Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6776 kez okundu. | Kategori : K.SANAT
Haberin Tarihi :   23 Temmuz 2012 - 10:17

Efsanevi Giresun Adası'nda ''Zamana Yolculuk''

Büyüt
Küçült
Efsanevi Giresun Adasında Zamana
Zamanda Yolculuk turuna katılarak Efsanevi Giresun Adası'nda M.Ö. 800 yılına giden Arap Devlet adamları Ada'da Argonautlar tarafından kuşatıldı.

Efsanevi Giresun Adası'nda ''Zamana Yolculuk''

Zamanda Yolculuk turuna katılarak Efsanevi Giresun Adası'nda M.Ö. 800 yılına giden Arap Devlet adamları Ada'da Argonautlar tarafından kuşatıldı. Araplardan büyük övgü alan gösteri kısa zamanda Karadeniz turizminin lider konseptlerinden biri olmaya aday olduğunu kanıtladı.   Tarihte Herkül´ün Altın Post hikayesinde yeri olan ve Herkül´ün insan yiyen kuşlarla savaştığı Giresun Adası aynı zamanda Hz. Yusuf´un heykelini almak için yunanlıların kırkın üzerinde sefer yaptığı bir ada. Amazonların yaşadığı bilinen Giresun Adası Kral´ın kızı ve çobanın aşkı hikayesine de ev sahipliği yapıyor. Önemli Kuş Alanları listesinde bulunan Giresun Adası aynı zamanda Arkeolojik ve Doğal SİT alanı statüsünde. Giresun Adası, bugünlerde küresel koruma altındaki kuş türlerinin yanı sıra DOKA tarafından desteklenen Giresun Valiliğinin arkeolojik kazısı ve belediyenin zaman yolculuğu turizmi ile adından sıkça söz ettirmeye başladı.  Geçtiğimiz günlerde 10 Arap Ülkesinin büyükelçileri, maslahatgüzarları, büyükelçilik müsteşarları eşleriyle birlikte Giresun Adası´nda Zaman Yolculuğuna katıldılar.   Arap Temsilcileri Saka Türkü oldular.. Saka türkü rolüne bürünen arap ülkeleri temsilcileri kendilerini o günde ve o zamanda hissetmeleri için gerekli bilgileri Adaya giderken yolda aldılar. Sağlıklı ve  uzun ömürlü olmak, ayrıca çocuk sahibi olmak için binlerce yıl öncesindeki gibi Hamza taşının çevresini dönen turistler daha sonra kirazları, fındıkları, meyveleri ve özel hazırlanmış yemekleriyle  piknik yapmak için adaya çıktılar. Tam bu sırada aniden Argonaut´ların saldırısına uğrayan Saka türkleri biraz tartıştıktan sonra Herkül´den neden adaya geldiklerini öğrendiler ve misafirsever bir halk olarak onları sofralarına davet ettiler.     Amazon Kadınlarında Okçuluk Eğitimi... Argonautlarla adada ilerleyen turistler  amazon kadınları ile karşılaştılar. Savaş eğitimi yapmakta olan Amazon Kadınlarından ok atma eğitimi alan turistler daha sonra hep beraber yemek yiyerek güzel bir gün geçirdiler.   Rezervasyon talepleri gelmeye başlandı. Efsaneler ile dolu Giresun adasında gerçekleştirilen bu sıra dışı gösteri ön rezervasyon ile Karadeniz’e tur yapan tüm seyahat acentelerinin hizmetine sunuldu. En az 10  en fazla 50 kişilik grupların katılabileceği etkinlik için 05322341587 nolu telefondan rezervasyon yapılabiliyor.    

 

 

 





Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir