Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 8731 kez okundu. | Kategori : K.SANAT
Haberin Tarihi :   29 Eylül 2012 - 11:16

İlimizin Kültür Envanteri Çıkarılıyor

Büyüt
Küçült
İlimizin Kültür Envanteri
İlimizin somut kültür varlıkları üzerinden yapılan çalışmalarda önemli bir mesafe alındı.

İlimizin Kültür Envanteri Çıkarılıyor

İlimizin somut kültür varlıkları üzerinden yapılan çalışmalarda önemli bir mesafe alındı.   Valiliğimiz tarafından Giresun Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Gazanfer İltar’a yaptırılan çalışmada sona yaklaşıldı.   Konu ile ilgili olarak bugün Vali Dursun Ali Şahin başkanlığında, İl Kültür ve Turizm Müdürü Emin Yılmaz, İl Özel İdare Kültür Müdürü Mehmet Fatsa ve Şube Müdürü Mustafa Apaydın’ın katılımıyla   bir toplantı düzenlendi.   Toplantıda bilgi veren İltar, camiler, köprüler, hamamlar, sivil mimarlık örneği eserler ile ilgili çalışmanın tamamlandığını özellikle eski camilere sonradan yapılan ilavelerin camilerin orijinalliğinin  bozduğunu, dolayısıyla çok sayıda önemli eserin tahrip olduğunu ifade etti.   Vali Şahin yapılan bu envanter çalışmasının tamamlanması durumunda İl genelinde Kültür varlıklarıyla ilgili yapılan köklü çalışmalara ve onarım faaliyetlerine hızla başlanılacağını ve bu çalışmayla bir yol haritası oluşacağını söyledi.  



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir