Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6931 kez okundu. | Kategori : K.SANAT
Haberin Tarihi :   02 Temmuz 2012 - 14:11

Kulakkaya Ağaçbaşı Şenliği Coşkuyla Kutlandı

Büyüt
Küçült
Kulakkaya Ağaçbaşı Şenliği Coşkuyla
Bu yıl 5'incisi düzenlenen Kulakkaya Ağaçbaşı Yayla Kültür ve Sanat Festivali dün coşkuyla kutlandı.

  Kulakkaya Ağaçbaşı Şenliği Coşkuyla Kutlandı

Bu yıl 5’incisi düzenlenen Kulakkaya Ağaçbaşı Yayla Kültür ve Sanat Festivali dün coşkuyla kutlandı.
Festivale, Vali Dursun Ali Şahin ve eşi Melahat Şahin, İl Jandarma Komutanı Jan. Albay İsmail Çetinbaş, Orman Genel Müdürü Mustafa Kurtulmuşlu, Dereli Belediye Başkanı Zeki Şenlikoğlu, Çaldağ, İnişdibi,Yavuzkemal Belediye Başkanları, İl Genel Meclis Başkanı Osman Öden, Ak parti İl Başkanı Sabri Öztürk, CHP İl Başkanı eski Milletvekili Eşref Karaibrahim  ile bazı siyasi parti ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşları ve dernek temsilcileri katıldı.
  İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan ve Kulakkaya Kültür ve Yardımlaşma Dernek Başkanının açılış konuşması ile başlayan şenlikte İnişdibi, Çaldağ ve Yavuzkemal Belediye Başkanları kısa birer konuşma yaparak genel olarak festivallerin kültürümüzü yaşatmak ve insanları kaynaştırmak olduğunu belirttiler.
Orman Genel Müdürü Mustafa Kurtulmuşlu ise; Festivalin hayırlı olmasını, coşkuyla geçmesi temennisinde bulundu.
  Bu yıl 5.’si düzenlenen festivalin kuşaktan kuşağa aktarılarak yüzyıllarca devam edecek bir şenliğe dönüşmesini dileyerek sözlerine başlayan Vali Dursun Ali Şahin, Şenliklerin Karadeniz’in şah damarı olacağını kaydetti.   Konuşmasında birlik beraberlik vurgusu da yapan Vali Şahin, “Bu şenlikler sizleri birbirinize yaklaştıran, kaynaştıran, birbirilerinize hoşgörüyle bakmanızı sağlayan günlerdir. Bu şenlikler birlik ve beraberliğin en güzel buluşma noktasıdır. Bu buluşma noktasında dostların bir araya geldiği merkezlerdir” dedi.   “Gelişigüzel çarpık yapılaşmayla yaylalarımızın güzelliğini bozmayalım” diyen Vali Şahin, “Bu yaylalar bizim geleceğimizdir. Giresun’da turizmin lokomotifi olacak olan yaylalarımızı koruyalım, gerekli özeni gösterelim. Aynı doğayı soluyor, aynı atmosferi paylaşıyoruz. Bu yüzden birlik beraberliğimizi bozacak musibetlere izin vermeyelim” şeklinde konuştu.   Orman Bölge Müdürlüğünce stant açılarak halka fidan dağıtıldığı festivalde çocuklara balon ve şapka verilirken  halka etli şenlik pilavı ikram edildi. Festival halk sanatçıların söyledikleri türkülerle ve yapılan horonlarla sona erdi.  

 

 

 




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir