Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 13515 kez okundu. | Kategori : K.SANAT
Haberin Tarihi :   12 Mart 2011 - 11:28

Metehan ile Alucra Türküsü / Hikmet Okuyar

Büyüt
Küçült
Metehan ile Alucra Türküsü / Hikmet
Bir Acun güzeliğindeki proğram ve sunumla ünlenen; Türkiye genelinde özel yetenekli olduğu söylenenler arasından jürinin ve izleyicilerin oylarıyla belirlenen Siz Bir Yeteksiniz proğramına Karadenizli Foklörcü, Sporcu ve Şiir Yorumcusu Metehan da katılsın Şiir Yorumcusu olarak Alucra Türküsü isimli çok ünlü eserimi seslendirsin istedim.

METEHAN ile ALUCRA TÜRKÜSÜ / Hikmet OKUYAR
 
Bir Acun güzeliğindeki proğram ve sunumla ünlenen; Türkiye genelinde özel yetenekli olduğu söylenenler arasından jürinin ve izleyicilerin oylarıyla belirlenen Siz Bir Yeteksiniz proğramına Karadenizli Foklörcü, Sporcu ve Şiir Yorumcusu Metehan da katılsın Şiir Yorumcusu olarak Alucra Türküsü isimli çok ünlü eserimi seslendirsin istedim.
 
İlköğretim Okulu Yöneticileri, Rehber Öğretmenler ve Sınıf Öğretmenleri, özel yetenekli öğrenciler ile geçen yıllara göre daha duyarlı bir şekilde ilgilenmeye başladılar.

Hem özel yetenekli öğrencilere yeni ufuklar açmak, hem öğrenci velilerine daha çok ilgili olmalarını sağlamak, hem de okul etkinliklerinde artı başarı kazandırmak adına çok güzel faydalar elde ediliyor. Tebrikler, Teşkekkürler..
 
Acun proğramlarından ve okulların etkinliklerinden takip ettiğimiz özel yetenekli öğrencilerimiz ile ilgilenirken Alucra Türküsü gibi ünlü eserimin MP3 Uzmanı Şiir Yorumcusu ustalara da ulaşmak için Türkiye genelinde ve Avrasya'da iletişim kurduğumuz aşık ozan şair şiir yorumcusu müzisyen bestekar saz ve ses sanatçısı dostları arayarak bilgilendiriyoruz.
 
Babapınar, Karaağaç,  Kemallı, Mesudiye, Topçam ve Yunusemre isimli mahalleleri;
Aktepe, Arda, Arduç, Armutlu, Aydınyayla, Bereketli, Beylerce, Boyluca, Çalgan, Çakrak, Çamlıyayla, Demirözü, Doludere, Dereçiftlik, Elmacık, Fevzi Çakmak, Günügüzel, Gökçebel, Gürpınar, Hacılı, İğdecik, Kabaktepe, Kaledibi, Kamışlı, Karabörk, Koman, Konaklı, Köklüce, Kavaklıdere, Pirili, Subaşı, Suyurdu, Tepeköy, Tohumluk, Yeşilyurt, ve Yükselen isimli köyleri ile ünlü bir ilçe.. Alucra.
 
Hoca Ahmet Yesevi'nin Orta Asya'dan Anadolu'ya gönderdiği alperenler nesli tarafındadan yeniden yurt edinilen özellikleri ve güzellikeriyle ünlü bir vatan toprağı Alucra..

Alucra Kaymakamlığı, Alucra Belediyesi, Alucra Mahalleleri, Alucra Köyleri, Çağırgan Veli Anma Toplantıları, Fevzi Çakmak Kültür Sanat Etkinlikleri, Alucra Ekin Festivali, Yayla Şenlikleri, Köklüce Hünkar Kalesi Etkinlikleri sürekli ilgi alnımda bulundu Alucra Sevdası ile Alucra Türküsü ile

Alucra Dernekleri Birliği, Alucralı İşadamları Derneği, Alucralılar Vakfı, Alucra Kent Konseyi, Alucralılar Eğitim Derneği; sosyo ekonmik alanlarda, siyasi yelpazede, tanıtım turizm kültür sanat çalışmalarında yeni eserlerin yeni isimlerin ortaya çıkması için yoğun çaba harcıyor.
 
Bazen akmasa da damlayan hükümet kaynaklarıyla bazen de gönüllü halk önderi Alucralılar birlikteliğinin özverisiyle; yollar, camiler, okullar, köprüler, çeşmeler ekleniyor kalıcı ve hayırlı hizmetler listesine..
Alucra Tanıtım Turizm Kültür Sanat Etkinlikleri adına seminerler söyleşiler sohbetler konferanslar istişare toplantıları tertipleniyor.. daha güçlü birliktelikler daha etkin yönetimler daha verimli meclislerin oluşumu için.Alucralılar her nerede yaşıyorsa..
 
Demokrasi kahramanlarının, bağımsızlık öncülerinin üretken insanların ve Alucralı müteşebbis yatırımcıların başarılarını da dikkatle yakından takip ediyoruz.
 
Eksik aksak durumlar olsa da başarılarla kıvanç duyuyoruz..
 
Yüzlerce binlerce Alucralı genç yetişiyor Alucra'dan Alucralılar'ın yaşadığı yerlerden. İlham Kaynağımız oluyor Arif Ozanlar.
Kasım Hoca, İhsan Tekoğlu gibi halk önderleri sembol insanlar; Alucra Sevdası etrafında sağlam birliktelikler oluşturuyor her iki cihan adına.

Daha önceki yazılarımda nasıl yazıldığını vurguladığım Alucra Türküsü elden ele dilden dile kulaktan kulağa çok dolaştı çok ünlendi gerçekten.
Hünkar Kalesi eteklerinde Köklüce'de yazımına başladığım, Arda Boğazı'nda, Fevzi Çakmak siperlerinde, Boyluca'da ziyaretlerimde, Karabörk'deki Demokratlar Meydanı'nda, Peksimet Tepesi'nde şekillendirdiğim Alucra Türküsü; Alucralı Halk Önderleri şahitliğinde Alucra Ekin Festivali'nde daha sonra da İstanbul, Okmeydanı'nda Alucralılar Vakfı'nda Alucralı Gençler'e armağan edildi.
Nerede kim tarafından okunduğu konusunda çok fikir sahibi olacağız yaşadıkça.
Alucra Türküsü ne kadar ünlü şiir yorumcusu tarafından okunursa okunsun ben yine bir çeşme başında bir çoban sesinden dinlemek isterim öncelikle..
Yanık kaval eşliğinde
 İşte o meşhur türkü Alucra Türküsü..
 
ALUCRA TÜRKÜSÜ diye diye..
 
ALUCRA TÜRKÜSÜ

Maziden atiyi seyir eylesem..
İlk önce aklıma Alucra gelir.
Alucra'yı tarihlerden söylesem..
Sözlerimiz altın sayfada kalır.

Töremizin usulünce bezenen,
Gelenekle yaşamaya özenen,
Horasan'dan Boyluca'ya uzanan..
En şanlı şerefli rütbeyi bulur.

Siper olduk Fevzi Çakmak Köyü'ünde,
Karabörk bir sembol şanlı soyunda,
Bal tadı var gözedeki suyunda..
Duymak yetmez orda yaşayan bilir.

Köylerini yeni haliyle görsek,
Gelinkaya üzerinde az dursak,
Yükselen'den Doludere'ye varsak..
Ozanlar Arif'in sözüne gelir.

Alucralı, yiğitlerden birisi,
Alucra'da yiğit tümen yarısı,
İşte hedef.. desem, gelir gerisi..
Hizmet yarışında yerini alır.

Meşhur etsek ekmeğini balını,
Sürü yapsak davarını malını,
Asvalt ile döşettirsek yolunu..
Takdir, dua semalara yükselir.

Köklüce'de dedim diyeceğimi,
Önceden bilirim, duyacağımı,
Her şartına peşin uyacağımı..
Bildirsem Alucra Sevdası olur.

Hünkar Kalesi de bir başka sembol
Ahmet Yesevi'den Çağırgan'a yol.
Pirimiz Abdi'ce gönüllere dol..
Desem orda hemen Hakk için ölür.

Oktay Ergün, Kasım Hoca, Tekoğlu,
Her ocakta birkaç Er, Yiğit, Dolu.
Her kimin Arda'ya düşerse yolu..
''Okuyar'' sözünde kendini bulur.

Hikmet OKUYAR
Alucra / GİRESUN 



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir