Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 9989 kez okundu. | Kategori : K.SANAT
Haberin Tarihi :   27 Şubat 2012 - 10:17

Okuyar Sivaslı Şair Umar'ı yeni keşfettim Dedi

Büyüt
Küçült
Okuyar Sivaslı Şair Umarı yeni keşfettim
Şaheserler Üreten Sanatçılar, İletişimciler ,Yapımcılar Yönetmenler, Araştırmacılar ve Derlemeciler Topluluğu ŞÜSİYAD Başkanı Hikmet Okuyar; tanıtım turizm kültür sanat etkinlikeri sırasında Sivaslı Şair Fatma Umar'ı keşfettiğini söyledi.

Okuyar, ' Sivaslı Şair Fatma UMAR'ı Yeni Keşfettim ' dedi. / Hikmet OKUYAR


Şaheserler Üreten Sanatçılar, İletişimciler ,Yapımcılar Yönetmenler, Araştırmacılar ve Derlemeciler Topluluğu ŞÜSİYAD Başkanı Hikmet Okuyar; tanıtım turizm kültür sanat etkinlikeri sırasında Sivaslı Şair Fatma Umar’ı keşfettiğini söyledi.

’ Şebinbülbülüne Gülüver Gül Can ’ şeklinde dillendiridiği Okuyar Tarzı Ayak üzerine deyişler istediğini bildiren Okuyar’a; Sivas İli, Hafik İlçesi, Çınarlı Köyü sakinlerinden Sivaslı Şair Fatma UMAR imzalı olarak gönderilen şiiri okuyunca çok duygulanan Şüsiyad Başkanı Hikmet Okuyar, ’ Sivaslı Şair Umar’ı yeni keşfettim.’ dedi.

Sivas Valiliği, Sivas Belediyesi ve Siyşad katkılarıyla yayınlanan güldestelerde, bazı kültür sanat sitelerinde ve Sivas medyası kültür sanat köşelerinde zaman Sivaslı Şair Fatma Umar imzalı; Hafik - Çınarlı özlemlerini, Sivas gözellemelerini, Anadolu ve Türkiye sevdalarını, vatan millet sakarya şiirlerini okuduğunu bildiren Okuyar; Srt’de yayınlanan 79. Nevince Bizbize Şiir Müzik Şarkı Türkü Proğramı’nda Fatma Umar’ın; Sivaslı Yiğido duyarlılığındaki tavırları ve Umarca Şiir Tarzı ile dikkatini çektiğini söyliyerek, Sivaslı Yiğido Muhsin Başkan için yazılan ve Sivas ve ilçeleri başta olmak üzere birçok ilde sık sık okunan ve okuyanları (özellikle analar ve ana kuzularını da) ağlatan; Sivaslı Şair Fatma Umar imzalı ’ Üşüme ’ isimli şiiri de çok önemsediğini bildirdi.

Kelkit Vadisi’nde, Giresun yöresinde ve Anadolu coğrafyasında özellikli güzelikli şiirleriyle kendisini daha çok sevdirip Kars’tan Hakkari’ye Artvin’den Muğla’ya Edirne’den Adana’ya uzanan muhteşem vatan coğrafyasında, şiirin olduğu her yerde şiir yüklü duygularını hiisettireceğine inandığım; Sivaslı Şair Fatma Umar ile ilgili daha uzun uzadıya önemli tespitleri paylaşmayı çok isterdim.’ diyen Şüsiyad Başkanı Okuyar; ’Yeni bir şiir kitabı yayınlamaya hazırlanan Sivaslı Fatma Umar Şair’e başarılar diliyerek, ’şimdilik Fatma Umar imzalı ’ ŞEBİNBÜLBÜLÜNE GÜLÜVER GÜL CAN ’ isimli şiiri sanatseverle paylaşıyorum -yeni bir ses yeni bir soluk - daha iyi hissedilsin ’ dedi:
=
ŞEBİNBÜLBÜLÜNE GÜLÜVER GÜL CAN

Gönül dünyamızın en şanlı gülü..!
Şebinbülbülüne gülüver Gül Can.
Petekden süzülü bal döker dili..
Şebinbülbülüne gülüver Gül Can.
=
Çiğ damlası düşmüş gonca gülüne,
Mızrabı bir başka vurur teline,
O tatlı nameler gelir diline..
Şebinbülbülüne gülüver Gül Can.
=
Dikenler içinde güller bitirir,
Kokusunu cümle cana yetirir,
Şakır bülbülleri dile getirir..
Şebinbülbülüne gülüver Gül Can.
=
Dünya insan olsa dostum diyemem,
Gül ile bülbülü ayrı koyamam,
Asil dostluk baki, meşke doyamam..
Şebinbülbülüne gülüver Gül Can...

.............Sivaslı Şair Fatma UMAR
-----------------------------------------
Sivaslı Şair Fatma UMAR imzalı şiir; Şüsiyad Başkanı Şair Yazar Gazeteci Hikmet Okuyar tarafından ’ Türkiye Okuyor ’ kampanyaları kapsamında okunsun diye yazılması dileğiyle ŞEBİNGÜLÜ İÇİN BİR ŞİİR DE SEN YAZ diyerek yayınladığı mesajlarda yer alan Şebinbülbülüne Gülüver Gül Can ifadesiyle dllendirilen OKUYAR TARZI AYAK üzerine Sivaslı Şair Fatma UMAR tarafından yazılmış ve 26 Şubat 2012 Tarihinde sanatseverlerin beğenisine arzedilmiştir.
Şiir, izin alınmak kaydıyla; şiir yorumcuları, müzisyenler ve bestekarlar tarafından değerlendirilebilir.

Hikmet OKUYAR
Şüsiyad Başkanı
26 Şubat 2012, Cevizlibağ, Topkapı / İSTANBUL

    
 


Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir