Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 7386 kez okundu. | Kategori : K.SANAT
Haberin Tarihi :   19 Ekim 2011 - 16:04

Fatma Çetin Kabadayı ile '' Ne Mutlu Canına ''.. / Hikmet OKUYAR

Büyüt
Küçült
Fatma Çetin Kabadayı ile  Ne Mutlu Canına .. / Hikmet
Hasan İsmini yıllar öncesinden Şebinkarahisar Kültür ve Turizm Şenlikleri, Şebingülü, Şebin cevizi Şebin dutu, Şebinkarahisar Sevdası, Karadeniz Sevdası, Türkiye Sevdası isimli proje çalışmalarımız sırasında duyduğum;

Fatma Çetin Kabadayı ile '' Ne Mutlu Canına ''.. / Hikmet OKUYAR

                           Hasan İsmini yıllar öncesinden Şebinkarahisar Kültür ve Turizm Şenlikleri, Şebingülü, Şebin cevizi  Şebin dutu, Şebinkarahisar Sevdası, Karadeniz Sevdası, Türkiye Sevdası isimli proje çalışmalarımız sırasında duyduğum; Hikmet Okuyar Tanıtım Turizm Kültür Sanat Etkinlikleri ile samimi ve ciddi olarak ilgilendiğine şahit olduğum; Cocuk Pskolojisi Uzmanı, Eğitimci  Şair, Hikayeci,  Romancı, Yardımcı Ders Kitapları Yazarı Fatma Çetin Kabadayı; '' Altın Tespih'' isimli hikaye kitabının ardından
 '' Ne Mutlu Canına '' isimli hikaye kitabını da yayınlayarak seneyi; üretkenlikle, verim ekonomisinin edebiyatımıza yansımalarında öncülük görevini tamamlayarak noktalamak istediğini göstermiş.

Yoşaybir Başkanı Eğitimci Şair Yazar Gazeteci Ahmet Sargın organizasyonları ile Yozgat'taki okullarda  imza günü de düzenleyerek eserlerini daha geniş okuyucu kitlesine tanıtmayı başararak ilgi duyulan eğitimci şair ve hikayeciler arasındaki konumunu muhafaza eden Fatma Çetin Kabadayı; '' Ne Mutlu Canına '' isimli yeni hikaye kitabı ile yayınlanmış 9 adet eserinin mutluluğunu yaşıyor.

Aslen Kayserili olan ve birkaç yıldan beri Hatay'ın Serinyol Beldesi'nde görev yapan Fatma Çetin Kabadayı; eğitim öğretim faliyetlerine devam ederken bir yandan da Türkiye genelindeki kültür sanat faliyetlerini izliyor genç şairler şiir yorumcuları başta olmak üzere özel yetenekli öğrencileri yüreklendirip teşvik ederek güzel sanatlar alanına yeni isimlerin yeni eserlerin katılmasına öncülük yapıyor.

Tanıtım Turizm Kültür Sanat Eseri Türkiye Sevdası adına yapılan tanıtımlarda ve açılan sergilerde Eğitimci Şair Hikayeci Romancı ve Yardımcı Ders Kitapları Yazarı Fatma Çetin Kabadayı da şiirlerinden ve hikayelerinden örneklerle yer almakta kültür sanat eleştirmenleri ile sanatsdeverlerin dikkatini çekmektedir.

Fatma Çetin Kabadayı'nın; şiir hikaye roman yazımındaki tarzını, sanat gücünü, edebi kişiliğini; şiir tahlilcilerinin, hikaye ve roman eleştirmenlerinin değerlendirmelerine bırakıyoruz.

Biz Fatma Çetin Kabadayı'nın yeni kazanımlarındaki mutluluğu; sevenleriyle birlikte paylaşıyoruz..aşık ozan şair şiir yorumcusu hikayeci romancı ve eğitimci kültür sanat dostlarımıza duyurmaya özen gösteriyoruz. Fatma Çetin Kabadayı eserleriyile mesajlarıyla daha çok okunsun ve tanınsın istiyoruz.

Şebinkarahisar çevresinde, Kelkit Vadisi'inde, Giresun yöresinde ve Karadeniz Bölgesi'nde ''Aradığım Adam '' isimli hikayesi başta olmak üzere birçok hikayesi ve 30.03.2011 tarihinde kültür sanat sitelerine ve şiir bahçelerimize düşen:

''.........................ELMAS SEVDA
Testimde soğuk su gibisin içmem,
Yanarım sevdanla senden vazgeçmem,
Gayrı başkasına gönlümü açmam,

Seni kandırmaya dil gerek yârim!


Mektubun gelmiyor yazmaz mı oldun?
Karda tipide mi, çölde mi kaldın?
Madem kaçacaktın niye kalp çaldın?
Gönül almaya da gül gerek yârim!


“Bahar gelsin hele gelirim.” dedin,
“Bir ömür seninle kalırım.” dedin,
“Ver elin, bir çare bulurum.” dedin,
Elmas sevdamıza yol gerek yârim!


Fatma Çetin KABADAYI / HATAY ''

 

imzalı '' Elmas Sevda ''lı şiir gibi bazı şiir örnekleri ile tanınan Fatma Çetin Kabadayı, Yozgat ve ilçelerinde de İmza günleri ile daha yakından  tanınıyor. Kültür Sanat sohbetlerimiz sırasında; Hikayeci  Aziz Nesin, Romancı Kemal Tahir, Eğitimci Hasan Ali Yücel,  Şair  Mehmet Emin Yurdakul ve Halk Önderi, Dünyaca Ünlü Abdi Beğ sevenlerinin de ilgi duyduğu Fatma Çetin Kabadayı; Şiir Şenliklerinin Şöhretler Şehri Şebinkarahisar başta olmak üzere birçok il ve ilçenin tanıtım turizm kültür sanat organizatörlerinden sık sık davet aldığı halde yoğun proğramları sebebiyle seyahat imkanı bulamadığını söylemektedir.

Hoşca Kal Anne
Yüreğimden Güvercinler Uçurdum
Altın Tesbih,
Büyümüş De Küçülmüş
isimli eserlerine, 29 hikayesinin yer aldığı 190 sayfalık '' Ne Mutlu Canına'' isimli eseriyle  bir yenisini daha ekliyerek zirveye doğru yükselişini kanıtlarken güvenimizi de tazeleyen Fatma Çetin Kabadayı'ya, tebrikerimizi bildirirken; kalıcı hizmetlerinin daim olmasını diliyoruz.

Hikmet OKUYAR
Şüsiyad Başkanı



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir