Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 11531 kez okundu. | Kategori : K.SANAT
Haberin Tarihi :   20 Aralık 2011 - 11:23

Kuran, İnsan, Hidayet ve Mutluluk Konferansı

Büyüt
Küçült
Kuran, İnsan, Hidayet ve Mutluluk
Samsun Mutasavvıflar Derneği, Bulancak'ta, "Kuran, İnsan, Hidayet ve Mutluluk" konulu konferans düzenlendi.

Kuran, İnsan, Hidayet ve Mutluluk Konferansı

Samsun Mutasavvıflar Derneği, Bulancak’ta,  "Kuran, İnsan, Hidayet ve Mutluluk" konulu konferans düzenlendi. Samsun Mutasavvıflar Derneği tarafından, 17 Aralık 2011 Cumartesi ve 18 Aralık Pazar günü, Kılıç Mobilya ve Piraziz Yeni Mahalle Camii Yanında düzenlenen konferansa konuşmacı olarak, Abdullah Batu Tasavvuf Hocası, Araştırmacı Yazar Mutasavvıf Nurettin Öksüz, konuşmacı olarak katıldılar. İlk program Cumartesi günü kılıç mobilya’da gerçekleşti. Abdullah Batu Tasavvuf Hocası ; “Her kim davete icabet eder, ölmeden evvel Allah’a ulaşmayı dilerse ve severse Allah, onları mutlaka kendisine ulaştıracaktır. Ulaşanlara Allah’ın müjdesi, mükafatı Üçüncü kat Cennet ve dünya saadetinin yarısıdır” dedi.

“Allah kalplerinize bakar. Kuranın şifresi sadece kendinizi bilmektir. Mal ve mülk kibrinden sakının. En büyük dua Allah’ın rızasını almaktır. Tüm bu oluşlar Kuran’ı Kerimde “Altı günde yaratıldı” ayetiyle beyan edilirken altı günden maksadın mutasavvıflarca, gün değil hal’e ait olduğu kabul” edilir diyen Abdullah Batu Tasavvuf  Hocası; “Fırsatlar bulutlar gibi gelir geçer. (Hz. Ebu Bekir r.a).Takva imamı olan kâmil mürşid, âlimdir. Aynı zamanda âriftir. Feraset sahibidir. Takva nuru ile yürür. İlâhi destekle yol alır. Kalbi her an Rabbine bağlıdır. İlhama mazhardır. Müşahede sahibidir. Devamlı naz ve niyaz içindedir. Allah rızasından başka bir iddiası ve davası yoktur. Halini iyi bilir. Bildiğinin hakkını verir. Allah, dilediğini Kendisine seçer ve O’na yöneleni, Kendisine ulaştırır buyurmaktadır.” dedi.

İkinci Program Pazar günü Piraziz’de gerçekleşti. Kur'an da Allah’ın insanları çok sevdiğini, kainatta yaratılan her şeyin insanlar için olduğunu, Yaratılış amacımızın hidayete ulaşılabilmesi ve yapılması gerekenleri anlatan Nurettin Öksüz, gerçek mutluluğa ulaşmanın Allah'a ulaşmayı dilemekten geçtiğini söyledi. Öksüz, "İşte bu duyguları kalbimizde uyandırabilmek amacıyla bu konferansları düzenliyoruz. Bu konferanslar insanlara müjde ve hidayet için gerçekleştiriliyor.İnsanoğlu’nun asli görevi dünya hayatını yaşarken Allah’a teslim olmaktır. Bu teslimle Allah’ın insanlardan istediği tek şey insanın iki cihanda mutlu olmasıdır. Bütün peygamberlere indirilen şeriat kitapları bu hedefe dayalıdır. Bütün peygamberler gibi HZ. Muhammed Efendimiz (S.A.V) Kur’an ile insanları bu mutluluğa davet etmiştir” dedi. “Kim kalpten Allaha yönelirse yani O’na ulaşmayı dilerse mutlaka Allah’ın o kişiyi kendisine ulaştıracağını yani hidayete ereceğini,  bunun Allahın bize verilmiş bir sözü olduğunu” ifade eden Öksüz;  “Şura süresinin 13. ayetinin son bölümünde hüküm altına alındığı anlatılmaktadır. Allah, dilediğini Kendisine seçer ve O’na yöneleni, Kendisine ulaştırır buyurmaktadır. Her kim davete icabet eder, ölmeden evvel Allah’a ulaşmayı dilerse ve severse Allah, onları mutlaka kendisine ulaştıracaktır. Ulaşanlara Allah’ın müjdesi, mükafatı Üçüncü kat Cennet ve dünya saadetinin yarısıdır. İşte bu hayati öneme haiz olan davetin insanlara ulaştırılması babından bu konferans düzenlenmektedir” diye konuştu.   

Haber: Fatma Uğurlu

http://www.kerasushaber.net/haber_detay.asp?haberID=375





Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir