Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 15441 kez okundu. | Kategori : K.SANAT
Haberin Tarihi :   14 Temmuz 2021 - 11:12

Günaydın'ın İlk kitabı "Mimozalar Çiçek Açtı" çıktı

Büyüt
Küçült
Günaydının  İlk kitabı Mimozalar Çiçek Açtı
Emekli Öğretmen Şair Ferhat Günaydın  İlk kitabı "Mimozalar Çiçek Açtı" çıktı

Şair Ferhat Günaydın ile yaptığımız söyleşide kendisini tanıtmasını, şairliğe nasıl başladığını, kitabın basım öyküsünü ve bundan sonraki çalışmaları hakkında bilgilendirme yapmasını istedik.

Şair; Giresun ili, Keşap ilçesi, Hisarüstü köyünde 1961 yılında dört çocuklu bir ailenin en küçüğü olarak dünyaya geldiğini, ilk, orta ve lise eğitimini Giresun’da tamamladığını, Giresun Eğitim Enstitüsü’nü 1978 yılında bitirdikten sonra, ülkemizin çeşitli illerinde sınıf öğretmeni olarak çalışıp, en son Giresun’a atandığını, Giresun’un muhtelif köylerinin yanı sıra şehir merkezinde öğretmen ve okul müdürü olarak toplam otuz iki yıl hizmet verip, 2011 yılında emekli olduğunu söyledi.

Öğrencilik yıllarında şiire merakı olduğunu, o dönem mahalli gazetelerde şiirlerine yer verildiğini, öğretmen olunca şiire ara vermek zorunda kaldığını, emekli olduktan sonra da kaldığı yerden şiir yazmaya devam kararı aldığını söyledi.

Yazdığı şiirleri sosyal medyada paylaştıkça çevresinden çok olumlu yorumlar gelince kitap çıkarma isteğinin hâsıl olduğunu dile getirdi. Şimdiye kadar sekiz yüzün üzerinde şiir yazdığını, bunlardan bir kısmını ilk kitabı “Mimozalar Çiçek Açtı” isimli kitabıyla okuyucuları ile buluşturmaya başladığını, devamında 2. 3. kitapları da çıkarma arzusunda olduğunu dile getirdi.

Şair son olarak; şiirlerimi yazmamda ilham kaynağım ve her zaman yanımda olan sevgili eşim ile “Baba artık zamanı geldi. Bir şiir kitabın raflarda yerini alsın.”  diyen çocuklarım bana hep destek verdiler.

Bu ilk şiir kitabımı yokluğun ve yoksulluğun tavan yaptığı yıllarda tüm zorluklara göğüs gererek beni büyütüp, okutup ve bu günlere gelmemi sağlayan rahmetli annem Fatma Günaydın’a ve rahmetli babam Ömer Günaydın’a ithaf ediyorum. Onların da ruhları şad, mekânları Cennet olsun.

İster usta ol, ister kalfa, istersen çırak, 

Bu dünyadan göçüp gitmeden bir eser bırak.

Diyerek sözlerini bitirdi.
Haber: Yavuz Kayacık


Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
Haydar karakılıç
ferrero
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir