Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6390 kez okundu. | Kategori : K.SANAT
Haberin Tarihi :   19 Haziran 2011 - 10:42

Döküm sahasıydı, Kestane Bahçesi oldu

Büyüt
Küçült
Döküm sahasıydı, Kestane Bahçesi
İstanbul'daki Kastamonu derneklerinin temsilcileri ile işadamları Bağcılar Belediyesi' nin davetlisi olarak Kestane Bahçesi'nde bir araya geldi.

Döküm sahasıydı, Kestane Bahçesi oldu

İstanbul’daki Kastamonu derneklerinin temsilcileri ile işadamları Bağcılar Belediyesi’nin davetlisi olarak Kestane Bahçesi’nde bir araya geldi.

İstanbul’daki Kastamonu derneklerinin temsilcileri ile Kastamonulu işadamları Bağcılar’da bir araya geldi. Bağcılar Belediyesi’nin Kestane Bahçesi’nde gerçekleştirilen programa yoğun katılım oldu.

Nostalji bahçeleri hakkında bilgi veren Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı,  Kestane Bahçesi’nin nostalji bahçelerinin altıncısı olduğunu ifade etti. “Anadolu’dan gelen insanlarımızın kestane ağacının altında piknik yapma nostaljisini burada yaşatmak istiyoruz” diyen Çağırıcı, “Kestane Bahçemiz kamelyası ve mangalı ile ücretsiz olarak hemşehrilerimizin hizmetinde” dedi.

Üzüm Bağı, Kiraz ve Kayısı bahçeleri ile başlayan Bağcılar’daki nostalji bahçeleri geleneğine Kestane Bahçesi’nin de eklendiğini ifade eden Çağırıcı, bahçe arazisinin önceki durumu hakkında da bilgi verdi. Arazinin daha önce döküm sahası olarak kullanıldığını ve bakımsız bir halde olduğunu hatırlatan Çağırıcı, üniversiteden uzman bir ekibe arazi ile ilgili proje hazırlatıldığını ve Kestane Bahçesi Projesinin böyle ortaya çıktığını anlattı.

200 KESTANE AĞACI…

Arazinin meyilli yapısından en iyi şekilde yararlanıldığını ifade eden Çağırıcı, bahçeye 200 kestane ağacı ile farklı ağaçların dikildiğini söyledi. Çağırıcı, şelale ve yürüyüş yolu ile bahçenin vatandaşların kullanımına hazır olduğunu da ifade etti.

Programa AK Parti İstanbul Milletvekili Ünal Kacır, Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu, AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk de katıldı. Ünal Kacır yaptığı konuşmada, Kestane Bahçesi projesinden dolayı Başkan Çağırıcı’yı tebrik etti.

Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu da Bağcılar’da yapılan çalışmaları yakından takip ettiğini ifade ederek, “Buradaki hizmetleri herkes gibi, bir komşu olarak biz de yakinen izliyoruz. İzliyoruz ama taktirlerimizi, teşekkürlerimizi dile getirerek izliyoruz” dedi.

AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk ise yaptığı kısa konuşmada Kestane Bahçesi’nin Bağcılar’a hakim çok güzel bir yerde inşa edilmiş güzel bir bahçe olduğunu ifade etti.

Kastamonulular Dayanışma Derneği (KAS-DER) Bağcılar Şube Başkanı Mahir Karakaş, Başkan Çağırıcı’ya Kestane Bahçesi ile Kastamonu kültürüne yaptığı katkılardan dolayı teşekkür plaketi verdi.

10 BİN 325 METREKARE

Bağcılar’da şuana kadar yapılan nostalji bahçelerinin en büyüğü olan Kestane Bahçesi, Yavuzselim Mahallesi’nde, daha önce döküm sahası olarak kullanılmış meyilli bir arazide inşa edildi. 200 kestane ağacının dikildiği ve içinde Kastamonu yöresinin mimari özelliklerine uygun bir de sosyal tesisin inşa edildiği bahçede, şelale, yürüyüş yolu ve akvaryum bulunuyor. İçinde piknik masası ve mangalının da olduğu 17 pergolaya sahip olan bahçe, Bağcılar’ı yüksek bir mevkiden görüyor. 230 metrekare alan üzerine kurulan ve toplam 640 metre karelik bir kullanım alanına sahip olan sosyal tesis, Kestane Bahçesi’nin değerine ayrı bir değer katıyor.





Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir