Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 13372 kez okundu. | Kategori : K.SANAT
Haberin Tarihi :   05 Mayıs 2011 - 10:25

Derya Tosun Yılmaz ve Şiirleri. / Hikmet OKUYAR

Büyüt
Küçült
Derya Tosun Yılmaz ve Şiirleri. / Hikmet
Yıllar önceden; şiir dünyasındaki aşık, ozan, şair, şiir yorumcusu, bestekar, saz ve ses sanatçısı dostlarla tanıştıracağım Giresunlu Bayan Şairler arasındaydı;

Derya Tosun Yılmaz ve Şiirleri.. / Hikmet OKUYAR   Yıllar önceden; şiir dünyasındaki aşık, ozan, şair, şiir yorumcusu, bestekar, saz ve ses sanatçısı dostlarla tanıştıracağım Giresunlu Bayan Şairler arasındaydı; Giresun, Alucra, Çalgan Köyü doğumlu; Elazığ Gelini, Alucralı Şair, Şiir Yorumcusu, Derya Tosun Yılmaz.Gerçi, Elazığlı Şiir Dostu Gaggoşlar; Yılmaz Şair Derya için ''Derya Şair bizim sanatçımız oldu.O bizim Gaggoş Gelin Şair '' deseler de ben yine de Harput-Kelkit Vadisi coşkusu içinde yazacağım yazacaklarımı..Hayatımın yarısını Harput - Hazar kültür sanat ortamlarını, şiir rüzgarlarını hissederek paylaşmış bir şiir dostu olarak; Şair Derya Tosun Yılmaz ismini hece şiiri içinde görünce çok duygulandım.Alucra Türküsü isimli çok meşhur eserimi yaşayarak yazdığım topraklarda,  Arif ozanların havasını soluduğum mekanlarda, yetişip Eğribel'in ötesinde berisinde Şiir sevdası ile ismini duyurmaya ve Kelkit Vadisi'nde Pirimiz Abdi Beğ aşkına aylarca yıllarca birebir görüşmek için beklediğim isimdi Şair Şiir Yorumcusu Derya Tosun Yılmaz.Özel yetenekli olduğu ilk defa öğretmenleri tafından keşfedilen Derya Tosun Yılmaz şiir ağırlıklı kompozisyon yarışmalarında ilk teşvik ödüllerini ortaokul yıllarında almaya başlaması lise ve üniversite yıllarını da şiir konusunda daha heyecanlı çalışmalarla değerlendirmesi şairlik mesleği ile iştigal edeceğinin işaretiydi.Serbest şiir yazımı ile başlayan ''Şiir Sevdası'', Derya Tosun Yılmaz'ı hece ile şiir yazmaya yönlendirmiş:       .................K A D I N
=
Sevgisiyle kuşatır alemleri
Rahim sıfatıyla incidir kadın
Bülbül gibi coşturur kalemleri
Aşkın mektebinde öncüdür kadın
 
İçi,masum, çocuk halleri vardır
Kimine anadır,kimine yardır
Kimine çıradır, bir ömür hardır
Bazı müjde, bazı sancıdır kadın
 
Girdiği ortamda değişir hava
Dişi kuştur yapar bizlere yuva
Dertli olanlara oluyor deva
Bazı attar, bazı fencidir kadın
 
Türlü renkte çiçek dalı gibidir
Şifası çok, anzer balı gibidir
Efsunlu mutluluk yolu gibidir
Yolda kalanlara hancıdır kadın
 
Derya der bestedir onlar dillerde
Tualde notada türlü hallerde
Serpilir gonca gül naif ellerde
Kahi beyaz, kahi zencidir kadın
=
Derya Tosun YILMAZ
 
isimli şiiri gibi yoğun ilgi ile okunan şiirlerine yapılan övgülerle bütünleşen
okuycuların beğenisi sayesinde insanı ve erveni ilgilendiren her konuda şiir yazmada yeni yeni başarılara ulaştırmıştır.
 
İlesam  Üyesi, Uluslararası Sanatçılar ve Edebiyatçılar Derneğin’in Genel Sekreteri, El Sanatları Öğretim Görevlisi olan; Şair, Şiir Yorumcusu, Derya Tosun Yılmaz düzenli olarak Çini,Tezhip, Folyo ve Hat çalışmaları da yapmaktadır.Giresun'dan  Eğribel'in ötesinden berisinden Kelkit Vadisi'den Hazar-Harput yöresinden ve hala yaşamakta olduğu Ankara'nın kültür sanat çevrelerinden aldığı kültür sanat sevdası ile şiir yüklü duygularla sanatla iç içe yaşayan Şair, Şiir Yorumcusu, Yazar Yılmaz; şiirlerini ve nesirlerini diğer el sanatı ürünleriyle harmanlıyarak bir serde toplayıp sanatseverlerin beğenisine sunmayı planlamaktadır.
Zehra Yımaz, Emine Usta, Fatma Soydan, Gülşen Kaval, Serpil Gürgen, Şebingüllü Alyazmalı, Fatma Arık Pampal, Nermin Yılmaz Budak, Filiz Bayrak, Zeynep Demirbaş, Hatice Sakin isimli Giresunlu Bayan Şairler ile daha yakıdan tanışmasını; şiir etkinliklerinde, serbest ve hece ile yazdığı şiirlerini; ŞİİR YORUMCULUĞU mesleğinin de uzmanı olarak cesaretle sunmasını istediğim ''İnciler Getir '', ''Serçenin Sevdası'' ,''Çaresiz'' isimli şiirleriyle  şiir tarzı hakkında ipuçları veren Şair Derya Tosun Yılmaz'ın şiir dünyasında hak ettiği yeri, şiir güzelliğindeki hizmetleriyle alacağına olan inancımı yineliyor; Elazığ - Giresun, Murat - Kelkit coşkusu içinde Elazığ Gelini Alucralı Derya Şair imzalı ''Alucra'm'' şiirini  paylaşıyorum..Yeni yeni şiirlerde buluşmak dileğiyle..
 
........................ALUCRA'M
=
Niye nazlı nazlı durursun söyle?
Dargın mısın bana canım Alucra’m
Yazgım senden ayrı yazılmış böyle
Babamın toprağı kanım Alucra’m.
=
Vadem dolacak şu gurbet ellerde
Kokunu ararım esen yellerde
Hem rüyalardasın hem hayallerde
Sensiz sızılı sol yanım Alucra’m.
=
Senden uzaklarda tükenir ömür
Gözlerim yaşlıdır ciğerim kömür
Gelmeden Mevla’dan o yüce emir
Vuslatı müjdeler tanım Alucra’m.
=
Efkara sürükler emsalsiz dünler
Derya’da saklıdır özlenen günler
Zoruma gidiyor bu hazin sonlar
Maziye gizlenmiş anım Alucra’m.
=
Derya Tosun YILMAZ / ANKARA
    
Netice itibariyle, Şair Derya Tosun Yılmaz imzalı nice şiirlerde buluşmak dileğiyle; şiir dostlarımıza Şebingülü sunumlarımızla selam sevgi saygı..
 
Hikmet OKUYAR
Şüsiyad Başkanı
   



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir