Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6214 kez okundu. | Kategori : K.SANAT
Haberin Tarihi :   14 Mayıs 2011 - 19:01

Karadeniz'de Şenlikler, Engellilerle Başladı

Büyüt
Küçült
Karadenizde Şenlikler, Engellilerle
Giresun'da bu yıl, 1 haftalık yoğun bir program çerçevesinde kutlanılan 'Engelliler Haftası', şenlik tadında görüntülerle hafızlarda iz bıraktı.

Karadeniz'de Şenlikler, Engellilerle Başladı
 
Giresun'da bu yıl, 1 haftalık yoğun bir program çerçevesinde kutlanılan 'Engelliler Haftası', şenlik tadında görüntülerle hafızlarda iz bıraktı.
 
Daha önce kapalı mekanların tercih edildiği etkinlikler bu sene şenlik modunda kutlanıldı.
 
Off Road kulübünün katkılarıyla şehirde araç turu ile başlayan ve ardından değişik kurumların ve basın-yayın kuruluşlarının katkılarıyla devam eden engelliler haftası kutlamaları bugün yapılan şenlik programıyla da anlamlı görüntülerin oluşmasına neden oldu.
 
Eğitim Uygulamaları ve İş Eğitimi Merkezince düzenlenen şenlikte, eğitim gören zihinsel engelli öğrenciler, becerilerini sergilediler. Öğretmenleriyle sıcak bir aile ortamı içerisinde zaman geçiren zihinsel engelli çocuklar, sergiledikleri becerileriyle duygulu anların oluşmasına neden oldular. Gösterilenin ardından, engelli çocuklar tarafından yapılan el emeği göz nuru eserlerin sergilendiği salona geçildi. Ailelerin ve öğretmenlerinin duygulu anlar yaşadığı sergide bazı velilerin duygularına hakim olamayarak, salonu terk ettiği gözlendi.
 
Programla alakalı duygu ve düşüncelerini dile getiren okul müdürü Osman Aygün, programın amacına ulaştığını, hedeflenen tablonun, çocukların ve ailelerin yüzlerinden okunduğunu dile getirerek şunları söyledi: “Biz burada öğretmenlerimizle, öğrencilerimizle ve aileleriyle bir aile gibiyiz. Öylesine sıcak bir koordinasyonumuz var ki, beraber dertleniyor, beraber mutlu oluyoruz. Öğrencilerimizle ve velileriyle olan diyaloğumuz, klasik öğretmen-öğrenci diyaloğunun çok ötesinde bir havada geçiyor. Ziyaretlerimizi oldukça sıkı tutuyoruz. Büyük bir aileyiz. Bu harika bir ekip çalışmasıdır. Öğretmenlerimizin ortaya koyduğu özveri görülmeye değer. Hatta öğretmenlerimizden emekliliği gelmiş olmasına rağmen çocuklara olan bağlılığından ötürü bu ortamdan kopamayan öğretmenlerimiz var. Burada her şey yürekten gelerek yapılıyor. İnsanlara imkan verdiğiniz zaman nelerin ortaya konulabileceğinin çok net bir resmidir bu program. Olmaz denilenlerin yapamaz denilenlerce nasıl ortaya konduğun çok enfes bir sunumla gözler önüne serildiği bu programda, gönül isterdi ki herkes burada olsaydı.” dedi.
 
Oldukça kalabalık bir katılımla gerçekleşen şenlikte resmi zevatın eksikliği dikkat çekti. Programa maddi manevi katkılarıyla destek veren gönüllüler ve konuklar teessürlerini dile getirdiler.
 
Serginin ardından şenlik alanına geçen öğrenci ve konuklar, müzik  eşliğinde oyunlar oynayarak ve horon teperek eğlencenin tadını çıkardılar.


İlgili fotolar ektedir.

 

Muhammet Ali SARI
www.hamsimedya.com



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir