Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6209 kez okundu. | Kategori : K.SANAT
Haberin Tarihi :   09 Ağustos 2011 - 21:01

Görme engelliler gözleriyle değil,parmak uçlarıyla okudular

Büyüt
Küçült
Görme engelliler gözleriyle değil,parmak uçlarıyla
Bağcılar Belediyesi Ramazan Çadırı İrfan Sofrası bir ilke daha sahne oldu.

Görme engelliler gözleriyle değil,

parmak uçlarıyla okudular  

    Bağcılar Belediyesi Ramazan Çadırı İrfan Sofrası bir ilke daha sahne oldu. Yüzlerce engelli ve yakınlarının katıldığı gecede görme engelliler Kur’an-ı Kerim’i parmak uçlarıyla okudular….

    Bağcılar Belediyesi Ramazan Çadırı İrfan Sofrası’nda bir ilk yaşandı. Her hafta ülkemizin bilinen hafızlarının Kur’an ziyafetinde bulunduğu İrfan Sofrası bu kez görme engellilerin Kur’an ziyafetine sahne oldu.

    Görme engellinin yardımcılar eşliğinde sahneye çıkarak Kur’an-ı Kerim okuduğu gecede izleyenler azmin zaferine şahit oldular. Gözleri görmeyen ama parmak uçlarıyla okuyabilen engelliler (Braille alfabesi) kendilerine imkân oluşturulması durumunda neler gerçekleştirebileceklerini bir kez daha gösterdiler. Program sonuna kadar ilgiyle takip edilen engellilerden daha fazla mutlu olanlar ise engellilerin aileleri oldu. 

    Lütfi Kerim Mazı, Fatma Gömeç, Selman Caba, Ayşe Ortak, Hilal Akman İlahi, Sümeyye Kambur, Reşide Kara, Melahat Delidolu, Leyla Şen’in Braille alfabesiyle Kur’an-ı Kerim okudu programda Rümeysa Demir’in okuduğu Nat ise dinleyenleri oldukça hüzünlendirdi.  

      Bağcılar Belediyesi’nin Hz. Osman Kuran Kursu ile ortaklaşa gerçekleştirdiği programa İstanbul Vali Yardımcısı Mustafa Altıntaş ve Kütahya Pazarlar Belediye Başkanı Ahmet Torun’un da katıldı. Konuyla ilgili açıklama yapan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı “Bağcılar Belediyesi olarak engellilerin sosyal hayata katılımı için birbirinden güzel projeler gerçekleştiriyoruz. Onlarla birlikte balık tutuyor, tiyatroya gidiyoruz. Bu başarı bizi ayrıca sevindirdi, kendilerini tebrik ediyorum” diye konuştu. Vali Yardımcısı Mustafa Altıntaş ise yaptığı konuşmada Bağcılar Belediyesi’nin engellilerle ilgili yaptığı çalışmayı yakından takip ettiğini belirterek engellileri tebrik etti.

    Radyo Trafik sunucularından Cenk Sarıkaya’nın sunduğu gece, Bilal Göregen’in verdiği konserle sona erdi.




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir