresel türküler ve çalan kemençe ile coşan Danışmanlılar ve misafirler uzun horon halkaları oluşturdu. Danışman ve Dernek Pazarı Halk oyunları ekipleri de uzun alkış alarak geceye ayrı bir hava kattılar.Geceye destek veren kişi ve kuruluşlara verilen plaketlerle sona eren gecede çok sayıda öğrenciye bur temin edildiği açıklandı. 

Geceye Esenler Belediye Başkan Yarımcısı Faruk Aydın, GİRDEF Başkanı Sıtkı Ada, TİRDEF Başkanı Prof. Dr. Halit Keskin, GİRDEF Başkan Yardımcısı Nazmi Güler, TİRDEF Başkan Yardımcıları İbrahim Balcıoğlu ve Kamil Sakal, Ak Parti Gaziosmanpaşa İlçe Başkan Yardımcısı Şahin Pirdal, Esenler Belediyesi Meclis Üyesi Hüseyin Eroğlu, GİMEV Başkan Yardımcısı Ali Aydın ve çok sayıda işadamı ve davetli katıldı.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir