Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6914 kez okundu. | Kategori : K.SANAT
Haberin Tarihi :   13 Mart 2012 - 00:48

İstiklal Marşının Kabulünün 91.Yıldönümü

Büyüt
Küçült
İstiklal Marşının Kabulünün
İstiklal Marşımızın T.B.M.M tarafından kabulünün 91 Yıldönümü kutlamaları tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

İstiklal Marşımızın T.B.M.M tarafından kabulünün 91 Yıldönümü kutlamaları tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.  
  

Kutlamalar  çerçevesinde Mimar Sinan Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan ve saat 10.00’da Özel İdare Kültür Sitesinde düzenlenen törene, Vali Yardımcısı Vekili Keşap Kaymakamı Dr. Polat Kara, Cumhuriyet Başsavcısı Gürmen İlhanoğlu, Adalet Komisyonu Başkanı Serkan Çağlayan, İl Jandarma Komutanı Jan. Albay İsmail Çetinbaş, İl Emniyet Müdürü Hikmet Bulak, Defterdar Sedat Ayyıldız, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hasan Demir, daire müdürleri, İlk ve Ortaöğretim kurumlarının müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.   Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan törende, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Mimar Sinan Anadolu Lisesi Öğretmeni Şükrü Tutkun;  Mehmet Akif Ersoy’un kaleme aldığı benzersiz bir kahramanlık ve vatanseverlik destanı olan İstiklal Marşımızla hem milletimizin gönlünde taht kurduğunu hem de tarihimizin en önemli şahsiyetleri arasında adını altın harflerle yazdırdığını belirtti.   Mehmet Akif’in yurdumuzun işgal altında olduğu ve kurtuluş savaşının tüm şiddetiyle sürdüğü en zor dönemlerde halkı bilinçlendirmek, heyecanlandırmak, vatan millet sevgisini doruğa çıkarmak amacıyla yazdığı bu eşsiz eserin her dizesinde, bir milletin kendine olan güveni, inancı, umudu, hür ve bağımsız yaşama kararlılığı ve geleceğe uzanan duası olduğunu söyledi.   Ardından İlköğretim Okulları arasında düzenlenen “İstiklal Marşını en güzel okuma” yarışmasında birinci olan, Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu 2. sınıf öğrencisi Feyza Nur Topçu İstiklal Marşını okuyarak izleyicilere duygulu anlar yaşattı.   Tören ,İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, İstiklal Marşımızın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen şiir, kompozisyon ve İstiklal Marşını En Güzel Okuma yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin Vali Yardımcısı Vekili Dr. Polat Kara, İl Jandarma Komutanı Jan. Albay İsmail Çetinbaş ve Cumhuriyet Başsavcısı Gürmen İlhanoğlu tarafından verilmesiyle devam etti.   Mimar Sinan Anadolu Lisesi öğrencisi Ahsen Nazlı Altun’un Mehmet Akif Ersoy’un “Bülbül” şirini okumasının ardından program, Mimar Sinan Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı “Ya İstiklal Ya Ölüm” adlı drama ve oratoryo ile sona erdi.  




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir