Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 7149 kez okundu. | Kategori : K.SANAT
Haberin Tarihi :   23 Mart 2012 - 18:56

Nevruz Bayramı ile Gizemli Şebingülü

Büyüt
Küçült
Nevruz Bayramı ile Gizemli
Nevruz Bayramı ile Gizemli Şebingülü / Hikmet OKUYAR

Nevruz Bayramı ile Gizemli Şebingülü / Hikmet OKUYAR 

Ünlü Amasyalı Keskin Ozan, 21 Mart Nevruz Bayramı, Abdi Beğ'in Doğum Yıldönümü, Ağaç Bayramı, Aşık Veysel'in Ölüm Yıldönümü, Aşıklar Ozanlar Şairler Şiir Yorumcuları ŞİİR BAYRAMI ve Bir Bahar Akşamı Şiir Dinletisi  etkinliklerini 21 Mart 2012 Tarihinde Ankara Ulus Mado salonunda gerçekleştirdi.


Etkinliğe, Ankara Aşıklar Derneği AŞ-DER Başkanı Hüseyin Çoban, Kök Edebiyat Sanat Yönetmeni, Eğitimci Şair, Şiir Yorumcusu ve
Şiir Proğramları Sunucusu Arzu Kök, Ardahanlı Şair Aysel Çoban, Amasyalı Şiir Yorumcusu Canan Keskin ile Şair, Kitle İletişim Uzmanı Dilek  Gülşen Peder  ve sanatseverler katıldı.

Günün gündemi ile ilgili sunuş konuşması yapan Türkiye Sevdası Kültür Sanat Danışmanı, AŞ-DER Genel Sekreteri Amasyalı Keskin Ozan; aşık, ozan, şair, şiir yorumcusu canlar ile bağ bahçe üreticilerinin piri dünyaca ünlü şair Abdi Beğ şiirlerinden Şebingülü dostu Aşık Veysel Şiirleri'den örnekler verdi.
Gizemli Şebingülü / Amasyalı Keskin Ozan şiirini de yorumlayan Ünlü Amasyalı Keskin Ozan; günün anısına Mado'daki saksıya Şebingülü Fidanı dikti.
Tanıtım Turizim Kültür Sanat Eseri, Türkiye Sevdası'nın tanıtımını da yapan Amasyalı Keskin Ozan; ''Amasya Genelgesi '' konulu şiir yarışması ve '' 15. Hikmet Okuyar Ödüllü Şiir Yarışması ''  şartnameleri hakkında da bilgi verdi. Konunun uzmanı aşık ozan ve şairlerin şartnameleri iyice inceledikten sonra yarışmaya katılmalarını istedi.
Etkinlikte sunulan, Arzu Kök Şiirleri de çok beğenildi diyen Amasyalı Keskin Ozan, 25 Mart 2012 Tarihinde AKM 6.KİTAP FUARI kapsamında 14.00-16.00  saatleri arasında İLESAM  tanıtım yerleşkesinde AMASYALI KESKİN OZAN ŞİİR KİTAPLARI İMZA GÜNÜ tertipleyeceğini duyurdu.
Amasyalı, Samsunlu, Erzurumlu, Sivaslı,  Ordulu, Giresunlu, Şebinkarahisarlı, Yozgatlı,  Kırıkkaleli, Kırşehirli vakıf dernek birlik yöneticileri, şiirsevenler ve sanatçılar ile medya mensupları başta olmak üzere Türkite Sevdası ile ŞİİR KİTABI ile irtibatlı tüm canları AMASYALI KESKİN OZAN ŞİİR KİTAPLARI İMZA GÜNÜne davet ettğini söyledi.
Ozan, Bir Bahar Akşamı Şiir Dinletisi etkinlikleri ile  Amasya ve İlçeleri tanıtımı hakkında bilgi almak isteyenlere de bilgi vereceğini vurguladı.
 
Kitle İletişim : mkeskin8@hotmail.com 

  

=
GİZEMLİ ŞEBİNGÜLÜ / Amasyalı Keskin OZAN

Özünün dokusu, ol Muhammet’den;
Kanımda atağın, sır Şebingülü.
Gökkuşağı gizem, sanki Cennet’den
Canımda yatağın, gir Şebingülü.
=
Ey yediverenim, bahar bakışlım,
Ey bendine sığmaz, selde akışlım,
Her zaman yağmurlu, şimşek çakışlım..
Yanımda otağın, sar Şebingülü.
=
Gülce dedin bülbül, ah-u zarını,
Nağmeyle naklettin, nazlı yarini,
Bitirdin uğrunda, olan varını..
Yönümde bir düğün, kur Şebingülü.
=
Deyişlerin özge, candan konuşan,
Sevdiğinde, ’gülüm’ diye tanışan,
Gönüllere sevda, sevdalar düşen..
Önümde Güldağı’n, var Şebingülü;
Keskin’ce çok yoğun, gör Şebingülü...

Kanımda atağın sır Şebingülü,
Yanımda otağın, sar Şebingülü,
Yönümde bir düğün, kur Şebingülü,
Canımda yatağın, gir Şebingülü..
Keskince çok yoğun, gör Şebingülü...
=
Amasyalı Keskin OZAN

 
AŞ - DER Genel Sekreteri
Türkiye Sevdası Kültür Sanat Danışmanı

17 Ocak 2012, Çankaya / ANKARA

NOT :
GİZEMLİ ŞEBİNGÜLÜ başlıklı ŞİİRİMİ; Şüsiyad Başkanı, Şair, Yazar, Gazeteci Hikmet Okuyar’ın; ’ TÜRKİYE OKUYOR’ kampanyasına ’ OKUYAR ’ diyerek yüzde yüz destek olurken, ÇOK OKUNSUN diyerek dillendirdiği ’ ŞEBİNGÜLÜ İÇİN BİR ŞİİR DE SEN YAZ..’ çağrısına OLUMLU CEVAP olsun diye; AMASYALI KESKİN OZAN DEYİŞLERİ kapsamında YAZDIM. 17 Ocak 2012 Tarihinde ’Amasyalı Keskin Ozan ile Şebingülü ’ başlığıyla yazdığım ve 23 Şubat 2012 Tarihinde yeniden düzenlediğim GİZEMLİ ŞEBİNGÜLÜ isimli eserimin; Şebingülü fotoğraflarıyla, Kaval, Ney, Klarnet, Kemençe, Keman ve Piyano nağmeli fon müziği eşliğinde; en etkin bestelerle en meşhur Şiir Yorumcusu ustaların en iddialı ses sanatçısı yorumcuların sunumlarıyla bilgim dahilinde paylaşılmasını diliyorum.

Selam Sevgi Saygı..A.K.O.
..............................
..............................




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir