Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 9059 kez okundu. | Kategori : K.SANAT
Haberin Tarihi :   14 Mart 2012 - 11:00

Oktay Zerrin ile Şebinkarahisar Aşkı

Büyüt
Küçült
Oktay Zerrin ile Şebinkarahisar
ERZURUM, TRABZON, ERZİNCAN, SİVAS, TOKAT ve AMASYA ile idari, sosyal, ve kültürel derinlikte yakınlığı bulunan;

OKTAY ZERRİN İLE ŞEBİNKARAHİSAR AŞKI.. / Hikmet OKUYAR

ERZURUM, TRABZON, ERZİNCAN, SİVAS, TOKAT ve AMASYA ile idari, sosyal, ve kültürel derinlikte yakınlığı bulunan; yeraltı yerüstü zenginlikleriyle muHteşem bir vatan toprağı olan, bir başka deyişle de TAŞI TOPRAĞI ALTIN ŞEHİR diye bilinen; Şiir Şenliklerinin Şöhertler Şehri ŞEBİNKARAHİSAR'ın, özlemiyle yazılmış Oktay ZERRİN imzalı, ŞEBİNKARAHİSAR İLK VE SON AŞKIM şiiri okumak ne büyük bahtiyarlık.

Samsun Sevdası ile başlıyan şiir yolculuğunu, Karadeniz Sevdası ile Türkiye Sevdası ile örtüştürerek; sanat değeri yüksek, millet gerçeği ile örtüşen şiir gibi şiirler üreterek kültür sanat öncülerinin ve şiirseven canların ve özel yetenekli ŞİİR YORUMCUSU öğrencilerin beğenisini kazanan Samsunlu Eğitimci Şair Oktay ZERRİN ile bütünleşen ŞİİR DOSTLUĞU deyişin gerçek anlamıyla GÖNÜL DOSTLUĞU ve ŞEBİNGÜLÜ DOSTLUĞU bizi kalıcı hizmetler ortak paydasında da birleştirdi..


Ne muhteşm bir paylaşım ..

Aşık, ozan, şair, şiir yorumcusu canlar ile bağ bahçe üreticilerinin de Piri olan; Dünyaca Ünlü Halk Bilimcisi, Halk Önderi, Şair, Şiir Yorumcusu, Şiir Dinletileri ile Şiir Sohbetleri Öncüsü Şair Abdi Beğ'in doğup büyüdüğü Cennet Mekan ŞEBİNKARAHİSAR için OKTAY ZERRİN TARZI ŞİİR ile karşılaşmak;

ŞEBİNKARAHİSARLILAR adına,
ŞİİR ŞENLİKLERİNİN ŞÖHRETLER ŞEHRİ ŞEBİNKARAHİSAR adına,
KELKİT VADİSİ Kültür Sanat Dostları adına
GİRESUNLULAR adına ÖVÜNÇ duyulacak bir duygu..


Fatih Sultan Mehmet, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Rauf Denktaş, Ebufeyz Elçibeğ, Prof. Dr. Sadri Maksudi Arsal, Prof Dr Bahtiyar Vahapzade, Mehmet Emin Yurdakul, Orhan Şaik Gökyay, Arif Nihat Asya, Coşkun Ertepınar, Bayburtlu Zihni, Kelkitli Dilaver, Sivaslı Aşık Veysel gibi muhteşem isimlerle gönül dostlarının; tarih kültür sanat şiir şuur düzleminde ve ŞEBİNGÜLÜ DOSTLUĞU bağlamında MEDİNE - ŞEBİNKARAHİSAR ŞEBİNGÜLÜ DOSTLUĞU saygınlığında, muhteşem ÖVGÜLERE muhatap olmak; gerçekten aşık ozan şair şiir yorumcusu canlarımıza TÜRKİYE SEVDASI ile verdiğimiz büyük önemin, duyduğumuz kalıcı saygının yansıması.

Samsunlu Eğitimci Şair Oktay ZERRİN'i;
7 Renk Gökkuşağı altında; Ailesinin, Hemşehrilerinin, Meslektaşlarının, Öğrencilerinin, Şiir Dostları ile irtibatlı olduğu Medya Temsilcilerinin huzurunda ; 7 Renk Yediven Şebingülü sunumlarımla ve şiir yüklü duygularla TEBRİK ediyorum.
Şiirlerini; uygun mekanlarda ve zamanlarda saygın etkin örnek şiirler olarak sunduğuğum Samsunlu Eğitimci Şair, Şebingülü Dostu, Oktay Zerrin'e bir kez daha paylaşmaktan mutlu olduğum ;
ŞEBİNKARAHİSAR İLK VE SON AŞKIM şiiri için TEŞEKKÜR ediyorum..
'' ŞEBİNBÜLBÜLÜNE GÜLÜ VER  GÜL CAN '' , ''ŞEBİNGÜLÜ İLE GÜNAYDIN GÜLÜM  '' diyerek ŞEBİNKARAHİSAR İLK VE SON AŞKIM / Oktay ZERRİN şiirinin coşkusuyla selamlıyorum sevenleri sevilenleri..

Şebinkarahisar ilk ve son aşkım..

Bir Nihavet şarkı güzelliğinde
Yem
yeşil bir cennet özelliğinde
Giresun görünür
göz-bebeğimde
Şebinkarahisar ilk ve son
aşkım...

Giresun açıyor bütün
çiçekler
Türkü söyler kuşlar, sanki böcekler
Burada sizi bir Tarih kucaklar
Şebinkarahisar ilk ve son
aşkım...

" Var mı yan bakan ? " der o Topal Osman
Bu şehri duyup da görmeyen pişman
Tarihte dersini almıştır düşman
Şebinkarahisar ilk ve son
aşkım...

Şarkı olup dile düşse az olur
Yeşil Giresun/da kalp
beyaz olur
Dilekler
Allah/a bir niyaz olur
Şebinkarahisar ilk ve son
aşkım...

Hikmet Okuyar/ın güzide şehri
Giresun gönlümün
aşk akan nehri
Ben de hemşehrisi olmuşum fahrî
Şebinkarahisar ilk ve son
aşkım...

Oktay ZERRİN - BAFRA
03-03-2012-14.38
Bafra Öğretmenevi’nde

============================ 
Netice itibariyle; ŞİİR SEVDASI hissedildikçe okunmasını istediğim  Oktay ZERRİN ŞİİRLERİ kapsama alanına giren ŞEBİNKARAHİSAR İLK VE SON AŞKIM isimli ŞİİR Şebinkarahisar çevresinde kelkit Vadisinde Giresun ilçelerinde YÖRESEL ŞİİRLERİMİZ olarak değerlendirilsin şiir dostlarımız tarafından Şebinkarahisar Fotoğrafları ile paylaşılsın tavsiye edilsin istiyorum.
Şiire duyulan yoğun ilginin yansımalarını, Şebingülü Dostu Oktay Zerrin'e aktarırken..''İlham geldikçe bir şiir de Şebingülü için yaz ..'' diyorum..
Şebingülü sunumlarımla

Selam sevgi saygı

Hikmet OKUYAR
ŞÜSİYAD Başkanı

13 Mart 2012 , Beylerbeyi / İSTANBUL




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir