Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 8844 kez okundu. | Kategori : K.SANAT
Haberin Tarihi :   07 Mart 2012 - 18:51

Okuyar,Türkiye Kadınlar Günü farklı olacak dedi..

Büyüt
Küçült
Okuyar,Türkiye Kadınlar Günü farklı olacak
Kadınlar Günü münasebetiyle; ''Gizemli Şebingülü ile Kadınlar Günü '' konulu bir yazım paylaşan Şüsiyad Başkanı Hikmet Okuyar;

Okuyar,Türkiye Kadınlar Günü farklı olacak dedi..
 
Kadınlar Günü münasebetiyle; ''Gizemli Şebingülü ile Kadınlar Günü '' konulu bir yazım paylaşan Şüsiyad Başkanı Hikmet Okuyar; ''Türkiye Kadınlar Günü farklı olacak,alternatif etkinliklerle kutlanacak'' dedi ve şunları söyledi:

 
Gizemli Şebingülü ile Kadınlar Günü../ Hikmet OKUYAR

 
Türkiye genelinde kutlanan Kadınlar Günü yıllardan beri yaptığımız yayınlar üzerine yeni bir boyut kazandı.Önceki organizasyonlarda ansikopedik kaynaklardan alınan sayfalarca dış kaynaklı yazılar günlerce süren prava çalışmaları sonrasında kürsüden okunuyor katılımcılar kendilerince belirledikleri yine yabancı erkeklerini kadınlar için söyledikleri özden kopuk söylemleri tekrarlıyor ardından da kadına baskı ve şiddet konusuna bir iki örnek veriliyor ardından kokteyl faslına geçiliyordu.şimdilerde durum gittikçe değişiyor.Yeni etkinliklerde Türkiye Kadınlarının; özel yetenekleri, aile içindeki rolü, el işlerindeki ev işlerindeki ve sosyal hayattaki üstün başrıları konuşuluyor.Halk Eğitim Merkezlerindeki Rehberlik Kursları'ndaki Eğtim ve Öğretim konularındaki üstün başarıları konuşuluyor.Bu seneki etkinliklerde günün anısna kadınlarımıza karanfil değil ŞEBİNGÜLÜ armağan edilecek..Tarihimizde gösterdikleri yararlılıklarla milli ve manevi değerlerimize güç katan kadınlarımız anısına; dualar edilecek, mezarlık ziyaretleri yapılacak.Evlerin salonlarından başlayarak balkonlara bahçelere parklara bulvarlara meydanlara Şebingülü fidanı dikilecek.
Tanıtım Turizm Kültür Sanat kapsamlı faliyet gösteren topluluklar vakıflar birlikler odalar ve dernekler; özel yetenekli kadınların ürettiği eserleri tanıtıcı sergiler paneller forumlar şiir dinletileri şiir sohbetleri imza günleri düzenliyecekler..
Adresime gelen haberlerden çok güzel bilgiler alıyorum.
Çukurovaşad Başkanı Adanalı Harika şair Harika Ufuk imzalı
''Şebinkarahisar Kadınları '' isimi şiir, Sivaslı Şair Fatma Umar imzalı ''Şebinbülbülüne Gülüver Gül Can isimli şiir, Amasyalı Keskin Ozan imzalı '' Gizemli Şebingülü '' şiiri başta olmak üzere ünlü kadın şiirleri okunacak.. Uygun ortamlarda radyo tv proğramlarında sohbetlerde..
Şiir Yorumcuları Radyo Tv Şiir Proğramları yapımcıları ve sunucuları pazartesinden başlayarak 08 Mart 2012 Türkiye Kadınlar Günü etkinlikleri sonuna kadar daha etkin daha saygın paylaşımlarla iş kadınlarımızın ev kadınlarımızın özel yetenekli kadınlarımızın göz kamaştıran gönülleri rahatlatan işte bizim kadınlarımız dedirttiren başarılarını yansıtacaklar.
Siyşad Başkanı Sabiha Serin yayınladığı Sivaslı Kadınlar Günü davetiyesinde, güzel bir etkinlik yapacağını duyurmuş şimdiden..Yazıma etkinlikler sonrasında yenilerini ekliyeceğim..
Samsun, Amasya, Ankara, İzmir, Balıkesir, Edirne,  Yozgat, Kırşehir, Kayseri, Sivas, Çorum, Tokat, Antalya, Samsun, Ordu, Adana, Aydın, Muğla, Isparta, Çanakkale, Tekirdağ, Bursa, Yalova, Giresun ve Şebinkarahisar'dan  gelen ön bilgiler çok sevindirici..Ankara, Çankaya'dan arayan Şebinkarahisarlı Üniversite Öğrencisi Şiir Yorumcusu Nazlıcan'nın etkinliklerde ''Alişarlı Vatan
Şairi Nurhayat Sakarya da onılacak, kadınlara Şebingülü de verilecek Kadınlar Günü anısına Şebingülü Fıdanı da dikilecek, GİZEMLİ ŞEBİNGÜLÜ ŞİİRLERİ de okunacak inan bize Bizim Hikmet..'' demesi gözlerimi yaşarttı..
 
Sevgili Gençler size inanıyorum ve çok güveniyorum..
 
Şebingüllü Alyazmalı, günler öncesinden başladı hazırlıklara biliyorum..
 
Sizler daha büyük işler başaracaksınız.
 
Gizemli Şebingülü sunumlarımla selam sevgi ve saygılarımı iletiyorum..
 
Hikmet OKUYAR
Şüsiyad Başkanı
=====================

 
GİZEMLİ ŞEBİNGÜLÜ / AMASYALI KESKİN OZAN

 
Özünün dokusu, ol Muhammet’den;
Kanımda atağın, sır Şebingülü.
Gökkuşağı gizem, sanki Cennet’den
Canımda yatağın, gir Şebingülü.

=
Ey yediverenim, bahar bakışlım,
Ey bendine sığmaz, selde akışlım,
Her zaman yağmurlu, şimşek çakışlım..
Yanımda otağın, sar Şebingülü.

=
Gülce dedin bülbül, ah-u zarını,
Nağmeyle naklettin, nazlı yarini,
Bitirdin uğrunda, olan varını..
Yönümde bir düğün, kur Şebingülü.

=
Deyişlerin özge, candan konuşan,
Sevdiğinde, ’gülüm’ diye tanışan,
Gönüllere sevda, sevdalar düşen..
Önümde Güldağı'n, var Şebingülü;
Keskin’ce çok yoğun, gör Şebingülü...

 
Kanımda atağın sır Şebingülü,
Yanımda otağın, sar Şebingülü,
Yönümde bir düğün, kur Şebingülü,
Canımda yatağın, gir Şebingülü..
Keskince çok yoğun, gör Şebingülü...
=

Amasyalı Keskin OZAN
 
AŞ - DER Genel Sekreteri
Türkiye Sevdası Kültür Sanat Danışmanı

 
17 Ocak 2012, Çankaya / ANKARA

NOT :


GİZEMLİ ŞEBİNGÜLÜ başlıklı ŞİİRİMİ;  Şüsiyad Başkanı, Şair, Yazar, Gazeteci Hikmet Okuyar'ın; '' TÜRKİYE OKUYOR'' kampanyasına '' OKUYAR '' diyerek yüzde yüz destek olurken, ÇOK OKUNSUN diyerek dillendirdiği  '' ŞEBİNGÜLÜ İÇİN BİR ŞİİR DE SEN YAZ..'' çağrısına OLUMLU CEVAP olsun diye; AMASYALI KESKİN OZAN DEYİŞLERİ kapsamında YAZDIM. 17 Ocak 2012 Tarihinde ''Amasyalı Keskin Ozan ile Şebingülü '' başlığıyla yazdığım ve 23 Şubat 2012 Tarihinde yeniden düzenlediğim GİZEMLİ ŞEBİNGÜLÜ isimli Eserimin; Şebingülü fotoğraflarıyla, Kaval, Ney, Klarnet, Kemençe, Keman ve Piyano nağmeli fon müziği eşliğinde; en etkin bestelerle en meşhur Şiir Yorumcusu ustaların en iddialı ses sanatçısı yorumcuların sunumlarıyla bilgim dahilinde paylaşılmasını diliyorum. Selam Sevgi Saygı..A.K.O.



 

Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir