Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6361 kez okundu. | Kategori : K.SANAT
Haberin Tarihi :   06 Temmuz 2012 - 20:17

Okuyar Festivale Katılmıyor

Büyüt
Küçült
Okuyar Festivale
Şebinkarahisar Cumhuriyet Meydanı işgal edilmesin diyerek Belediye'nin Meydan İş Merkezi yapmasına karşı çıkarak Şebinkarahisar Kültür Sanat ve Ceviz Festivali'ne katılmayacağını bildiren Şebinkarahisarlı Şair Yazar Gazeteci Hikmet Okuyar;

OKUYAR FESTİVALE KATILMIYOR..
 
Şebinkarahisar Cumhuriyet Meydanı işgal edilmesin diyerek Belediye'nin Meydan İş Merkezi yapmasına karşı çıkarak Şebinkarahisar Kültür Sanat ve Ceviz Festivali'ne katılmayacağını bildiren Şebinkarahisarlı Şair Yazar Gazeteci Hikmet Okuyar; festival ödeneğinin ADALET ve KALKINMA gerçeğine göre kullanılamadığından, yöre sanatçılarının sahne almasında eşitlik ilkesine uyulmadığından büyük üzüntü duyduğunu söyledi..
 
Okuyar, Fuar hazırlıkları öncesinde ve proğram hazırlıkları sırasında Şebinkarahisar Vakıf Üniversitesi, Şebinkarahisar Nüfusu  Yolların Çilesi ile Şebinkarahisar Vilayetliği dahil birçok konunun gözardı edildiğini vurguladı.
 
Yolların Çilesi isimli eserinin sadece Milliyet Blogcu  kayıtlarına göre 06 Tennuz 2012 Temmuz tarihi itibariyle 48.845 defan görüntüleneip  beğenilip okunduğunu duyuran Okuyar; Şebinkarahisar'ın Kelkit Vadisi için Doğu Karadeniz Bölgesi için Cazibe Merkezi olduğunu bir kez daha hatırlatarak meydan bulvar sokak ve caddelerin isimlendrilimesinden heyelanla mücadele ağaçlandırma ulaşım sağlık turizm istihdam üretim yatırım teşvik konularına kadar şehir planından yeniden yapılandırmaya kadar birçok konunun acil çözüm önerileriyle birlikte yeniden değerlendirilmesi gerektiğini dillendiriyor..
Festival alanının yanlış seçildiğini festivalin, Şebinkarahisar Cumhuriyet Meydanı ile Şebinkarahisar Vilayet Meydanı'nda yapılması gerektiiğini savunan Okuyar; festival süresi de en az 7 gün 7 gece olarak belirlenmeliydi dedi.Şebinkarahisar'ın tarım hayvancılık bağ bahçe üretimi yanında turizm potansiyelinin de çok yüksek olduğunu tekrarlayan Şebinkarahisar Kalesi ve Çevresinin arkeolojik kazı çalışmalarının bir an önce başlatırlması gerektiğini; Şebinkarahisar'ın, Kültür Sanat Turizmi, Yayyla Turizmi, Sağlık Turizmi potansiyelinin de projelendrilimesini istiyor.
Şebincevizi, Şebinkale, Şebindutu, Şebinbülbülü ve Şebingülü, başta olmak üzere birçok ismin; Şebinkarahisar'ın sosyal, kültürel ve ve ekonomik canlanmasında muhteşem yeri olduğunu savunan Şebinkarahisarlı Şair Yazar Gazeteci Hikmet Okuyar; Eğribel'in ötesinde Giresun sahillerinde ve Türkiye genelinde Giresun Fındığı ne kadar kaliteli ve değerli ise Şebincevizi de aynı öneme sahip ve Yeşil Giresun ile birlikte değerlendrilmesi ve diğer yöresel Şebinkarahisar ürünleriyle birlikte  üretiminin arttırılması  gereken  kaynak ürünlerdendir diyerek Şebincevizi ile Yeşil Giresun isimli şiirinin müzik eğlence dışı etkinliklerde kültür sanat sohbetlerinde şiir dinletilerinde yoğun istek aldığını ifade ediyor..
 
 
ŞEBİNCEVİZİ ile YEŞİL GİRESUN


Gezip dolaştığım cennet illerde..
Yalnız Allah'ın kulu oldum bil.
Tek Yeşil Giresun kalsa dillerde..
Eğribel Tüneli ele dert değil.

Çile yoğururken, tutsak yollarda;
Halil Rıfat Paşa geldi aklıma.
Şebinceviz yumruk olmuş ellerde..
Şebingülü sevda, saldı aklıma.

Bak kar ballaması, ettim pekmezden,
Şebincevizli un helvası adak.
Şebinkale'de otağ kurmuşum tezden..
Dört bir yana saldığım dal budak.

Aksu'ya kattığım hülyalarımı..
Atapark'ta bayrak, yaptım ufkuma.
Türkiye Sevdası, almış varımı..
Arzularım Avrasya içinde Cuma..

Harikalar adam gibi, adam türünden..
Horon tuttum özgür çağı yeğlerken.
Şebindutu şifa, doğal üründen..
Köprübaşı-Sündüz gönül eğlerken.

Şu it dalaşından sıyrılmak çok zor..
Benlikten kurtuluş olsa da gel git.
Vadi'de Abdi Beğ Sevdası'nı gör..
Arif ozanların özüdür Kelkit.

Okuyar teselli olsun Hikmet'e..
Kayabaşı şiir, şen bağımızdır.
Kızılcık şurubu, yanında kete..
Çağlayanlar ilham kaynağımızdır.

19 Mayıs 2009-2012
Hikmet OKUYAR Ş E B İ N K A R A H İ S A R





Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir