Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 7145 kez okundu. | Kategori : K.SANAT
Haberin Tarihi :   23 Mart 2011 - 11:40

Gazeteci Şen Giresun'a geldi.

Büyüt
Küçült
Gazeteci Şen Giresuna
Erdal Şen "Demokrasiye herkesin ihtiyacı var"

Erdal Şen "Demokrasiye herkesin ihtiyacı var"

Giresunlular Demokrasiye Vefa gösterdi.

Gazeteci Şen Giresun'a geldi.

Araştırmacı Gazeteci-Yazar, Zaman Gazetesi Başbakanlık Muhabiri Erdal Şen 'Aydın Menderes Ve Türkiye Demokrasi Mücadelesi' Konferansı verdi. Demokrasiye herkesin ihtiyacı olduğunun altını çizen Araştırmacı Gazeteci-Yazar Erdal Şen bugün hala darbeye kastedenleri de düşünürsek demokrasinin kıymetinin bilinmesi gerekir. Şen'Adnan Menderes iktidarın ikinci ayında Düşünce özgürlüğü affı çıkartarak Nazım Hikmetin serbest kaldığını anlattı.

Giresun Özel idare Kültür Sitesini tıka basa dolduran Giresunlular özlenen Türkiye'nin 50 yıl öncesi mücadelesini gözyaşlarıyla dinledi. Gazeteci-Yazar Erdal Şen, Eski Başbakan Adnan Menderes'in yaptıklarının halkın gönlünde taht kurmasına karşın yıllarca onunla ilgili adeta karatma uygulandığının altını çizdi. 2010 yılında yayınladığı "Bir Yiğit Vardı" isimli kitabında Adnan Menderes'in hayatını anlatan Şen, daha önce de Yassı ada'nın Kara Kutusu ve Yassı ada'nın Sessiz Tanıkları isminde 2 kitap daha yazdığını açıkladı. Bunun yanı sıra TRT'deki"Adnan-Başvekil/Bir İnsan Serüveni adlı belgesel çalışmasında Konsept danışmanı olan Şen, Giresun Seyit Vakkas Eğitim Vakfı ve NT'nin organizasyonuyla 'Aydın Menderes Ve Türkiye Demokrasi Mücadelesi' Konferansını can kulağıyla dinlediler ve notlar tuttular.

Erdal Şen, tanıtım sırasında katılımcılara duygulu anlar yaşatarak, Türkiye'nin Eski Başbakanı Adnan Menderes'in yaptığı önemli çalışmaları anlattı. Şen, merhum Menderes'in Türk halkında ve Türkiye'de derin izler bıraktığını söyledi. 
Yazar Şen, Adnan Menderes'in mütevazi bir kişiliğe sahip olduğunu, çok genç yaşında siyasi alanda çeşitli görevlerde yer aldığını ve görev süresince Türkiye'yi çok ileri düzeye götürdüğünü ifade etti. Adnan Menderes'in çalıştığı dönemde Türkiye'ye 21 tane baraj kazandırdığını söyleyen Şen, büyük haksızlık yapıldığını, çok büyük entrikaların döndüğünü belirterek Adnan Menderes'in Yassı ada'da geçen günlerini anlattı. Gazeteci Erdal Şen,"27 Mayıs Darbesi, sadece Türkiye'nin demokratikleşmesine engel olmadığını, Türkiye'nin, sanayi hamlesini darbe yapılarak, Almanya gibi Avrupa'nın en güçlü ülkelerinden biri olmasına da engelledi."dedi. İnsanların Menderes'e destek çıkmamasını Şen, şu şekilde açıkladı," O zaman böyle en azından bu günkü kadar çeşitli bir medya yoktu. İnsanlar ona sahip çıkamadılar ama bunun bedelini ödediler. Türkiye'nin gelişmesinin gecikmesi, Türkiye'nin demokratikleşmesinin gecikmesi ile ödediler."dedi. 
Araştırmacı Gazeteci-Yazar, Zaman Gazetesi Başbakanlık Muhabiri Erdal Şen, seminerin sonunda okuyucularına kitaplarını imzaladı.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir