Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6467 kez okundu. | Kategori : K.SANAT
Haberin Tarihi :   25 Nisan 2012 - 22:04

Okuyar, Edebiyat edeb ile örtüşmeli dedi..

Büyüt
Küçült
Okuyar, Edebiyat edeb ile örtüşmeli
Bayburtlu Akademisyen Şair Şiir Yorumcusu İlesam Üyesi Tarık Torun'un ''edebiyat '' konulu bir özdeyişini paylaşarak mesleğin tanımına ve uygulamadaki bazı hususlara bir kez daha açıklık kazandırmak isteyen Şüsiyad Başkanı Okuyar; '' ben de yazıyorum '' diyenlerin daha dikkatli daha şuurlu olmasını iyi doğru güzel faydalı edebi değerlerin öze söze saygı duyularak korunmasını ve yaşatılmasını istedi.

Okuyar, Edebiyat edeb ile örtüşmeli dedi..
 

 Bayburtlu Akademisyen Şair Şiir Yorumcusu İlesam Üyesi Tarık Torun'un ''edebiyat '' konulu bir özdeyişini paylaşarak mesleğin tanımına ve uygulamadaki bazı hususlara bir kez daha açıklık kazandırmak isteyen Şüsiyad Başkanı Okuyar; '' ben de yazıyorum '' diyenlerin daha dikkatli daha şuurlu olmasını iyi doğru güzel faydalı edebi değerlerin öze söze saygı duyularak korunmasını ve yaşatılmasını istedi.
Şüsiyad Başkanı Okuyar, Tarık Torun Özdeyişi ile verilmek istenilen mesajı çok önemsediğini vurgulayarak; Okuyar Özdeyişi ile durum tespitlerini yansıtmak istediğini söyledi ve  '' Edebiyat edeb ile örtüşmeli '' dedi.

     

Tarık Torun Özdeyişi:
 
'' Edebiyat, cahillerin cirit attığı bir alan değildir, hele kafası karışıkların kendilerine şairim yazarım payesini verdiği alan hiç değildir. Edebiyat ciddiyet ve disiplin ister, çalışmak ister, edep ister, şehevi duyguların sanat adı altında insanlara yutturulduğu bir durum ise asla değildir.
Edebiyat emek ister, onun bunun saçmasını kendi herzesi gibi sunmak ta değildir. Edebiyat insan gibi insan olmayı gerektirir.Temel insani değerlere, emeğe saygıyı gerektirir,tevazuyu alçak gönüllülüğü ön plana almayı gerektirir.. Özetle edebiyat ciddi insanların işidir.Böyle olanlara selam olsun...'' demiş. Teşekkürler Tarık Torun teşekkürler.
 
Aşıkların, ozanların, şairlerin, şiir yorumcularının, yazarların, şiir tahlilcilerinin, şiir eleştirmenlerinin, müzisyenlerin, ve bestekarlar ile sanatsever okuyucuların şuurluca çok yakından çok yakından takip etmesi gereken birAkademisyen Şair Şiir Yorumcusu Tarık Torun... özdeyişi bu..
.....




BİR ŞİİR MÜZİK BESTE VE GÜFTE HIRSIZI, HİÇ UMMADIĞINIZ YERDE KORO ÜYESİ OLARAK ÇIKMAMALI KARŞININIZA.. YA DA SANATSEVER OLARAK..

DİNLEYİCİLERDEN VE İZLEYİCİLERDEN KIRMIZI ÇARPI YEMİŞ BİR SUNUCU VEYA PROĞRAMCI, CİDDİ BİR MESLEK KURULUŞUNUN YÖNETİM KADROSUNDA VE ETKİNLİKLERİNDE DE EN ÖN SIRADA YER ALMAMALI ASLA..

TARIK TORUN ÖZDEYİŞİ OKUNDUKÇA; duvarlara astığı özdeyişin ya da bir şiirin; YAZARINI, AŞİĞINI, ŞAİRİNİ, OZANINI GİZLEMEYİ MARİFET SAYANLAR DA DAHİL YANLIŞ YAPANLAR SIK SIK UYARILMALI..

HATALARIN ÖNLENMESİ İÇİN ÇOK BÜYÜK ÇABA SARFEDİLMELİ..

SÖZLÜK KULANMAYI BİLE BİLMİYENLERİN, ARŞİVLERE NASIL HANGİ DİLLERLE GİRİLDİĞİNDEN HABERİ OLMAYANLARIN ARAŞTIRMACI YAZAR ÜNVANI KULLANARAK REZİLLİĞİN KEPAZELİĞİNE OYNAMALARI ASLA KABUL EDİLMEMELİ..
=
ŞİİR YORUMCULUĞU CİDDİ BİR MESLEKTİR../ Hikmet OKUYAR

ŞİİR ATÖLYELERİNE, ŞİİR SOHBETLERİNE, RADYO TV ŞİİR PROĞRAMLARINA ZAMAN ZAMAN TEZ OLARAK SUNDUĞUM ÖZDEYİŞİMİN; BAZI YERLERDE, BAZI BAZI PROĞRAMLARDA VE BAZI SAYFALRDA SAHİPSİZ OLARAK, TIRNAKSIZ OLARAK VERİLDİĞİNİ GİRİLDİĞİ GÖRDÜM..

ACİLEN DÜZELTİLMESİNİ İSTİYORUM..

HER NEREDE OLURLARSA OLSUNLAR; ŞU ANDA ŞİİR...
SOHBETİ EDEN, ŞİİR PROĞRAMI DÜZENLEYEN YA DA ŞİİR ATÖLYESİ ÇALIŞMASI YAPAN ÖZEL YETENEKLİ ŞİİR ÖNCÜLERİNE; ŞEBİNGÜLÜ SUNUMLARIMLA, ŞİİR YÜKLÜ DUYGULARLA SELAM SEVGİ VE SAYGILARIMI İLETİYORUM..
VE TEKRAR DİYORUM Kİ:  .....................
Okuyar Özdeyişi-1
Aşıklık, ozanlık, şairlik ve şiir yorumculuğu; CİDDİ bir MESLEKTİR../ Hikmet OKUYAR

AŞIKLIK, OZANLIK, ŞAİRLİK VE ŞİİR YORUMCULUĞU; Ö Z E L YETENEK, BİLGİ, BECERİ, YOĞUN EMEK İSTEYEN; CİDDİ VE SAYGIN BİR MESLEKTİR..

Hikmet OKUYAR
Şüsiyad Başkanı
..............................

 

Okuyar Özdeyişi-2


ŞİİR YORUMCULUĞU CİDDİ BİR MESLEKTİR.. / Hikmet OKUYAR

ŞİİR YORUMCULUĞU; ÖZEL YETENEK, BİLGİ, BECERİ ve YOĞUN EMEK İSTEYEN; CİDDİ VE SAYGIN BİR MESLEKTİR..

Hikmet OKUYAR
Şüsiyad Başkanı




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir