Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 10521 kez okundu. | Kategori : K.SANAT
Haberin Tarihi :   12 Temmuz 2011 - 16:00

Kulakkaya Ağaçbaşı ve Alucra Ekin Şenlikleri Coşkuyla Kutlandı

Büyüt
Küçült
Kulakkaya Ağaçbaşı ve Alucra Ekin Şenlikleri Coşkuyla
Kulakkaya Ağaçbaşı ile Alucra Ekin şenlikleri 10 Temmuz Pazar günü coşku içinde kutlandı.

Dördüncüsü düzenlenen Kulakkaya AÄŸaçbaşı Yayla Kültür ve Sanat Festivaline Giresun Valisi Dursun Ali Åžahin, eÅŸi Melahat Åžahin, Dereli Kaymakamı Murat Özdemir, Giresun Milletvekili Mehmet Geldi, 23.Dönem Ak parti Giresun Milletvekili Ali Temür, Giresun Belediye BaÅŸkan Yardımcısı Orhan Kurt,Orman Bölge Müdürü Ali Kaya, Bölge Müdür Yardımcıları Kahraman Temür, Hasan Kostak,Erdem KaraaÄŸaç,Giresun Ä°ÅŸletme Müdürü Mustafa Akkaya ve Ä°ÅŸletme Åžefleri, Dereli Belediye BaÅŸkanı Zeki ÅženlikoÄŸlu, Bulancak Belediye BaÅŸkanı Kadir Aydın, ÇaldaÄŸ, Ä°niÅŸdibi, Yavuzkemal Belediye BaÅŸkanları, Ak parti Ä°l BaÅŸkanı Sabri Öztürk ile bazı siyasi partilerin ilçe baÅŸkanları, Sivil toplum kuruluÅŸları,dernek yöneticileri ve yoÄŸun halk kitlesi katıldı.

Kulakkaya Kültür ve YardımlaÅŸma DerneÄŸi BaÅŸkanı Salih Önal’ın açılış konuÅŸması ile baÅŸlayan ÅŸenlikte, Ä°niÅŸdibi, ÇaldaÄŸ ve Yavuzkemal Belediye baÅŸkanları da kısa birer konuÅŸma yaparak ÅŸenliÄŸin hayırlı olması temennisinde bulundular.





Bölge Müdürü Ali Kaya konuşmasında, festivalin hayırlı olmasını ve coşku içerisinde geçmesini diledi.



Ak Parti Giresun Milletvekili Mehmet Geldi konuşmasında; Bu yörenin insanı olduğunu, şenliklerin kültürümüze ve barışa katkılar sağladığını belirtti.



Baharın ve yazın gelmesini kutlamak amacıyla baÅŸlatılan festivallerin coÅŸkuyla geçmesini dileyerek sözlerine baÅŸlayan Giresun Valisi Dursun Ali Åžahin, Giresun’un her bölgesin birbirinden güzel olduÄŸunu, bu güzelliklere sahip çıkılması gerektiÄŸini, herkesin hakkı olan bu yaylalarda kaçak yapılaÅŸmaya gidilerek doÄŸal ortamın bozulmamasını,festivallerin insanları bir birlerine yaklaÅŸtırıp kaynaÅŸtırdığını, kültürlerin yaÅŸatılmasında önemli bir yeri olduÄŸunu kaydederek sözlerine son verdi.













Åženlik komitesi tarafından BaÅŸta Giresun Valisi Dursun Ali Åžahin’e, milletvekillerine ve Orman Bölge Müdürü Ali Kaya’ya paket takdim edildi.



Daha sonra Giresun Valisi Dursun Ali Şahin ve protokol Alucra Ekin festivaline katılmak üzere şenlik sahasından ayrıldı.











Giresun Belediyesi halk oyunları ekibi ile yerel sancıların katıldığı şenlikte havanın yağışlı olması şenliğin coşkulu geçmesine engel olsa da halkın buna aldırış etmediği gözlendi.




Orman Bölge Müdürlüğünce şenlik alanında stant açılarak halka fidan dağıtıldı. Çocuklara balon, şapka, dergi ve orman broşürleri verildi. Ayrıca halka etli pilav ve içecek ikramı yapıldı.











Alucra Ekin Festivali;



Alucra Kaymakamlığı, Alucra Eğitim ve Kalkınma Vakfı, Alucra Belediyesi ve Alucra Gençlik Komitesi tarafından organize edilen, geleneksel Alucra Ekin festivalinin 11.cisi festival alanında yapıldı.

Festivale Giresun Valisi D.Ali Åžahin, Alucra Kaymakamı Ãœnal Koç, Çamoluk Kaymakamı Murat ZedeleroÄŸlu, AK Parti grup baÅŸkan vekili ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli, ile Mehmet Geldi, Alucra Belediye BaÅŸkanı Haili Ä°brahim YaÄŸcıoÄŸlu, Alucra Cumhuriyet Savcısı Mehtap Yılmaz, Hakim Orhan TaÅŸkın, Orman Bölge Müdürü Ali Kaya, Daire müdürleri, Ak Parti Ä°l BaÅŸkanı Sabri Öztürk  ve sivil toplum kuruluÅŸları ile yurdun çeÅŸitli yerlerinden gelen Alucralılar katıldı.



ÇeÅŸitli yarışmaların düzenlendiÄŸi festivalde, Alucra EÄŸitim ve Kültür aÄŸası seçimi yapılarak Fevzi Çakmak Köyünden Arif Baba 80.000TL.vererek EÄŸitim ve Kültür aÄŸası oldu.  Yerel sanatçılar eÅŸliÄŸinde söylenen türkülerle coÅŸan insanlar oyunlarla ve horonlarla eÅŸlik ederek doyasıya eÄŸlendi.
     


Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DÄ°ÄžER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VÄ°TRÄ°NÄ°
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LÄ°G PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir