Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 9428 kez okundu. | Kategori : K.SANAT
Haberin Tarihi :   25 Ocak 2012 - 18:55

Okuyar; Şair Sadi için iddialı konuştu.

Büyüt
Küçült
Okuyar Şair Sadi için iddialı
Nevşehirli Şair Sadi Nevşehir Kapadokya tanıtımı için 500 kıtalık tanıtım şiiri yazdığını söyleyen Şaheserler Üreten Sanatçılar İletişimciler Yapımcılar Yönetmenler Araştırmacılar Derlemeciler ( ŞÜSİYAD ) Başkanı Hikmet Okuyar; Bu şiir yazımının bir rekor olacağını iddia etti.

SADİ TELTİK ile ARİF NİHAT ASYA ve ŞEBİNGÜLÜ../ Hikmet OKUYAR
Okuyar; Şair Sadi için iddialı konuştu.
 
Nevşehirli Şair Sadi Nevşehir Kapadokya tanıtımı için 500 kıtalık tanıtım şiiri yazdığını söyleyen Şaheserler Üreten Sanatçılar İletişimciler Yapımcılar Yönetmenler Araştırmacılar Derlemeciler ( ŞÜSİYAD ) Başkanı Hikmet Okuyar; Bu şiir yazımının bir rekor olacağını iddia etti.
 
Şüsiyad Başkanı Okuyar; Tanıtım turizm kültür sanat etkinliklerine yaptığı katkılarla hayata geçirdiği etkin hizmetlerle ve yayınladığı eserlerle hem Nevşehir-Kapadokya çevresinde hem İç Anadolu'da hem de Türkiye genelinde haklı olarak ünlenen Nevşehirli Eğitimci Şair Sadi Teltik tanıtımı için yayınladığı yazısında
şunları söyledi:   SADİ TELTİK ile ARİF NİHAT ASYA ve ŞEBİNGÜLÜ / Hikmet OKUYAR İsmini muhtelif kültür sanat eserlerinden şiir sitelerinden dergi ve gazetelerden tanıdığımız Nevşehirli Eğitimci Şair Yazar Sadi Teltik; Nevşehir ve ilçelerinin özellikleri ve güzelliklerini şiirlerle aksettirip paylaşarak Kapadokya çevresinin daha çok tanınmasına ciddi manada katkıda bulunan radyo ve tv proğramlarındaki paylaşımlarıyla vakıf dernek ve birlikler ile tanıtım turizm kültür sanat etkinlikleriyle şiir ile şiir yorumculuğu ile irtibatlı gençlerin ilgisini çeken öncü bir kültür sanat dostu.

Nevşehir Kapadokya yöresinde tanınıp sevildiği kadar; Şebinkara’hisar’ın Kelkit Vadisi’nin Giresun ve İlçeleri’nin tanıtımlarına yaptığı hizmetlerle de yakından izleniyor ve sanatseverler tarfından seviliyor Şebingülü Dostu Nevşehirli Eğitimci Şair Sadi Teltik.
13. Hikmet Okuyar Ödüllü Şiir Yarışması’nda, ’’ Bir Başkadır Şirin Erzincan ’’ isimli şiiri ile 2010 Hikmet Okuyar Türkiye Birincilik Ödülü kazanan ve başka birçok ödülü bulunan Sadi Teltik; yayınlanmıış üç eser sahibi.

Nevşehir ve ilçeleri tanıtımı için 500 kıtalık ŞİİR yazarak rekorlar kitabına girmeye hazırlanan Nevşehirli Şair Sadi Teltik, Türkiye Sevdası proje çalışmalarına da önemli katkılarda bulunan saygın kültür sanat dostlarımızdan.

’ Şebingülü için bir şiir de sen yaz..’ diyerek yaptığımız davete ve ŞİİR SOHBETLERİ ortamına attığımız ’ ARİF NİHAT ASYA ÖZÜMÜZ OLDU ’ dizeli ayağa SADİ’ce ŞİİRLERLE cevap veren Nevşehirli Şair Sadi Teltik deyişlerini paylaşırken daha fazla bilgi için SADİ TELTİK ŞİİRLERİ başlığı altında arama yapılmasını istiyeceğiz.
=
ŞEBİNGÜLÜ GÜLÜMSER
=
Güllerin içinde başkadır kokun
En sevgili dostun, bülbüldür yakın
Herkes gıpta eder, dikenden sakın
Gül içinde, Şebingülü gülümser

Sermayemsin benim, seni özlerim
Her nereye gitsem, arar gözlerim
Aşkın ifşa etmem, kalpte gizlerim
Gül içinde, Şebingülü gülümser

Ara, diyar diyar; böylesi yoktur
Güzelliğin başka, kirpiğin oktur
Sevmeyen az olur, sevenin çoktur
Gül içinde, Şebingülü gülümser

Açılır goncasın, dudağın bir lal
Sevmeye doyamam, edemem ihmal
Seni görür görmez olurum bir hal
Gül içinde, Şebingülü gülümser
=
Nevşehirli Şair Sadi TELTİK / NEVŞEHİR
...............................

ARİF NİHAT ASYA ÖZÜMÜZ OLDU
=
Kahramandı her dem, kahraman kaldı / Bayrak Şairi’ni hakkıyla aldı
Dünya Türklüğüne ününü saldı / Arif Nihat Asya, özümüz oldu.
=
Adadı kendini kutsal vatana / Bayrak’ı bahşetti şehit yatana
Sahip çık ülkene, hem de atana / Arif Nihat Asya, özümüz oldu.
=
Adımın sert olsun, ezilme sakın / Ecdadın yapmıştı düşmana akın
Güçlü bir devlet olmamız yakın / Arif Nihat Asya, özümüz oldu.
=
Davası büyüktü, sevmişti yurdu / Ne yaparım diye düşündü durdu
Kendisine örnek almıştı kurdu / Arif Nihat Asya, özümüz oldu.
=
Nevşehirli Şair Sadi TELTİK
16 OCAK 2012 / NEVŞEHİR
......................................

SADİ TELTİK KİMDİR ?


07.06.1955 Yılında Nevşehir’de doğdu.İlkokul,ortaokul ve liseyi Nevşehir’de,yüksek tahsilini de Konya’da yaptı.Konya Selçuk Eğitim Enstitüsü Türkçe Öğretmenliği Bölümü’nden 1978 yılında mezun oldu. Aynı yıl Gaziantep Merkez Ortaokulu’nda Türkçe öğretmeni olarak göreve başladı.Daha sonra Eskişehir Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Edebiyat Bölümü’nde lisansını tamamladı. Nevşehir’de değişik okullarda Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenliği yaptı.15 AĞUSTOS 2003 tarihinde emekli oldu.17 yaşında şiir yazmaya başladı.Türk Hava Kurumu Genel Başkanlığı’nın,Türkiye genelinde açmış olduğu havacılık konulu yarışmada’’ Havacının Türküsü’’ adlı şiiriyle mansiyonla ödüllendirildi.

’’ Türkiye Okuyor ’’ kampanyasına ’’ Okuyar’’ diyerek doğrudan yüzde yüz katkıda bulunmak gerekçesiyle; Giresun, Şebinkarahisar, Köprubaşı’nda Proje çalışması olarak hazırlanan Türkiye Sevdası kapsamında; Hikmet Okuyar adına Türkiye genelinde geleneksel olarak düzenlenen 13. Hikmet Okuyar Ödüllü Şiir Yarışması’nda; ‘’Bir Başkadır Erzincan’’ isimli şiiriyle 2010 Hikmet OkuyarTürkiye Birincilik Ödülü kazandı. 2011 Hikmet Okuyar Şiire Üstün Hizmet Ödülü aldı.

İlk şiir kitabı Islak Kirpikler(1995), İkinci şiir kitabı Suların Gölgesinde(2002), Belirli Günler ve Haftalar(2004) adlı 3. kitabını çıkardı. Atatürk Oratoryosu yazdı.1985 Gençlik yılı kapsamında Reşat Nuri Güntekin’in Yaprak Dökümü adlı 4 perdelik eserini sahneye koydu. Şiirleri Kapadokya Gazetesi’nde(DİVANCA) yayımlanmaktadır. Mesam (Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği ), İlesam (İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği)ve İlesam’ın Nevşehir Denetleme Komisyonu üyesidir. Kitaplarını (2000 Adet ) Nevşehir Üniversitesi’ne bağışlamış ve okuma salonuna’’ Sadi Teltik Okuma Salonu’’ adı verilmiştir. Şairin 25 güftesi TRT.San’atçılarından udi-bestekar Sayın N.İlgün Soysev, 2 güftesi kanuni bestekar Sayın Erol Erdiş tarafından şarkı olarak, 5 güftesi de Sayın Ozan Yetkin Karakaya tarafından türkü olarak bestelenmiştir. Nevşehir Üniversitesi Marşı’nı da yazmış, Sayın N.İlgün Soysev tarafından Mahur makamında bestelenmiştir. O Bivefa Ay yüzlü adlı Hüzzam makamındaki eseri TRT repertuvarındadır (Beste-N.İlgün Soysev, Repertuvar no-21240 )
Şiir ve güfte yazmaya devam etmektedir. Hac’da yazdığı 33 kıt’alık şiiri, Nevşehir’in sosyo-kültürel yapısını anlatan 300 kıt’alık Nevşehir’im Bir Başka adlı şiiri de bulunan şair, şiirlerinin tamamını Divanca adıyla bir kitapta toplamayı düşünmektedir.Evli ve 2 çocuk babasıdır.
Açık adres : SADİ TELTİK
Güzelyurt Mah. Gelincik Sok. Papatya Apt. No:3/4 - NEVŞEHİR GSM: 0536 421 0434




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir