Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 8089 kez okundu. | Kategori : K.SANAT
Haberin Tarihi :   20 Aralık 2011 - 11:20

Öğrenciler Ebru Yaparak Rahatlıyor

Büyüt
Küçült
Öğrenciler Ebru Yaparak
Giresun Özel Çağrı Koleji görsel sanatlar öğretmeni Ramazan Çolak, geleneksel sanatlardan biri olun Ebru'nun insan sinir sistemini düzenlediğini ve okul çağındaki çocukları yoğun ders programı arasında dinlendirdiğini söyledi.

Öğrenciler Ebru Yaparak Rahatlıyor

 

Giresun Özel Çağrı Koleji görsel sanatlar öğretmeni Ramazan Çolak, geleneksel sanatlardan biri olun Ebru'nun insan sinir sistemini düzenlediğini ve okul çağındaki çocukları yoğun ders programı arasında dinlendirdiğini söyledi.

Özel Çağrı Koleji, sınavlarda gösterdiği başarılarının yanında sanatsal etkinliklerle de dikkat çekmeye devam ediyor. 2011-2012 eğitim-öğretim döneminde açılan ebru kulübüne öğrenciler büyük ilgi gösteriyor. Öğrenciler burada yaptıkları güzel çalışmalarla hem velilerinin, hemde öğretmenlerinin taktirini kazanıyor.

Okulun görsel sanatlar öğretmeni Ramazan Çolak, geleneksel sanatlardan biri olan Ebru'nun insan sağlığı üzerinde olumlu etki yaptığını söyledi. Çolak, " Ebru, şekillendirici etkisi ile insanın sinir sistemini düzenlemekte. Renklerin birbiri ile dansı, su ile ilgilenmeyi seven çocuklara harikulade heyecan vermekte. Ayrıca yoğun ders temposundan kendilerini bambaşka bir dünyaya taşıyarak, dinlenip rahatlamaktadırlar." dedi.

Okul Müdürü Süleyman Diker ise, öğrencilerinin Ebru’ya beklediklerinden çok daha fazla ilgi gösterdiğini açıkladı.  Çocukların çalışmalarını yaparken çok istekli olduklarının altını çizen Diker, "Başlangıçta battal ebru, gelgit ebru ve taraklı ebru yaptılar. Ancak şimdilerde çiçek ebrusuyla hünerlerini geliştirerek en iyi şekilde gösteriyorlar." diye konuştu.

Öğrencilerinin bugüne kadar yapmış oldukları ebru çalışmaları, 22 Aralık Perşembe günü özel idare kültür sitesinde sergilenecek.




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir