Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 10599 kez okundu. | Kategori : K.SANAT
Haberin Tarihi :   02 Mayıs 2011 - 23:27

Mevsim Bahar Şiir Zamanı

Büyüt
Küçült
Mevsim Bahar Şiir
''Şiire sevgi, şaire saygı, şiir yorumcusu canlara ve şiir kitaplarına daha çok ilgi...

KEMER - GÖYNÜK ve ŞAİR ZEVKLİLER  / Hikmet OKUYAR

 Türkiye genelinde 14 Mart-13 Haziran 2011 tarihleri arasında gerçekleştirmeyi planladığımız etkinliklerden uygulamaya koyduklarımızı tanıtım turizm kültür sanat dostlarımızla paylaşırken bir yandan da ...Bir Bahar Akşamı Şiir Dinletisi etkinliklerini yakından takip ediyoruz.

Okullarda Beldelerde İlçelerde İllerde, ŞİİR ÖĞRETİSİ, ŞİİR SOHBETİ, ŞİİR YAZIMI ve ŞİİR DİNLETİ ile ilgilenmiyen yöneticilerin hangi gerekçeleri savunduklarını müfettiş raporlarından öğrenmek istiyoruz.

Bazı Valilerimiz Kaymakamlarımız Belediye Başkanlarımız Milli Eğitim Müdürlerimiz ve Okul yöneticilerimiz Milli Eğitim Bakanlığı'nın şiir konulu genelgelerinin uygulanıp uygulanmadığını özenle takip ediyorlar ve uygulamaları da teşvik edip ödüllendiriyorlar.

 Bu şiir yazımlarının, şiir söyleşilerinin, şiir sohbetlerinin daha sıkça yapıdığı bahar aylarında; çok güzel etkinlikler tertipleyen sivil toplum kuruluşlarını, mesleği şairlik olan  gönüllü  şiir dostlarını, Kaymakamlıkları, Belediyeleri, Valilikleri; bazı şiir etkinliklerinde öncülük görevi yaparken görüyoruz.

''Şiire sevgi, şaire saygı, şiir yorumcusu canlara ve şiir kitaplarına daha çok ilgi; sanata değer. Hikmet OKUYAR'' özdeyişim doğrutusunda ziyadesiyle mutlu oluyoruz.

Antalya ve İlçeleri, Göller Bölgesi ve Türkiye genelinden her yıl geleneksel olarak 140-150 şiir müzik şarkı dostunu GÖYNÜK KÜLTÜR SANAT ŞÖLENİ kapsamında Antalya'da Kemer'de ve Göynük'de buluşturmayı başaran Şair Ressam Neriman ZEVKLİLER; bu yıl da 22-24 Nisan 2011 tarihleri arasında dolu dolu bir 3. Göynük Kültür Sanat Şöleni proğramına Göynük Belediyesi ve Kemer belediyesini KISMİ KATKILARIYLA ev sahipliği yaptı. Şölene, medya yayınlarıyla davet edilenler arasında; aşık, ozan, şair, şiir yorumcusu, bestekar, müzisyen, saz ve ses sanatçısı, sunucu, medya mensubu ve sanatsever dinleyicilerden oluşan;

 Şükrü Öksüz, Ahmet Pehlivan, Halil Kanargı, Ergün Gül, Naim Özdamar, Kenan Çiftçi,    Neriman Keriman, Ozan Sevdai, Turan Eroğlu, Durmuş Kaya, Cihan Kılavuz, Mesut Kayabaş, Sevil Kayabaş,  Sadık Aktaş,  Mehmet Uysal, Halil Sağlam, Süleyman Coşkuner, Abbas Şenel, Seval Çevirge, Nuri   Çevirgen, Asım Kısbet, Ömer Cesur, Birgün Demir, Mehmet Ali Uslu, Osman Karaarslan, Recep Enginer, Yahya Akengin, İbrahim Uçar, Cemile Hakalan, Kamil Hakalan, Emine Saral, Hüseyin Güler, Filiz Kaptan, Nurhan Çabuk, Muhsin Aktaş,    Mehmet Taşdemir,    Hatica Türken  Okyar, Rüştü Okyar, 

Nuriz Gökmenoğlu, Tuncay Yalın, Engin  Çir, Yılmaz Türkyılmaz, Serdar Karlıova, Miyase Karlıova, Necati Ocakçı, Cemile Arif,  Erkut Durmuş, Faruk Civelek, Mine Bahçeci, Halise Tekbaş, Mansur Ekmekçi,  Baki Yıldırım, Nebih Nafile, Sibel Nafile, Serap Atay, Şaziye Çelikler, Kadriye Çancı, Leman Burgazlı, Necla Candönmez, Hülya Ardıç,  Melike Uslu, Murat Gökçal,İbrahim Yazgan,  Hasene Yılmaz, Nurettin Yoygar, Bülent Halıcı,  Süheyla İnan, Vahdettin Işıldak, Nurseli  Hallaçoğlu, Bahtiyar Keskin, Ersin Dedeoğlu, Serpi Erkılıç, Bedia Yener, Aynur Şen, Gökhan Ateş,   Mustafa Seymen, Selda Yürekli, Rukiye Öztanaş, Hamide Kirtiç,  Nilgün Kirtiç, Adil Acar, Gökhan Ateş, Güler Aksoy, Melike Efe,  Ayşe Acar,   Büşra Tosun,  Nezaket Tekin, Sinan Toksöz, Elif Metin,  Yusuf Koç,  Şenol Kara, Elvan Tağızade, Nilgün Göksu, Münire Göksu, Binnaz Göksu, Seher Akman, Aymelek Tanyeri,  Burcu Aslıtürk,  Hülya, Korkusuz,  Sinan Yıldırım,  Metin Topçu, Hayatcan Öztürk, Hatice Bayram, Nurten Serin,  Vedat Sümbül, Yusuf Aymelek, Bolat Ünsal, Ali İrşi, Orhan Doğan,  Süleyman Kaptan, Abdullah Çağrı Elgün, Şakir Susuz, Osman Taş, Yaşar Şener, Yılmaz Kuzugüderoğlu, Bayram Kaya, Asude Kaya,  İdris Seymen, Yusuf Kaptan, Ali Söylemez ve Davut Cömert gibi toplam 150 kişilik bir topluluk yer almış.

           d.png

Bu  Şölen de önceki iki senede olduğu gibi yine övünçle anlatılacak..

 

'' Hüsnü Karakaş camilerin piri,

Karşısında eski şehrin surları.

Hadriyanus/Üçkapılar ‘ın muhteşemdir seyri.

Paşa Camiden sonra Muratpaşa gelir.

İmamlar vaazı en güzel buralarda verir.

Birde dünyayı terk-i diyar ederken ,

En son musalla taşında yattığın yerdir.

Yivli Minare Selçuklu tuğlası.

En güzel sembolüdür şehrin.

Minarelerin en hası.

Altında sıralıdır kubbeli türbeler,

Geçmişten beri yatar gizinde neler neler.

Yanında tophane Çay Bahçesi.

Oradan bir çay içimliği seyirliktir

Doyum olmaz Akdeniz’i , martısı

Altında oyulmuş hisar mağarası.

En gizemli aşklar orada yaşanası.

Akdeniz’e kuş bakışı bakar bu şehir.

Konyaaltı muhteşem plaja,

Kıvrıla kıvrıla akan bir nehir.

Kaleiçi kültürleri dizi dizi sıralı,

Hepsi tarihi ezelden beri buralı

..........................................''

 diyerek uzayıp giden ve  ''ESKİDİR BENİM ŞEHRİM'' başlığı altında; 2007- 2008 Sobahar'ında Antalya sevdalıları ile paylaşılmış olan meşhur şiirin ünlü ustası Şair Yazar Ressam, Göynük TSM Solisti Neriman Zevkliler ile konukarı ile şairlik mesleğinin, şiir yorumculuğu mesleğinin büyük ustaları ile şiir tahlilcileri bestekarlar ses ve saz sanatcısı canlarla  sahnelerin sevilen sanatçıları ile  bir de etkinliği başından sonuna şiir yüklü duygularla takip eden medya mensubu meslektaşlarımla birebir tanışmak isterdim.

Yine '' Puslu bir Akşamüstü '' şiiri ile içinde;

 ''..........

İlk baharımda geldim.

yazımı da yaşadım.

Son baharıma doğru gidiyorum,

Yaşamın tüm tatlarını yaşıyorum Göynük seninle,

.......................''

diye devam eden dizelerle gizli GÖYNÜK'ten güzellemeler dinlemek isterdim..Zevkliler'in şiir yüklü duygu ortamlarında.

İsmini böyle önemli organizasyonların en başında gördüğüm Şair Neriman Zevkliler'i; özellikle ve samimiyetle söylüyorum Milletvekili aday listelerinin en başlarında görmek isterdim.

Göynük - Kemer Belediye Başkanı Kültür Sanat Danışmanlığı, Antalya Kent Konseyi Kültür Sanat Danışmanlığı kadrolarında görmek isterdim.

Şair Zevkliler'i masrafları ödeyecek ekonomik güç sahibi olarak 3-5 otobüs dolusu Antalyalı kültür sanat dostu ile 7 Gün 7 Gece Şebinkale Şiir Şenlikleri için Şebinkarahisar'a gelsin isterdim..

Neyse..

Şair Neriman Zevkliler kimdir? diyerek yeniden bakacağım. Arama motorlarından.

Bir daha okuyacağım Şebingülü sunumlarımla Selam sana Neriman Zevkliler diyerek..

 Eğer bilinen yoğun proğramlarımdan zaman bulup bir Nisan güzelliğinde Toroslar'ın eteğine doğru uzanabilseydim proğram aralarında uzmanlarla ve Şair Zevkliler ile birkaç çok önemli şiir konusunu konuşacaktım..Ajansbir Yönetmeni, Antalyalı Şair, Şiir Yorumcusu, Yazar, Gazeteci ve Kitle İletişim Uzmanı Nevriye Uğurluel'in de bundan sonraki şiirli şuurlu etkinliklere mutlaka davet edilmesini söyleyecektim..

Bir de;

Okuyar Şiir Kitapları Müzesi

ikmet OKUYAR

Şebinkarahisar/ GİRESUN adresinde sergilenenmek okunmak ve okunmak üzere İMZALI ŞİİR KİTAPLARI gönderilmesini dileyecektim.. Saygılarımla...

Hikmet Okuyar

Şüsiyad Başkanı

 



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir