Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 10930 kez okundu. | Kategori : K.SANAT
Haberin Tarihi :   03 Mayıs 2012 - 19:09

Hıdrellez Kutlamaları

Büyüt
Küçült
Hıdrellez
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü 06 Mayıs Hıdrellez Kutlamaları ile ilgili bir bülten yayınladı. Müdürlüğün yayınladığı bülten ve Hıdrellez Kutlama Programı şu şekilde:

Hıdrellez Kutlamaları
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü 06 Mayıs Hıdrellez Kutlamaları ile ilgili bir bülten yayınladı. Müdürlüğün yayınladığı bülten ve Hıdrellez Kutlama Programı şu şekilde:   Bilindiği üzere, mevsimlik bayramlarımız arasında yer alan ve halkımız arasında yaz mevsiminin başlangıcı olarak kabul edilen "Hıdrellez" her yıl 06 Mayıs günü yurt genelinde kutlanmaktadır. Ruz-ı Hızır (Hızır günü) olarak adlandırılan Hıdrellez günü, Hızır ve İlyas Peygamber´in yeryüzünde buluştukları gün olması nedeniyle kutlanmaktadır. Hızır ve İlyas sözcükleri birleşerek halk ağzında Hıdrellez şeklini almıştır. Hızır´a atfedilen özelliklerden bazıları şunlardır: "Kalbi temiz, iyiliksever insanlara daima yardım eder."," Uğradığı yerlere bolluk, bereket, zenginlik sunar."," Uğur ve kısmet sembolüdür."   Dünya tarihinin en eski mevsimlik bayramlarından olan Hıdrellez, doğanın canlanmasını simgelemekte ayrıca hıdrellez kutlamaları insan ve doğa arasındaki uyuma yaptığı vurguyla doğa sevgisinin, hoşgörü ve yardımlaşma duygularının pekiştirilip, geleneksel kültür ve doğal değerlerimize ilişkin koruma bilincinin güçlendirilmesine katkı sağlamaktadır.   İlimizde halkın geniş katılımıyla özellikle çocuk ve gençlere yönelik piknik ve kır şöleni gibi etkinlikler ile geleneğine özüne uygun bir biçimde birlik, beraberlik, hoşgörü, yardımlaşma ve doğa sevgisi temalarını öne çıkararak, yurt genelindeki kutlamalarla aynı tarihte 06 Mayıs 2012 tarihinde kutlanacaktır. Hıdrellez kutlamalarının halkımıza esenlik getirmesini temenni ederiz.


06 MAYIS 2012 HIDRELLEZ KUTLAMA PROGRAMI

 

1. Saat 10:30´da Millet Bahçesi önünde toplanılıp, davul-zurna-kemençe eşliğinde, pankartlarla Hıdrellez Yürüyüşü (izci öğrenciler ve halkın katılımlarıyla) ve kaleye çıkılmasına karar verilmiştir.

  a)Giresun Kalesi Programı:   -Açılış konuşması, -Protokol konuşmaları, -Yumurta kırmaca, -Mahalli sanatçılar konseri,
-Yöresel halk oyunları,
-Yarışmalar (çuval yarışı, yumurta taşıma yarışı, stafet yarışları vb.), -Pilav ve ayran ikramı, -2012 hıdrellez ateşinin yakılması,   2. Temsili Gül Ağacının dikimi gerçekleştirilecektir.




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir