Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 7654 kez okundu. | Kategori : K.SANAT
Haberin Tarihi :   01 Temmuz 2012 - 18:41

Giresun Belediyesinin Turizmdeki Bölgesel Rolü Artarak Devam Edecek

Büyüt
Küçült
Giresun Belediyesinin Turizmdeki Bölgesel Rolü Artarak Devam
DOKA (Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı) tarafından hibe desteği sağlanan ve Giresun Belediyesi tarafından yürütülen Karadeniz Turizm Ağı’nın Geliştirilmesi Projesi kapanış toplantısı gerçekleştirildi.

Giresun’da gerçekleştirilen Proje kapanış toplantısına Giresun Belediye Başkan Vekili Ahmet Yusufağaoğlu, Giresun Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Cinel, Giresun İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Hüseyin Günaydın, Ordu İl Kültür ve Turizm Şube Müdürü Uğur Toparlak, Giresun Müze Müdürü Hulusi Güleç, Ordu Belediyesini temsilen Özer Yılmaz, Giresun Üniversitesini temsilen Hakan Akyurt, Ordu üniversitesini Temsilen Cemile Karadeniz, Doka Uzmanları Burcu Tahmaz ve Harun Göçer, Giresun Belediyesi Proje Ofisi personelleri ve Turizm alanında faaliyet gösteren kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldılar.

  

Toplantıda; Proje Koordinatörü Hakan Adanır gerçekleştirilen proje faaliyetleri hakkında bir sunum gerçekleştirerek yapılan çalışmalar hakkında bilgiler vermesi ile başladı. Daha sona ise Giresun Belediye Başkan Vekili Ahmet Yusufağaoğlu katılımcılara hitaben bir konuşma yaptı. Başkan vekili Yusufağaoğlu şunları kaydetti; 16 Ekim 2009 tarihinde Türkiye Belediyeler Birliği’nin liderliğinde İsveç Belediyeleri ile yürütülen TUSENET projesi kapsamında Samsun, Amasya ve Ordu Belediyeleri ile birlikte Karadeniz Turizm Ağı’nı kurmuştuk. Türkiye’nin bu ilk bölgesel iş birliği ağı kurulduktan sonra oldukça ilgi gördü. Kamu, Belediyeler ve işletmeleri bir platformda buluşturan Karadeniz Turizm Ağı bu yönü ile ülkede öncü bir model olarak dikkat çekti. Bölgede kentlerin işbirliği yapıp rekabeti işletmelere bıraktığı bir Karadeniz görmek için yola çıkmıştık. Bu iletişim Ağı’nı genişletmek için DOKA’dan aldığımız proje hibesi hedeflerimize doğru yürümemizi kolaylaştırdı. Karadeniz Turizminde öncü rol üstlenen belediyemiz Karadeniz Turizm Ağı için Kumyalı’da bulunan Kültür Evi binasının bir bölümünü ayırdı. Bölgesel olan, güçlü bir şekilde büyüyen, turizme bilimsel temellerden yaklaşan ve bölgesel planlara destek olan bu iletişim ağına ev sahipliği yapan bir belediye olduğumuzu gördüğüm için çok mutluyum. Biz kalkınmanın noktasal çözümlerle değil bölgesel iş birlikleri ile olabileceğini biliyor ve belediyemizin birçok çalışmasını bu yüzden bölge odaklı düşünüyoruz diye konuşan Başkan vekili Yusufağaoğlu, Karadeniz Turizminin daha gelişmiş olduğu günleri göreceğimizi umuyor, Belediyemizin ve diğer ortak belediyelerimizin bu konuda çalışmaya devam edeceği konusundaki isteğimizi sizlere bildirmek istiyorum. Başarı ile biten bir projenin kapanış toplantısındayız. Bunun yeni projelerin başlangıcına giden bir yol olduğunu biliyor, proje sırasında ve bugün yanımızda olduğunuz için sizlere teşekkür ederim.  Projemizi yürüten Proje Ofisimiz Koordinatörü Hakan Adanır, Proje uzmanlarımız Hale Çerkezoğlu Altundaş, Berk Kırlangıç ve Hasret Yaz’ı, mali sorumlu Murat Kısa ve projeye destek veren personellerimiz Eftal Özdemir, Kübra Şahin ve Arzu Kanber’e başarılarından dolayı kutlarım. Başkan vekili Yusufağaoğlu ayrıca "KTA’yı birlikte kurduğumuz Samsun, Ordu ve Amasya Belediye Başkanlarına, Projemizi destekleyen Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı ‘na ve DOKA Yönetim Kurulu’nun değerli üyelerine, tüm kurumsal ortaklarımıza ve KTA toplantılarına katılan değerli işletmelere bu süreçte bizimle oldukları için ayrıca teşekkürlerimi sunarım" diye konuştu.  Burada yapılan konuşmaların ardından toplantı son buldu.  



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir