Giresun Çevre ve Kültür Derneği Başkanı N. Uğur Karaibrahim ve dernek yönetim kurulu üyelerinden oluşan 15 kişilik gurup Hekim Holding’in kuruluşlarından Giresun Hekim Süt Endüstrisi Gıda Yapı Sanayi Ticaret A.Ş’yi ziyaret etti. Dernek yöneticileri adına konuşan Başkan Karaibrahim, genel müdürlük görevine atanan Sedat Murat Bayrak’a başarılar dilemek ve fabrika hakkında bilgiler almak ve öneriler sunmak amacıyla bu ziyareti gerçekleştirdiklerini belirtti.
Dernek heyetine fabrikanın ürünleri ve teknolojisi konusunda bilgiler veren Genel Müdür Bayrak, şunları söyledi: “Hekim Süt ismi Giresun’la özdeşleşmiştir. İlimize istihdam sağlayan önemli bir değerdir. Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Öner Hekim, çalıştırma şartı olmadığı halde gerçek bir memleket severlik göstermiş, fabrikanın özelliğini korumuştur. Teknolojisini uluslar arası gıda güvenliği esaslarına uygun olarak modernize etmiş, burayı Giresun’a kazandırmıştır. Hekim Süt, Türkiye’deki kamu yararı gözetilerek yapılan en iyi özelleştirme örneklerinden birisidir.
Bugün yöremizde 3-4 bin aileden süt alıyoruz. Fabrikamızın hedefleri her geçen gün daha da büyüyecektir. Büyüdükçe de istihdam sayımız artacaktır. Bunun için bölge halkından, öncelikle; ürünlerimizi tüketmelerini, olmayan yerlerden ısrarla istemelerini ve düşüncüleriyle bizi yönlendirmelerini bekliyoruz”
Bayrak, dernek başkanı ve yönetim kurulu üyelerine ziyaretten memnunluk duyduğunu belirterek, teşekkür etti.
( FOTOĞRAF )
ÇEVRE VE KÜLTÜR DERNEĞİ GENEL MÜDÜR BAYRAK’A BAŞARILAR DİLEDİ
Dernek heyetinde; Uğur Karaibrahim’le birlikte, Belediye Başkan Vekili Hayati Tökez, belediye eski başkanı Hasan Karaibrahim, Giresun Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Yalçın, Avukat Recai Yanıkömeroğlu, Hayrettin Konanç, Ahmet Gürel, Şükrü Konanç, Adem Bıçakcı, Selim Çilesiz, Ufuk Erişen, Uğur Ömür Tarakçı, Fatih Aksüt, Hüseyin Pehlivan ve Erdinç Hıdımoğlu da yeraldı.