Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 11770 kez okundu. | Kategori : K.SANAT
Haberin Tarihi :   13 Şubat 2022 - 22:48

HAMSİKÖYLÜ SAİT UÇAR EBEDİ ALEME GÖÇ ETTİ

Büyüt
Küçült
HAMSİKÖYLÜ SAİT UÇAR EBEDİ ALEME GÖÇ
HAMSİKÖYLÜ SAİT UÇAR EBEDİ ALEME GÖÇ ETTİ.. / Hikmet Okuyar Ebedi Aleme göç eden Ünlü THM Sanatçısı Hamsiköylü Kemençe Sanatçısı Üstad Sait Uçar'a Allah'tan rahmet diliyoruz..Mekanı Cennet olsun..Ruhu Şaad olsun..Ailesine, Sülalesine, Hamsiköylülere, Öğrencilerine, Sevenlerine taziyelerimizi bildiriyoruz.. 3 Nisan 1962 tarihinde Trabzon'un Maçka ilçesinde dünyaya gelen isim, 59 yaşındaydı. Karadeniz müziğinin önemli temsilcilerinden biri olarak bilinen Uçar, ilk ve orta öğrenimini Hamsiköy'de tamamlamıştır ve Trabzon Ticaret Lisesi'ni bitirmiştir. İstanbul Radyosu'nda başlayan müzik kariyerini Tütmezdi Bacaları isimli albümünü 1980 senesinde çıkararak sürdürmüştür. ...Yetenekli sanatçı Sait Uçar, orta okul sıralarında ilk bestesini yaparken 26 albümünde söz ve müzikler kendisine aittir. Sait Uçar kendi albümlerinin yanında pek çok Karadenizli şarkıcının albümüne de besteleriyle katkı vermiştir. 25 seneden uzun süre profesyonel olarak müzik kariyerini sürdürmekte olan Uçar, Karadeniz müziğinin unutulmaz isimleri arasına adını yazdırmayı başarmıştır. Sait Uçar, Muhteşem bir Karadenizli tanıtım turizm kültür sanat öncüsüydü..Genelde yaklaşık 400 olan Eserlerinin derlenip toplanıp şahane bir kültür sanat esesi yapılmasını diliyorum.. .......En çok sevdiği merkezi mekana Hamsiköylü Sait Uçar Kültür Sanat Evi yapılsın istiyorum..Maçka belediyesi HEM İşbirliği ile HAMSİKÖYLÜ SAİT UÇAR ve ESERLERİ kitabını yayınlasın ve MAÇKA KÜLTÜRÜ için kaynak oluştursun diliyorum. Hikmet Okuyar Dağların ve Çobanların Şairi.. .................................. '' Sait Uçar Şarkıları Müzik kariyerinde Ben Köyümü Özledim Yaprak Gibi Açarım, Tuğba, Keyvan gibi albümleri çıkarmış, Gelmiyor Mektupların, Ah Ömrüm Deli Ömrüm, Baktım Fotoğrafına gibi şarkıları dillerden düşmeyen Türk Halk Müziği türünün sevilen ismi Sait Uçar, en güzel şarkılarıyla izlesene.com'da. İlk albümünü 1989 yılında çıkaran Sait Uçar, o tarihten bu yana milyonlarca insanın takdirini kazandı. Sait Uçar yeni albümü Zigana Dumanı ile 2018 yılında sevenleriyle buluştu. Sait Uçar şarkıları listesine ulaşabileceğiniz sayfalarımızda sanatçının sevilen eserlerini dinleyebilir, ayrıca videolarda Sait Uçar şarkı sözlerine de ulaşabilirsiniz. Dilerseniz tarayıcınızdaki eklentiler yardımıyla Sait Uçar şarkılarını indirebilirsiniz. En yeni şarkılarını buradan takip edebilirsiniz. (Alıntı )

Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir