Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 7453 kez okundu. | Kategori : K.SANAT
Haberin Tarihi :   28 Şubat 2011 - 18:39

OHH BEE... ! ''BEDRAMA''

Büyüt
Küçült
OHH BEE... !
Değerli hemşerilerim, sevgili dostlar,

OHH BEE…  !  “BEDRAMA 

Değerli hemşerilerim, sevgili dostlar,

     Gündelik hayatın karmaşası, telaşı ve işlerimizin yoğunluğu nedenliyle uzunca bir süredir aranızda olamadığım için başta aydindere.com ailesi ve Sn. Dursun Demir olmak üzere tüm hemşerilerimden özür dileyerek ve sizleri yeniden selamlayarak yazıma başlamak istiyorum.

     Maalesef sizinde bildiğiniz üzere memleketimizin ileri gelenlerinin Giresun için çaktığı doğru dürüst bir çivi yokken, halkımızda aynı duyarsızlıkla gaflet içinde yaşayıp durmakta... Ben ise şahsım adına cennet memleketim için ne yapabilirim diye her daim düşünürüm.  Ama birçok projenin ekonomi odaklı olması ile de zaman zaman hayal kırıklığına uğramadım desem yalan olur. Fakat hayal kırıklığının da para etmediğini görünce; kolları sıvazlayıp önce kendi köyümden “bismillah” diyerek işe koyuldum.

     Gurbetçilerimiz başta olmak üzere daha kapı komşusunu dahi tanımayan genç  nesillerimizi, köylümüzü kısaca insanımızı birbileriyle kucaklaştırmak, buluşturmak, tanıştırmak adına ve köyüm adına bir web sayfası kurdum. Bu arada köyüm Giresun’un Tirebolu ilçesine bağlı ÖRENKAYA KÖYÜ’ dür. Ancak bu web sayfasının ziyaretçilerinin sadece köylümden ibaret olamayacağını da bildiğimden, sanal ortamda dünyanın dört bir yanından gezinebilme ihtimaline karşında, kültürümü, özümü ve bizi biz yapan değerlerimizi herkese, her kesime tanıtmak, anlatmak ve yaşatmak gayesiyle de içeriği mümkün olduğunca zengin tutmaya özen gösterdim. İnternetin nimetleri olurda, Özkan sadece web sayfasıyla sınırlı kalır mı? Elbette hayır..! Ayrıca yine internet sitesi üzerinden yayın yapan (şuan aralıklı yayın var –test aşamasında-), ve yine köyümün web sayfası üzerinden link verdiğim radyomuz ÖRENKAYA FM ‘i oluşturdum.

     Yetmezdi, yetmemeliydi... Daha somut bir şeyler lazımdı bana… Geçen yıl yaz aylarında tatil için gittiğim bir günde yolda yürürken,  uzaktan bana doğru bakan tarihi Bedrama Kalesi gözüme ilişti. Kaleyi uzun bir aradan sonra yeniden görmeye karar verip bir müddet yürüdükten sonra kalenin yamaçlarına geldim. Geldiğimde kafamı kaldırdım, ve daha bir dikkatle bakmaya başlamıştım ki;  sanki beni kurtar der gibi bana bakan bir çınarı fark ettim.

     Önceki dönem kaymakamlarımızdan Sayın Muammer Kutlu, kalenin basamaklarını tamir ettirmiş, iki yanına korkuluklar yaptırmış ve kaleye aydınlatmalı bayrak direği dikmişti. Kendilerine minnettarız. Çünkü öncesinde ve sonrasında tabiri caizse bir çivi dahi çakılmayan kalenin durumu içler acısıydı... Kaleye gayet temkinli bir şekilde basmaklardan çıktım. Yıkık surlar, yok olmaya mahkum şarap fıçılar, ürken kale duvarları vs.. Kısaca göz göre göre kaybolan bir tarih yatıyordu. 

     Hemen cep telefonuma sarıldım. Bir dönem tv programı yaptığım zamanlarda tanıştığım GİRESUNLU OLMAYAN ama ANADOLU KÜLTÜRÜ AŞIĞI, Ankara’dan devlet yönetim kademesinde olan bir büyüğüme, hepimizin bilipte görmezlikten geldiği ve yıllar boyunca muhtarlar dâhil tek bir adım dahi atılmayan kalenin durumunu özetledim.Bana ilgileneceğini söylemişti.  Mutlaka ilgilenirdi ama bu kadar kısa sürede sonuç alacağımı ben bile tahmin etmemiştim. 

     Şimdi bazı web sitelerinde yada kişilerin ağzında seçim yatırımı olarak, yok bizim haberden sonra oldu, yok çalışmalarımız uzun yıllardır vardı gibi nara atanlara da ayrıca sesleniyorum. Bu iş uzun yıllar çalışması ile olacak bir durum olmadığı gibi, -sözüm onlara- yerel basını bunca yıl dikkate almayan keyfe keder yöneticilerimiz bugünde almamıştır.

     Tanrı’ya şükürler olsun ki ,

     BEDRAMA KALESİ’nin KADERİ ARTIK TAMAMEN DEĞİŞİYOR…Tirebolu Kaymakamlığı tarafından ,kalenin turizme kazandırılması açısından bir hibe projesi hazırlanıyor.Bu proje DOKA’ya yani Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı’na sunulacak. DOKA 18 Mart tarihine kadar bu tip projelerin müracaatını kabul ediyor.  Turizmde bölge potansiyelinin harekete geçirilmesine yönelik, mali destek programı çerçevesinde kalemizin de faydalanması amacı ile sunulacak bir hibe projesinden bahsediyorum. Bu projeye alt yapı desteği veren şimdiki dönem ilçe kaymakamımızı Sn. Günhan Yazar’a da ayrıca teşekkür ediyoruz. Kaymakamımızın görevlendirdiği ve başkanlığını Sn. Yahya Hıdıroğlu’ nun yaptığı proje ekibi, köy muhtarımız Hamdi Kara ile beraber Bedrama Kalemiz’ de incelemelerde bulundu bile… Alt yapı çalışmalarında ilk yapılacak işlerden birisi kaleye giden yolun, genişleterek bir yürüyüş parkuru haline getirilmesi olacaktır.

 

 

Gerek köyümüz, gerekse tarihi Bedrama Kalesi  ile ilgili bilgi almak ve biraz olsun memleket hasretini dindirmek isteyen tüm dostları www.orenkayakoyu.com adresine bekliyorum.

     Şimdi bu yazımın ardından atıp tutanlar da elbette destekleyenler gibi muhakkak olacaktır. Ama tüm samimiyetimle söylüyorum ki; tüm bunları ben yaptım ettim gibi vb. ukalaca ve ahmakça bir tutum sergileyip, ucuz numaralarla kendimi ön plana çıkarmak niyetinde ve hedefinde değilim. Yöneticilerimiz başta olmak üzere belki aslını unutmayan, unutturmak istemeyen birilerine ön ayak olur, fikir teşkil eder düşüncesiyle paylaştım. Dahası Bedrama Kalesi sadece Örenkaya Köyü’ne ait değil, tüm tarihe maal olmuş bir  yapıdır. Ve bu güzide köyü ve kaleyi tanıtmak ciddi bir sorumluluğun bir parçası düşüncesindeyim. Yorumlarınızı ve mailleriniz beklerim sevgili dostlar.

     Arayı  fazla açmadan bir dahaki yazımda görüşmek ve buluşmak dileğiyle…  Sevgiyle ve sağlıcakla kalın, düşler ülkesi Giresun’umun tek gerçeklikleri…

     WWW.ORENKAYAKOYU.COM

Özkan Köse  

Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir