Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 8060 kez okundu. | Kategori : K.SANAT
Haberin Tarihi :   09 Temmuz 2012 - 18:47

Kümbet Festivali 2012

Büyüt
Küçült
Kümbet Festivali
24. Kümbet Festivali bu yıl her zamankinden daha dolu ve coşkulu geçti.

24. Kümbet Festivali bu yıl her zamankinden daha dolu ve coşkulu geçti.

Bu yıl “Kümbet festivali, Türkiye’nin Davos’u olmaya aday” sloganıyla yola çıkılan ve 24. sü düzenlenen Dereli Kümbet Kültür ve Sanat Festivali”, katılımcı sayısı ve çeşidi itibariyle de bu yıl önceki yıllara kıyasla her zamankinden daha geniş bir yelpazede kutlandı.

Cuma günü Dereli ilçe merkezinde festival yürüyüşü ve Karmate konseriyle ile başlayan şenlikler, Cumartesi günü şenlik ateşinin yakılmasının ardından havai fişek ve horon gösterileriyle doruğa çıktı.

Giresun içinden ve dışından önemli misafirlerin konuk olduğu festivalin üçüncü günü, oldukça dolu bir programla devam etti. Mahalli sanatçıların ve Türkçe Olimpiyatlarında görev almış yabancı konukların da sahne aldığı etkinlikte, Giresun’un önde gelen isimleri ile İstanbul’un Tuzla ve Üsküdar Beledi başkanları günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yaptılar.

Festival alanında; gün boyunca horon ve karşılamalarla coşan halk, havanın da müsait olmasından fırsatla, yeşillikler ve yeşillikleri bürüyen çiçekli alanlarda şenliğin tadını çıkardılar. Mangal sayısının oldukça fazla olduğu gözlenen festival, dev bir mangal partisini andırıyordu.  Çadırların bolluğu dikkat çeken şenlikte, mahalli sanatçıların fazla oluşu da dikkat çeken bir diğer husustu.          

   

 

  

HORONAGA





Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir