Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 8207 kez okundu. | Kategori : K.SANAT
Haberin Tarihi :   18 Mayıs 2012 - 19:04

Giresunlular Taksim'de Fındık Topladı

Büyüt
Küçült
Giresunlular Taksimde Fındık
Giresun Günleri Taksim Yürüyüşüyle Başladı. Giresunlular Taksim'i Fethetti...

Giresunlular Taksim'de Fındık Topladı

Giresun Günleri Taksim Yürüyüşüyle Başladı. Giresunlular Taksim'i Fethetti...

Giresun Dernekler Federasyonu ve Giresun'daki çeşitli STK'lardan oluşan bir grup, 6. Giresun Günleri dolayısıyla düzenlenen ''Giresun Tanıtım ve Kültür Yürüyüşü'' etkinliği çerçevesinde Galatasaray Lisesi'nden Taksim Meydanı'na yürüyerek, renkli görüntülere sahne olan Giresunlular, deyim yerinde ise Taksim'i salladı..

Giresun mutfağından, folklorundan, müziğinden, yöresel ürünlere ve Fındık toplayan bayanlar, daha  birçok Giresun değerinin sergilendiği Giresun Günleri etkinliği,  İstanbul’a 3 gün boyunca ekstra canlılık yaşatacak.

6. Feshane Giresun Günleri tanıtımı için organize edilen Galatasaray - Taksim yürüyüşü binlerce Giresunlunun katılımıyla gerçekleşti. Renkli görüntülere sahne olan İstiklal Caddesi’nde büyük ilgi gördü....

Giresun Federasyonu tarafından organize edilen ve bu yıl 6. Feshane Giresun Günleri için tanıtımı yapılan yürüyüş programı TAKSİM'DE yapıldı. Daha şimdiden farkını hissettiren Giresunlular, TAKSİM'i yerinden oynattı.

Yürüyüşe katılan binlerce Giresunlu ellerinde döviz ve bayraklarla memleketlerinin tanıtımına katkı sağladı.

Etkinliğe ayrıca çok sayıda milletvekili, belediye başkanı, bürokrat, meclis üyesi, dernek başkanı, sanatçılar ve medya da hazır bulundu. Bando gurubunun eşlik ettiği yürüyüşte, temsili Fındık Bahçesi, Harşit Vadisi Treni, 42. ve 47. alaylarıyla birlikte Topal Osman Ağa ve atlı milislerin de yer aldı.

Ayrıca Kemençe ile horonlar kuran Giresunlular yürüyüşü, zaman zaman durarak, protokol ve turistlerle birlikte horon oynadılar.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından protokol konuşmalarıyla devam eden program sonunda Giresunlular Taksim Anıtı etrafında horonlar kurarak doyasıya eğlendi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Baha Öğütken, Türkiye'nin bir bütün olduğunu ve düzenlenen ''Giresun Tanıtım ve Kültür Yürüyüşü''nün, bütünün parçalarını tanımaya yardımcı olacağını söyledi.

Giresunlu hemşerileriyle birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu belirten Öğütken, ''Türkiye, çok renkli toplulukların birleşmesidir. Biz bu yürüyüşle adetlerimizi sergilemiş olduk. Buradan iş adamlarımıza sesleniyorum. Giresun, iş anlamında değerlendirilmelidir'' dedi.

Giresun’un eşsiz değerlerini İstanbul’da bütün dünyaya sergilemek, tanıtmak ve bir marka olarak Giresun’u yükseltmek için Giresun Günleri, Feshane Fuar Merkezi’nde halkımızla buluşuyor.

    

     

 

6. Feshane Giresun Günleri 18-19-20 Mayıs tarihleri boyunca Eyüp Feshane'de devam edecek.

          

                   

    

kerasushaber.net





Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir