Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 8894 kez okundu. | Kategori : K.SANAT
Haberin Tarihi :   13 Mayıs 2011 - 19:02

Giresun Günleri - Şebinkale Şiir Etkinlikleri

Büyüt
Küçült
Giresun Günleri - Şebinkale Şiir
Türkiye genelinde, geleneksel 20 Mayıs 2011 Giresun Aksu Şenlikleri için hazırlıklar yaparken; bir taraftan da Eğribel'in ötesinde 7 Gün 7 Gece Şebinkale Şiir Şenlikleri için hazırlıklar yapıyoruz.

GİRESUN GÜNLERİ - ŞEBİNKALE  ŞİİR ŞENLİKLERİ

Türkiye genelinde, geleneksel 20 Mayıs 2011 Giresun Aksu Şenlikleri için hazırlıklar yaparken; bir taraftan da Eğribel'in ötesinde 7 Gün 7 Gece Şebinkale Şiir Şenlikleri için hazırlıklar yapıyoruz.
 
Ezan sesi, Su sesi, Şebinbülbülü sesi, aşık ozan şair ve ŞİİR YORUMCUSU sesi dalga dalga yayılarak Şebingülü gizemliliğinde saracak Şiir yüklü gönülleri..
 
ŞEBİNKARAHİSAR OKUYOR diyerek, GİRESUN OKUYOR diyerek yaptığımız çalışmalar; birbiriyle bütünlük arzedecek.
 
Aşık ozan şair şiir yorumcusu ve bağ bahçe üreticilerinin PİRİ Dünyaca Ünlü Şair Abdi Beğ'in mezarı fatihalarla ziyaret edilecek. Etkinlikerimizi yakından uzaktan takip edenlerin atalarına da isimsimsiz kahramanlara da dualar göndereceğiz rahmet dileklerimizle..
Bayram ve bayrak törenlerine de katılacağız 19 Mayıs coşkusu içinde..
 
14. HİKMET OKUYAR ÖDÜLLÜ ŞİİR YARIŞMASI'nın ÖDÜL TÖRENİ 19 MAYIS 2011 de ŞEBİNKARAHİSAR KALESİ
TANITIM TURİZM KÜLTÜR SANAT ETKİNLİKLERİ alanında yapılacak.
 
Türkiye genelinde 15 ayrı dalda tertiplenen;
14. Hikmet Okuyar Ödüllü Şiir Yarışması sonunda Cemil YILDIZ, Tarık TORUN, Kenan ÇARBOĞA, Harika UFUK, Hatice UMUT, Sevim ASLANALP, İsmail HAYAL, Kamil AKDOĞAN, Rabia BARIŞ, Dr.Nedim UÇAR, Ozan ZARALICAN, M.Nihat MALKOÇ, Mehmet KAHVECİOĞLU, İbrahim ŞAŞMA ve Halil GÜRKAN isimleriyle 2011 Hikmet Okuyar Türkiye Birincilik Ödülü kazanalar,
2011 Hikmet Okuyar Şebingülü Dostu Ödülü kazananlar ile
2011 Hikmet Okuyar Şiire Üstün Hizmet Ödülü kazananların ödülleri teslim edilecek.
 
2011 ŞEBİNKALE ŞİİR ŞENLİKLERİ   bir kez daha yankılanacak ŞİİR ŞENLİKLERİNİN ŞEHRİ ŞEBİNKARAHİSAR semalarında Şebinkarahisar Kalesi'nden..
 
14-21 Mayıs 2011 tarihleri arasında; Şebinkarahisar çevresi, Giresun yöresi, Karadeniz Bölgesi ve Türkiye Sevdası ile irtibatlı birçok şiir çoğaltılmış olarak armağan edilecek.. Şiir müzik şarkı türkü dostu sanatsever Şebinkarahisarlılar'a, Giresunlular'a, Kelkit Vadisi'deki canlara.. ''Bizim Hikmet ''  ile  ''Okuyar'' diyenlere..
 
Şebinkarahisar Bir Bahar Akşamı Şiir Dinletisi yeni eserlerle yeni ismlerle şenlenecek. Bir kez daha..
 
''ŞEBİNKARAHİSAR'' konulu '' GİRESUN '' konulu ''TÜRKİYE SEVDASI '' konulu KARMA ŞİİR SERGİSİ açılacak uygun mekanlarda..Şebinkarahisarlı THM sanatçısı Yasin YEŞİL, Şebinkarahisar Kalesi'nde 2011 Hikmet Okuyar Şiire Üstün Hizmet Ödülü aldıktan sonra doğal ortamda kendi esererinden ve ve yöre türkülerinden örnekler seslendirecek.
Şebinkarahisar Kalesi, Eğribel Tepesi, Kayabaşı, Dikmentepe, Köprübaşı, Kadıoğlu,Tamzara ve Atatürk Evi ve Müzesi Bahçesi, Şebinkarahisar Cumhuriyet Meydanı, Şebinkarahisar Vilayet Meydanı da dahil birçok mekanda hatıra fotoğraları çektirilecek..Onlarca, yüzlerce.
 
''Giresun'da Gün Batımı'' da ''Giresun Geceleri'' de ''Aksu Şenlikleri'' de ''Gurbet ve Hasret Türküsü'' de olacak gündemimizde..
 
Şebingülü dostu şiirseven canlarımızla paylaşacağız tüm bu söylediklerimizi Giresun simidi, Şebinfırınkurusu, Çökelikli, Şebincevizli Un Helvası ile Kınık Ayranı ya da Tirebolu Çayını 19 Mayıs sabahında Şebingülü ortamlarında çam sakızı çoban armağanı güzelliğinde paylaşırken..Ve Çukurovaşat Başkanı, Şebingülü Dostu, Adanalı Harika Şair deyişleriyle Şebingülü ile Günaydın Gülüm derken..   
=
ŞEBİNGÜLÜ İLE GÜNAYDIN GÜLÜM

Gün mü doğdu yoksa sen mi bilemem,
Şebingülü ile günaydın gülüm!
Cenneti verseler sensiz dilemem,
Şebingülü ile günaydın gülüm!

Uykundan uyanıp ufkuma dol sen,
Işığım, şafağım, gökyüzüm ol sen,
İçimde bitmeyen ebedi yol sen,
Şebingülü ile günaydın gülüm!

Hayallerimdesin, her gün, her anda,
Aşkın dolaşıyor damarda, kanda,
Nereye bakarsam cismin o yanda,
Şebingülü ile günaydın gülüm!

Harika bir aşktır bizim aşkımız,
Cennet köşesidir gönül köşkümüz,
Bülbül sedasıdır gülle meşkimiz,
Şebingülü ile günaydın gülüm!

Harika UFUK / ADANA

========================================
İrtibat:
Hikmet OKUYAR
Şebinkarahisar / GİRESUN
 
Gsm : 0530 885 32 72



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir