Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 8674 kez okundu. | Kategori : K.SANAT
Haberin Tarihi :   31 Mart 2011 - 21:50

Dilaver Cebeci ile Kütüphanecilik Haftası

Büyüt
Küçült
Dilaver Cebeci ile Kütüphanecilik
DİLAVER CEBECİ ile KÜTÜPHANECİLİK HAFTASI / Hikmet OKUYAR

DİLAVER CEBECİ ile KÜTÜPHANECİLİK HAFTASI / Hikmet OKUYAR
 
'' Türkiyem'' isimli şaheserin sahibi Kelkitli Şair Dilaver Cebeci ile bir Kütüphanecilik Haftası başlangıcında Türk Hava Yolları A.O. Kütüphanesi ve Arşivi Kurucusu olduğumda(1985) Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı Kütüphanesi'nde faydalı bir görüşmemiz olmuştu.
 
Şebinkarahisarlı olduğumu hatırladığında Kelkit'ten Kelkit Vadisi'nden söz açmıştık..Türkiye Sevdası kapsamında sıla özlemini canlandırmıştık.
Şebinkarahisar'dan getirdiğim bir dürüm Şebincevizli Dut Pestili ikram ettiğimde sohbet daha da koyulaşmıştı.
THY Kütüphane ve Arşivi Şefliği görevine atanmamın ve ciddi bir projeyi gerçekleştirmiş olmamın mutluluğunu ikişer bardak demli vakıf çayı içerek kutlamıştık. '' Kütüphaneler, geçmişten geleceğe uzanan kültür sanat köprüleridir '' diyerek..
Dilaver Cebeci Nükteleri.. Dilaver Cebeci Şiirleri arasında.
Hele; '' Aşıkların ozanların şairlerin şiir yorumcusu şiir dostları ile bağ-bahçe üreticilerinin Piri Dünyaca Ünlü Şair Abdi Beğ için Şebinkarahisar Cuhuriyet Meydanı'nda bir anıt yaptırmayı; üstüne de meşhur '' Gül ile Bülbül '' şiirini yazdırmayı çok istiyorum'' dediğimde çok duygulanmış farklı bir davranışla boyunuma sarılmış, düşüncenin eyleme dönüşmesini dilemişti.
 
Ve su gibi akıp giden bir zaman dilimi içinde bir 28 Mayıs 2008 Günü -daha yapılacak çok işimiz vardı- derken  ansızın aramızdan ayrılarak ebedi aleme göç etmişti.
 
Kelkitli Cebeci Meydanı ve Türkiyem Anıtı..

Şimdi her Kütüphanecilik Haftası kapsamında; Ünlü Edebiyat Ustası, Şebingülü Dostu, Eğitimci Şair Kelkitli Dilaver Cebeci Şiirleri ile şiir dostlarını bilgilendiriyorum.
Kelkit Belediyesi başta olmak üzere Gümüşhane ve ilçeleri için hizmet yapan kurum yöneticilerine ulaşarak Gümüşhaneli medya temslcileri ile STK yöneticileri ile görüşüyorum.
Kelkitli Dilaver Cebeci Kültür Sanat Dostları Topluluğu oluşturulmasını, Kelkit Belediye sınırları içinde önemli bir meydana Kelkitli Şair Dilaver Cebeci Meydanı adı verilmesini ve üstüne de '' TÜRKİYEM'' şiiri yazılı bir anıt yaptırılmasını istiyorum.
2008 yılından beri söylemden eyleme dönüştürmek istediğimiz bu anlamlı şiir yüklü duygularımızı düşüncelerimizi Türkiye'nin her yerinden destekleyen aşık ozan şair şiir yorumcusu şarkı türkü şiir dostlarına, Çok Meşhur Dilaver Cebeci imzalı '' TÜRKİYEM'' ŞİİRİ sevenlerine teşekkür ediyorum.
Tertip Komitesi TEŞKİL edildiğinde, yetkili başkanların açıklamalarını müjdeli mesajlarını sizlere ulaştıracağımızı bildiriyor; 47. Kütüphanecilik Haftası vesilesiyle tüm Kütüphane çalışanlarını saygıyla selamlıyor Adnan Ötüken başta olmak üzere ebedi aleme göç eden Kütüphane ve Arşiv öncülerine rahmet diliyoruz.
Kütüphanelerin önemi hiç bitmiyecek diyen kitap dostları ile nice güzel haftalarda buluşmak dileğiyle Kütüphanelerin şuurlu araştırmacısı olarak da bilinen Kelkitli Şair Dilaver Cebeci imzalı ''TÜRKİYEM'' şiirini 47. Kütüphanecilik Haftası anısına paylaşıyorum.
 
Türkiyem
 

Baş koymuşum Türkiye'min yoluna
Düzlüğüne yokuşuna ölürüm
Asırlardır kır atımı suladım
Irmağının akışına ölürüm

Sevdalıyım yangın yeri bu sinem
Doksan yıldır çile çekmiş hep ninem
Pınarlardan su doldurur Eminem
Mavi boncuk takışına ölürüm

Düğünüm, derneğim, halayım, barım,
Toprağım, ekmeğim, namusum, arım
Kilimlerde çizgi çizgi efkarım,
Heybelerin nakışına ölürüm

Kelkitli Şair Dilaver CEBECİ
---------------------------------------------------------------------------------------------
 
Okuyar Kitle İletişim :hikmetokuyar@hotmail.com



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir