Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 8382 kez okundu. | Kategori : K.SANAT
Haberin Tarihi :   01 Mart 2012 - 18:36

Okuyar, Gizemli Şebingülü dedi..

Büyüt
Küçült
Okuyar, Gizemli Şebingülü
Şüsiyad Başkanı Okuyar, Gizemli Şebingülü çok önemli alternetif ürün olacak dedi.

Okuyar, Gizemli Şebingülü dedi..
 
Şüsiyad Başkanı Okuyar, Gizemli Şebingülü çok önemli alternetif ürün olacak dedi.
 
Şaheserler Üreten Sanatçılar, İletişimciler, Yapımcılar -Yönetmenler Araştırmacılar ve Derlemeciler Topluluğu (ŞÜSİYAD) Başkanı Hikmet Okuyar; edebiyatımızın
kapsama alınında bulunan şiir dünyamızdaki Şebingülü ile ilgilenirken, Şebinkarahisarlı İşadamları yardımlaşma Derneği Kurucu Başkanı olarak da; Şebingülü ile ekonomik canlanmanın bağlantılarını araştırırken tütüne en büyük alternatifin ŞEBİNGÜLÜ ile ISIRGAN OTU olduğunu  iddia etti.
 
Kısır döngü içinde saplantılı yaklaşımların sosyal kültürel ekonomik canlanmada
yeni ufukların açılmasına engel teşkil ettiğini bildiren Okuyar, faydalı araştırmaların ve istikbal vadeden projelerin genellikle savsaklandığını ya da gözardı edildiğini söyledi.


Okuyar, ''sanayide, ekonomide, sağlıkta ve sosyal hayatta önemli ürün olan Şebingülü ile Isırgan Otu'nun; Şebinkarahisar, Alucra, Yenice, Çamoluk ve Kelkit Vadisi'nde Şebincevizi Şebindutu ve Arslanşah Fasülyesi gibi çok önemli bir alternatif ürün olacak '' dedi.

Şimdilik  '' Şebingülü için bir şiir de sen yaz..'' diyerek  dikkatleri GİZEMLİ ŞEBİNGÜLÜ çekiciliğine yönlendiren Şüsiyad Başkanı Okuyar; bir yandan belli günlerde, belli mekanlarda, şiir dostlarıyla ŞEBİNGÜLÜ FİDANI dikip, bazı etkinliklerde ŞEBİNGÜLÜ armağanları ile tanıtımlar yaparken; bir taraftan da bir kolu Şebinkarahisar'a Giresun'a Ordu'ya uzanan Kelkit Vadisinin köklü isimlerinden olan Amasyalı Keskin Ozan örneğindeki gibi GİZEMLİ ŞEBİNGÜLÜ üstüne yazılmış şiirleri; kültür sanat dostlarıyla, Kutlu Doğum hayranlarıyla, sevenlerle, sevilenlerle paylaşıyor..


    

=
....GİZEMLİ ŞEBİNGÜLÜ
=
Özünün dokusu, ol Muhammet’den;
Kanımda atağın, sır Şebingülü.
Gökkuşağı gizem, sanki Cennet’den
Canımda yatağın, gir Şebingülü.

=
Ey yediverenim, bahar bakışlım,
Ey bendine sığmaz, selde akışlım,
Her zaman yağmurlu, şimşek çakışlım..
Yanımda otağın, sar Şebingülü.

=
Gülce dedin bülbül, ah-u zarını,
Nağmeyle naklettin, nazlı yarini,
Bitirdin uğrunda, olan varını..
Yönümde bir düğün, kur Şebingülü.

=
Deyişlerin özge, candan konuşan,
Sevdiğinde, ’gülüm’ diye tanışan,
Gönüllere sevda, sevdalar düşen..
Önümde Güldağı'n var Şebingülü..
.....
Keskin’ce çok yoğun, gör Şebingülü...

=
 
Amasyalı Keskin OZAN
 
AŞ - DER Genel Sekreteri
Türkiye Sevdası Kültür Sanat Danışmanı

 
17 Ocak 2012, Çankaya / ANKARA

NOT :
GİZEMLİ ŞEBİNGÜLÜ başlıklı ŞİİRİMİ;  Şüsiyad Başkanı, Şair, Yazar, Gazeteci Hikmet Okuyar'ın; '' TÜRKİYE OKUYOR'' kampanyasına '' OKUYAR '' diyerek yüzde yüz destek olurken, ÇOK OKUNSUN diyerek dillendirdiği  ''
ŞEBİNGÜLÜ İÇİN BİR ŞİİR DE SEN YAZ..'' çağrısına OLUMLU CEVAP olsun diye; AMASYALI KESKİN OZAN DEYİŞLERİ kapsamında YAZDIM. 17 Ocak 2012 Tarihinde ''Amasyalı Keskin Ozan ile Şebingülü '' başlığıyla yazdığım ve 23 Şubat 2012 Tarihinde yeniden düzenlediğim GİZEMLİ ŞEBİNGÜLÜ isimli Eserimin; Şebingülü fotoğraflarıyla, Kaval, Ney, Klarnet, Kemençe, Keman ve Piyano nağmeli fon müziği eşliğinde; en etkin bestelerle en meşhur Şiir Yorumcusu
ustaların en iddialı ses sanatçısı yorumcuların sunumlarıyla bilgim dahilinde paylaşılmasını diliyorum. Selam Sevgi Saygı..A.K.O.
::::::::::::::::::::::::::::::::.

 
TEŞEKKÜR
 
GİZEMLİ ŞEBİNGÜLÜ  / Amasyalı Keskin Ozan birlikteliğindeki ortak paydada;
       Amasya ve İlçeleri ,Ordu ve İlçeleri, Giresun ve İlçeleri ile Kelkit Vadisi güzelliğindeki sosyal kültürel ve okonomik canlanmaya, kitlesel paylaşımlarla daha fazla katkı sağlayıp öncülük etmek dileğiyle TEŞEKKÜR.




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir