Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 9816 kez okundu. | Kategori : K.SANAT
Haberin Tarihi :   18 Şubat 2012 - 18:51

Kızılay Şiir Akşamları Ve Şiir Yorumcuları

Büyüt
Küçült
Kızılay Şiir Akşamları Ve Şiir
Şüsiyad Başkanı Hikmet OKUYAR Kızılay şiir akşamları ve şiir yorumcuları başlıklı bir makale yayınladı, makalenin içeriğinde birde şiir bulunuyor.

KIZILAY ŞİİR AKŞAMLARI VE ŞİİR YORUMCULARI../ Hikmet OKUYAR


İSTER ’...Bir Bahar Akşamı Şiir Dinletisi Etkinlikleri ’ olsun, isterse günlük haftalık aylık şiir günleri şiir sohbetleri şiir saatleri olsun ve nerede olursa olsun çok ilgimi çeker.. Gelmesem de gitmesem de aklım orda kalır..
Sağ yanım o yana yatar, sol yanımda kıpırdanmalar başlar.



Kars,Erzurum,Trabzon,Şebinkarahisar,Bayburt,Gümüşhane, Malatya, Elazığ,Gaziantep,Karaman,Konya,Kayseri,Adana,Mersin Amasya,Antalya,Aydın,Sivas,Çorum,Çankırı,Yozgat,Kırşehir,Nevşehir,Kapadokya, Samsun Çanakkale, Balıkesir Bandırma, Bursa, İstanbul, Çanakkale Tekirdağ,Edirne,Kırklareli ve TEKŞAT Şiir Etkinlikleri'ni hatırladıkça; bir akşam da Ankara’da olsam derim ve ŞİİRCE KESKİNCE BİR ANKARA HAVASI solumak isterim.
10/02/2012 ve 17/02/ 2012 tarihlerinde Cuma günü Saat 18.30 ‘da Ekin Sanat Kütür Evi Konur Sokak Nu: 10-4 Kat KIZILAY / ANKARA adresinde; Yanık Ahmet ŞAHİNOĞLU & Bayram YELEN’nin sunumları ve Fotoğraf Sanatçısı Şair Şiir Yorumcusu Orhan ÇINAR’ın Kamerası kamera kayıtları fotoğraf çekimleriyle amatör usta şiir müzik şarkı türkü dostlarının katılımları ve sanatsever davetlilerin teşrifleriyle geleneksel olarak tertiplenen “SİZLERDEN SİZLRE ŞİİR DİNLETİSİ“ne Hikmet Okuyar Kış Etkinlikleri kapsamnında katılarak birinci dinletide ’Aşık Veysel İle Söyleşi ’ isimli şiirimden ikinci dinletide de ’ SEVGİLİ ŞİİRLERDE GİR GÖNLÜME OKUYAR ’ isimli şiirimden seçtiklerimi paylaşacaktım şiir dostlarımla..Ayrıca katılımcılar ile şiirseven canlarımla kendi mekanlarında daha yakından tanışıp ŞİİR SOHBETİ kapsamında özlem giderecektim..

       

Bir kez de Ankara Kızılay’dan sağlam bir A YA K ile
’ ŞEBİNBÜLBÜLÜNE GÜLÜVER GÜL CAN ’ başlığı altında d e y i ş l e r isteyecek
’ ŞEBİNGÜLÜ İÇİN BİR ŞİİR DE SEN YAZ ’ diyecektim..OKUYAR ŞİİR KİTAPLARI MÜZESİ Şebinkarahisar / GİRESUN adersine İMZALI ŞİİR KİTABI armağan edilmesini duyaracak; AŞ-DER Başkanı Hüseyin ÇOBAN ile Türkiye Sevdası kültür Sanat Danışmanı Müzeyyen KESKİN öncülüğünde, AŞ-DER tarafından tertiplenen AMASYA GENELGESİ konulu ödüllü ŞİİR YARIŞMASI ile daha yakından ilgilenilmesine vurgu yapacaktım. Zaman zaman yazıp paylaştığım Kızılay Şiir Akşamları başlıklı yazılarıma bir yenisini daha eklerken EKİN SANAT KÜLTÜR EVİ’nde gerçekleştirilen SİZLERDEN SİZLERE ŞİİR DİNLETİSİ proğramındaki şiir müzik beste yorum paylaşımının coşkusunu katılımcılarla sanatsever dinleyicililerle mekan sahipleriyle ve proğram yayın ekibiyle birlikte paylaşıyorum.İsimlerini yakinen bildiğim, bazılarını da; Orhan ÇINAR FOTOĞRAFLARIndan, medyadan, kültür sanat sitelerinden ve bana gelen listelerden tanıdığım katılımcıları eserlerinin güzelliğinde Şebingülü sunumlarımla şiir yüklü duygularla selamlıyorum.Proğramda şiirleri daha ilgi çekici yapan ve beğendiren ŞİİR YORUMCUSU şiir öncüsü canları ŞİİRE SEVGİ ŞAİRE SAYGI adına ÇOK ÖNEMSEDİĞİMim bilinmesini arz ediyorum.Eğitimci Şair Şiir Yorumcusu Güzel Sanatlar Öncüsü Nevin SAYIN gibi duyarlı bayan sanatçıların mevcut sayının yüzde 51 oranını teşkil ederek proğramı daha çekici kılmak dinleyici kitlesini çoğaltmak katılımcıların daha coşkulu sunum yapmalrına vesile olmak adına daha özverili katkıda bulunmalarını bekliyorum..Elbet birgün yine Ankara, Kızılay’da KIZILAY ŞİİR AKŞAMLARI coşkusu içinde yine şiir güzelliğinde buluşacağız;
Kadir TUNCER, Emine ŞAHMAN, Akansel ÖZ, Niyazi ECE. Zafer (Kameraman ) Birsen DİNÇ, Ali Rıza KARS, Bayram KAYA, Abbas YURT, Ahmet YILMAZ, Ertuğrul YILMAZ, Ahmet TEKKUŞ ( THM Akademisyen ), Aşık Çoban Hüseyin ÇEMREK, Fevzi GÖKALP. Öztürk ERKILIÇ ( OZAN ÖZVERİ ), Kul Kemal IŞIK, İlayda AYDOĞDU, Mustafa KARA, Sevim KAÇMAZ, Veysel ERKILIC, Hasan ERELIC, Hasan ARICAN, Ali ALTINLI, Nemci DAL ( AŞIK TÜRKMENİ ), Ayhan ULUSOY, Cemali ALTINEL, Burhan KARACAN, Yener KOÇ, Songül TÜZER, Eren ERKILIC, Gonca BOSTAN, Pelin ŞAHİN, Eyup ŞAHAN, Aycan ÇETİNKAYA, Derya DEMİRAL, Ramazan KURT, Ayten BELGE, Vahdedtin IŞILDAK ( OZAN NİZAMOĞLU ), Mustafa TAŞKANAT (DERDİVAR ), Deniz ŞAHİNOĞLU, Şenol DAL, İbrahim AYDOĞAN, Hülya TAMKAN, Hüseyin KARABABA, Ali ADANIR, Reis AYAR, Yeter GÜLDEREN, Ayşe GÜLSEVEN, Turgut KOÇAK, Ayşe KAYGUSUZ, Celal FİL, Ramazan KAHRAMAN, Tekiner AKSOY, Dudahi Murat, Nejdet COŞKUN, Emine ŞAHMAN, M.Ali ERÖKSÜZ ( SEFİL ERÖKSÜZ ), Aydın KARASÜLEYMANOĞLU, Yunus YAŞAR, Hatice TÜRKEN, Deniz ŞAHİNOĞLU, Hatice YELEN, Nemci DAL ( AŞIK TÜRKMENİ ), Ozan Ahmet YILMAZ, Fevzi GÖKALP, Ayten BELGE, Adnan KAPLAN, Necati ÖZENKOŞ, Ertuğrul YILMAZ, İbrahim YAMAN Ömer ÜNAL, Rıfat ÇAKIR, Yeter YILDIZTAŞ, Yücel, TERKANLIOĞLU, Ervhan İVGİN, Bayram KAYA, Orhan Gazi YILMAZ, Melek KÜNBÜL, Nevin SAYIN, Reis AYAR, Celal FİL, Ayşe KAYGUSUZ, Turgut KOÇAK, İsa DEMİREL, Orhan ÇINAR, Bayram YELEN, Yanık Ahmet ŞAHİNOĞLU duyarlılığındaki şiir dostlarıyla birlikte..

    

SİZLERDEN SİZLERE ŞİİR DİNLETİSİ proğramları kapsamında..
ve belki de
’ SEVGİLİ ŞİİRLERDE GİR GÖNLÜME OKUYAR / Hikmet OKUYAR ’ diyerek.
=
SEVGİLİ ŞİİRLERDE GİR GÖNLÜME OKUYAR..

’ Ellerim bende değil, ellerinde unuttum; ’

Yüreğim bülbül sana, güllerinde unuttum;
Acıları aşkınla, dillerinde unuttum..
’ Ellerim bende değil, ellerinde unuttum; ’
Bülbülce sevdaları, güllerinde unuttum.
=
Korkusuzdum severken,sevgisizlikten korktum;
Çaresiz kaldığımda,ilgisizlikten korktum;
Hatların kapsam dışı, bilgisizlikten korktum..
Ellerim bende değil, kollarında unuttum;
Duman yüklü dağları, bellerinde unuttum.
=
Yuvasız kuşlar gibi, engin gönlüne uçtum;
Sana şakıdı dilim, derdimi sana açtım;
Seni hissettim sende, bendeki sana kaçtım..
Kollarım bende değil, sallarında unuttum;
Şebingüllü bağları, yollarında unuttum.
=
Eğribel gizemli yer, serzeniş alabora;
Çobanlar çeşmesini, aradım sora sora.
Bizim Hikmet yazılmış, baktığım her duvara..
Sitem, naz, sarıçiçek; ballarında unuttum;
Sende geçen çağları, kollarında unuttum...

Hikmet OKUYAR
Şüsiyad Başkanı

NOT: Bu, SEVGİLİ ŞİİRLERDE GİR GÖNLÜME OKUYAR başlıklı ŞİİR;
gizemli bir şiir gecesi duyarlılığında şiir yüklü duygularla bana gönderilen ’’ Ellerim bende değil ellerinde unuttum..’ dizesiyle başlayan ve Eğitimci Şair Şiir Yorumcusu Güzel Sanatlar Öncüsü Nevin SAYIN imzalı şiire; alt başlık olarak geçirip tac yapmak arzusu içinde - NAZİREM- kapsamlı ilham kaynaklarımdan boşalmıştır.

Bu şiirin, özel yetenekli ve EN İDDİALI SEVGİ ŞİİRLERİ YORUMCUSU CANLAR ile en meşhur ŞİİR YORUMCUSU şiir öncüleri tarafından yorumlanması diliyorum.

Eseri, müzisyenlerle bestekar dostların igilerine de arz ediyorum.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir