Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 7573 kez okundu. | Kategori : K.SANAT
Haberin Tarihi :   12 Nisan 2011 - 19:18

Giresunlu Şair Vahit Kaya Unutulmadı.

Büyüt
Küçült
Giresunlu Şair Vahit Kaya
Geçirdiği kalp krizi sonucu 18 Ağustos 2009 Salı günü İstanbul'da vefat eden 19 Ağustos 2009 Çarşamba günü de Girersun İli Keşap İlçesi Karabulduk Beldesi Çamlıca Köyünde rahmet dualarıyla ebedi istirahatgahına yolculanan Giresunlu Eğitimci Şair, Şiir Yorumcusu, Bakırköylü Sanatçılar Derneği Basad Üyesi, Şiir Proğramları Sunucusu Vahit Kaya unutulmadı.

Giresunlu Şair Vahit Kaya Unutulmadı /Hikmet Okuyar


Geçirdiği kalp krizi sonucu 18 Ağustos 2009 Salı günü İstanbul'da vefat eden 19 Ağustos 2009 Çarşamba günü de Girersun İli Keşap İlçesi Karabulduk Beldesi Çamlıca Köyünde rahmet dualarıyla ebedi istirahatgahına yolculanan Giresunlu Eğitimci Şair, Şiir Yorumcusu, Bakırköylü Sanatçılar Derneği Basad Üyesi, Şiir Proğramları Sunucusu Vahit Kaya unutulmadı.

19 Mayıs 2009'da acil proğramları sebebiyle 7 Gün 7 Gece Şebinkale Şiir Şenlikleri ödül törenine katılamayan 18 Ağustos 2009 da vefatı dolaysıyla teslim edilemeyen Basad Üyesi Giresunlu Şair, Şebingülü Dostu Vahit Kaya'nın ödülü; Şüsiyad Başkanı Hikmet Okuyar tarafından 09 Nisan 2011günü İstanbul Bakırköy'de Faaliyet gösteren Basad Merkezinde tertiplenen Basad Şiir Dinletisi ortamlarında Sevenlerinin huzurunda ve Şiir dinletilerini yönettiği mekanda Basad Dergisi Yazı İşleri Müdürü, Basad Şiir Şiir Etkinlikleri Yönetmeni Ressam Şair Ahmet Nergiz'e teslim edildi.

Şüsiyad Başkanı Şair Yazar Gazeteci Hikmet Okuyar, ödül teslimi sırasında yaptığı veciz konuşmasında; '' Şebinkarahisar Sevdası, Giresun Sevdası, Karadeniz Sevdası, Türkiye Sevdası baş danışmanlarımdan Şebingülü Dostu, Candost Vahit Kaya, Giresun ağzı ile konuşmayı çok iyi bilmesine rağmen İstanbul Türkçesi ile konuşan ve şaheser şiirler yazan,Taşlamaları haşlamaları sevda şiirleri doğa şiirleriyle her uygun zeminde ilgi odağı olan, şiir sohbetlerinde ve şiir dinletilerinde dikkatle dinlenen, işinin uzmanı idi. Şebingülü Dostu Eğitimci Şair Şiir Yorumcusu Vahit Kaya, şairlik mesleğinin saygıdeğer öncülerinden sayılarak hatıraları hizmetleri ve eserleri ile yaşatılacak.'' dedi.
 
Şüsiyad Başkanı; Hikmet Okuyar Şiire Üstün Hizmet Ödülü şeref levhasını teslim ederken Kümbet, Bektaş, Sisdağı, Sarıçiçek ve Karagöl yaylalarından derlenip getirilen yayla çileklerini ve içinde Vahit Kaya şiiri bulunan Türkiye Sevdası isimli tanıtım turizm kültür sanat eserini 1 paket Giresun findığı ile  birlikte armağan etti. 1 Paket Giresun Fındığı 1 Adet Türkiye Sevdası ve yayla çiçeklerinden şiir dinletisi sunucusuna da armağan eden Okuyar, salonda hazır bulunan Emine Karataş, Hatice Opak Bilgin, Radife Şen Kayaoğlu, M.Sadık Medin, Latif Mahmat, Gültekin Kutluk, Zeki Eroğlu, Sivaslı Ozan Zaralıcan, Hasan Öztürk, Neslihan Balıklı, Arzu Sevilgen, Gülşen Şenderin, Hilal Alta, Ülkü Akman ve Gül Altuğ  gibi  Vahit Kaya Şiir Dostları ile tek tek şiir sohbeti yaptı.

Türkiye Sevdası'nda yayınlanan Vahit Kaya ve Hikmet Okuyar Şiirleri bulunan eserlerden örnekleri yayla çiçekleri ile birlikte şiir dinletisinin konuk sanatçısı bayanlara ve şiirseven dinleyicilere arz eden Şüsiyad Başkanı Okuyar, bir sonraki Basad ziyaretinde Basad Şiir Dinletisi şeref konuğu şiir dostlarına  Vahit Kaya'nın çok sevdiği yöresel ürünlerden Şebincevizli Dut Pestili getirip ikram edeceğini söyledi.

Proğram sonrasında Sabuncu ve Okutan sülaleleriyle ortak akrabalığı bulunan Basad sanatçıları ile tanışan Okuyar, Çamoluklu ve Şebinkarahisalı sanatçı akrabaları ile ilk defa karşılaşmanın heyecanı içinde salondaki hazirunun da içinde bulunduğu bazı fotoğraf karelerinde yer aldı.
Okuyar, Şebingülü Dostu Vahit Kaya'nın çok sevilen şiirlerinden '' Giresun Özlemi '' şirini de her fırsatta Giresunlu Şair Vahit Kaya sevenleriyle paylaştığını vurgulayarak; her İstanbul'a geldiğinde Vahit Kaya'nın soluklandığı Basad mekanlarını mutlaka ziyaret edeceğini bildirdi.
 
Okuyar Kitle İletişim



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir