Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 20980 kez okundu. | Kategori : K.SANAT
Haberin Tarihi :   18 Haziran 2021 - 09:39

Elif Yavaş, Şiire Üstün Hizmet Ödülü kazandı

Büyüt
Küçült
Elif Yavaş, Şiire Üstün Hizmet Ödülü

 

Elif Yavaş, Şiire Üstün Hizmet Ödülü kazandı.. / Hikmet Okuyar

*

 Çanakkale, Yeniceli Akademisyen Eğitimci  Edebiyatçı Türk Lehçeleri Araştırmacısı Çocuk Eğitimi Uzmanı Elif Yavaş İlesam Üyeliği ile Şairlik Şiir Yorumculuğu ve Şiir Etkinliklerine Öncülük görevleriyle de Süper Kaynak Eser Muhteşem Proje Türkiye Sevdası öncülüğü bağlamında 24. Hikmet Okuyar Ödüllü Şiir Yarışması ilgi alanına girmiş; üretimleri sunumları yorumları yayınları ve paylaşımları sayesinde 2021, Hikmet Okuyar Şiire Üstün Hizmet Ödülü kazanmıştır..Elif Yavaş Tasarımları, Üretimleri, Yorumları Sunumları ve Paylaşımları yanlanmış Eserleri muhteşemliğinde Okuyar, 1001 İsim 1001 Eser Karma Sanat Sergisi etkinliklerinde de sergilenecek daha çok tanıtım yapılacaktır.. Tebrikler, Teşekkürler.. Başarılar..Elif Yavaş Öğrencilerine, Öğretmen Arkadaşlarına, Takipçi Hayranlarına ve Kitle İletişim Uzmanı Meslektaşlarıma Türkiye Sevdası duygusallığımla ve Şebingülü Sunumlarımla selam sevgi saygı...Daha nice nice kutlu ödüllere..17.06.2021.

*

Hikmet Okuyar 

Şüsiyad Başkanı, Türkiye Sevdası proje Sahibi, Şebingülü Bahçeleri Kurucusu, Bakanlık Sanatçısı..

.......

 Elif Yavaş Kimdir ?

*

ELİF YAVAŞ:  Öğretmen, Türk İşaret Dili Tercüman Bilirkişi, Editör, Yazar, Şair, Şiir Yorumcusu, Şiir Etkinlikleri Organizatörü..

         Elif Yavaş'ın doğum yeri Çanakkale’nin Kaz Dağlarına uzanan Yenice ilçesidir. 

............Uludağ Üniversitesi (Bursa) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi – İktisat (Örgün Öğretim, 2008-2012) bölümünden mezun oldu. 2012’de Gazi Üniversitesi (Ankara) Edebiyat Fakültesi – Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları (ÇTLE, Örgün Öğretim, 2012) bölümünü kazandı. ÇTLE’deki eğitimine “Türk Dili ve Edebiyatı” alanında devam etti. Türk Dili ve Edebiyatı’nda lisansını üç yılda tamamlayıp (2012-2015)  ‘ Onur Öğrencisi ’ olarak mezun oldu.

*

      2016 yılında İLESAM (Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği)’a resmî üye oldu. 

2015 ve 2016 yıllarında iki yıla yakın süre Millî Eğitim Bakanlığına (MEB) bağlı lise ve ilkokullarda İngilizce Öğretmenliği yaptı. 

2016 Yaz Döneminde Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) Necatibey Eğitim Fakültesi (NEF) Türk Dili ve Edebiyatı Pedagojik Formasyon Eğitimi sonrası 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılının ikinci döneminde Balıkesir’in İvrindi ilçesine bağlı Küçükyenice Köyü Küçükyenice Ortaokulu’nda kendi branşı olarak Türkçe Öğretmenliğine başladı. .......Balıkesir Adliyesi mahkemede “2020 Yılı Türk İşaret Dili Tercüman Bilirkişi” seçildi. Yayımlanmış 5 kitabı vardır. Ocak 2020’den itibaren edebiyat yarışmalarında jüri üyesidir. Atatürk Üniversitesi (Erzurum) Çocuk Gelişimi bölümü mezunudur (2020).

*

Elif Yavaş'ın Yayınlanmış Eserlerinden Örnekler : 

Deneme Tahtası (Denemeler 1), Denemeyi Denemek (Denemeler 2), Geçmişe Direnen Konak (Oyun), 25 Yaş (Şiir), Edebiyat ve Sanattan Yansımalar (ortak eser 3 yazarlı) Bunlar yayınlanmış kitapları.

........

Şiir Tadında Satırlar.. / Elif Yavaş

 *

Zamana dokunan, kalbimize d/okunan satırlarda buluşur kelimeler. Kurşuni gök kubbede demlenir yaşanmışlıklar, yağmur yüklü bulutlar tebessümlü yüzlerin gamzesi oluverir. Aşka tutuluverir çocuksu düşler de bakakalır şaşkın geçmiş. Menekşe gülüşlerin alevlenen hatırası tüm gülüşlerini eteğine toplar da tavan arasına sıkışır anılar. Siyah beyaz fotoğrafların arasında perdelenir mazi, şimdiki zamanla gelecek zaman arasında saklambaç oynar çocukluk. Çocukken önümüz, arkamız, sağımız, solumuz sobe idi; şimdiyse dört yanımız yabancılar tarafından kuşatılmakta.

     Senede bir kez çiçek açan kardelen çiçeği gelir aklıma. Bembeyaz gelinlikten taç yapraklarını açıp da kar(ı) delip çıkar kardelen ve gökyüzüne selâm uçurur ansızın. Kadife sesin tebessümlerine gizlenir buseler, gelincik çiçeğinde uçuşur kelebekler. Güz akşamlarının yalnızlığı üşütür bizi, ikindiüstü sararan yaprakları kucaklayan alın terine bulanan o pamuk eller nasıl da tabiat telâşına maya tutar. Yıldızlı gecelerde yeşerir çölleşen umutlar, umut’un umudu oluverir al yanağa buse konduran o kan kırmızısı dudaklar. En güzel aşk; yaratana olan ilahî aşk ve kendimize olan öz saygıdaki aşk olsa gerek. En masum aşk da ana ile evlât arasındaki güçlü bağın aşkıdır. Ay ve ışıl ışıl yıldızlar kucak açsın cennet kokulu analarımıza, o eli öpülesi mübarek kadınlarımız cennetin en güzel köşelerinde ev kursun da doldursunlar cenneti. Cennet annemin olsun da bana hiç yer kalmasın yeter ki.

Senede sadece bir güncük için takvim gününe sıkıştırılır ya hani Anneler Günü, yılın 365 günü analarımızın günü olmalı. Bir yıl 1000 gün olsa, 1000 gül onlara feda ve binlerce (gül)ümseme onların olsun. 

Nisan yağmurlarının dem(i), ay şavkının kalbimizi okşayışı, mehtapta şiir yazma saatleri ve en özel dakikalar bizi karşılıksız sevenlere armağanımız olsun. Gelincik tarlalarına hıçkırıklar bıraktım, kanatları hassas bir kelebeğe verdim randevumu. Elvedalı bakışlarım boynunu büktü de gençlik şarkısı mırıldandı ağustos böceği.

     Parmak uçlarımdan öptü papatya, dudaklarıma dokundu gelincik, gülüşlerini bıraktı yasemin çiçekleri. Manolyanın kasımpatına sevdası, sardunyanın petunyaya vefası tabiat düğününe şahit oldu. Yüreğime cemre düştü güz vakti, ıslak düşlerimin vuslata eren saatinde el ele verdi hislerim. Öfkesinden ifrit kesildi kasırga, dumur oldu şimşek çakan çam ağacı. Sevdanın gözde dünyası ne güzel manzaralara dokundu da bereket yağdı yurduma. Anadolu insanının türküsü, erlerin şahadet örtüsü dillere destan oldu hazanda. İki yakalı şehrin minnacık çıkmaz sokaklarında, patika yolların ıssız güzergâhında bekliyordu sevgi. Sevgiden daha özel ne var ki şu hayatta? Aşkın yakutları, saygının incileri, vuslatın elmasları hazine biriktirdi de kalp organımızda coştu çağlayan misali.

*

Yıllanmış anılara meydan okudu sevdi, hatıraları ilmek ilmek dokudu özel ilgi. Deli divane özlemin sevdamsı düşleri damladı göz pınarlarımda, sevgi suyunu damıttı dua bulutlarıma. Şekerpare buselere konuk oldu yenilenen şiirler, piyano tuşlarımda demlendi notalar. Yönüm memleket, pusulam Anadolu, hedefim sevgi, yüreğim barış idi elbet. Bebeksi gülüşler usulca saçlarımdan yakaladı, serseri simalardan kurtulup ay yüzlülere ulaştı gönlüm. Ilgıt ılgıt esen rüzgâr, samyelini kucakladı da lodosu silkeleyiverdi omuzlarından. Şiir tadında satırlara uzandı kalemim, şiirimsi rüzgârın düz yazı ikliminde kıvrıldım edebice hazla.

...

 ELİF YAVAŞ

04 Kasım 2018 - Pazar

..........

Not : '' Elif Yavaş Şiirleri '' için Geniş Bilgi : ( google )



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
Haydar karakılıç
ferrero
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir