Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 7577 kez okundu. | Kategori : K.SANAT
Haberin Tarihi :   20 Haziran 2012 - 22:02

Keşaplı Muhtarlar Çanakkale'yi Gezdi

Büyüt
Küçült
Keşaplı Muhtarlar Çanakkaleyi
Keşap Muhtarlar Derneği'nce, 11-17 Haziran 2012 tarihleri arasında düzenlenen Çanakkale gezisi önceki gün sona erdi.

Keşaplı Muhtarlar Çanakkale'yi Gezdi

 

Keşap Muhtarlar Derneği'nce, 11-17 Haziran 2012 tarihleri arasında düzenlenen Çanakkale gezisi önceki gün sona erdi.

 

Düzenlenen geziye Keşap Muhtarlar Derneği başkanı ve Güneyköy köyü muhtarı Hikmet Aydın, il genel meclis üyesi Osman Kolukısa, Taflancık köyü muhtarı Namık Öztürk, Bayrambey köyü muhtarı Mustafa Dursun, Kayabaşı köyü muhtarı Mustafa Aydın, Küçükgeriş köyü muhtarı Şükrü Yayla, Kayabaşı köyü ihtiyar heyeti üyesi Bayram Yazmış katıldılar.

 

Gezi kapsamında, önce Edirne Uzunköprü’ye uğrayarak eski Keşap Kaymakamı Uğur Kolsuz’u ziyaret eden Keşap heyeti, 2 gün Uzunköprü’de konakladılar. Uzunköprü ile ilgili tarımsal faaliyetler ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldılar.

 

Uzunköprü’den sonra Çanakkale’ye geçen gezi heyeti, bir devrin son bulduğu topraklarda tarihe bir yolculuk yaptılar. Uzun yıllar ilçemizde görev yapan uzman çavuş Nuralay Öztürk rehberliğinde Eceabat’ı gezen muhtarlar, Seyit onbaşının 276 kg.lık top mermisini tek başına kaldırdığı yerden başlayarak, Türk askerlerinin düşman askerlerine karşı koyduğu mevzileri gezdiler. Şehitlikleri ziyaret eden muhtarlar, şehitliklerde askerlerimiz için Fatihalar okudular.

 

Daha sonra 57. alay şehitliğini ziyaret eden heyet, Anıttepe ziyaretinden sonra Conkbayırı'nda gözyaşlarına hakim olamadı. Bu bölgedeki şehitlikte Mustafa Kemal önderliğindeki Türk askerinin mermileri bittiği için bir araya toparlanıp, “paşam artık bu iş bitti” diye çaresizce beklerken, Mustafa Kemal’in askerlerine “mermimiz bittiyse süngümüz var” diyerek son bir güç ile düşmana topluca saldırması ile kazanılan zafere sahne olan Conkbayırı'nı ziyaret ettiler.

 

Şehitlere bol bol duaların edildiği ve gözyaşlarının kendiliğinden boşaldığı Çanakkale gezisi, tarihe ve o günlere ışık tutan şehitlik müzesinin gezilmesi ve 3 boyutlu savaş sahnelerinin sergilendiği simülasyon gösterisinin izlenmesi ile son buldu.

 

Gezi heyeti daha sonra Çanakkale üzerinden Bursa’ya, oradan da Giresun’a hareket ederek geziyi sonlandırdılar.

 

Giresun Havadis

 




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir