Giresun Üniversitesi Görele Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. .Ahmet Yaşar serin 20. Kişisel sergisini İstanbul'da Balat Kültür Merkezinde açtı.
Hayat Ağacı adını taşıyan sergi 27 adet seçme eserden oluşuyor. 1984 yılında ilk kez yine Doç. Dr. Ahmet. Yaşar Serin tarafından betimlenen Hayat Ağacı eski Türk inanç sistemi olan Şamanizm’e göre dünyanın merkezini belirleyen genellikle kuşlar kartallar ve yedi daldan oluşan kayın ağacı kutsal bir obje olarak kabul edilir.
Göktürk. Ve Orhun Anıtlarında ki Runik yazıyla beraber Hayat Ağacı Temalı resimler üzerine değişik tarzdaki ebru çalışmalarının yer aldığı eserler arasında ayrıca halk Ozanı Aşık Veysel e ait ikide portre bulunuyor.
İlk sergisini 1984 yılında Ankara da açan Serginin 49 yıllık sanat arşivinde birbirinden değerli 600 eserden oluşuyor. Ebru sanatının en titiz örnekleriyle buluşan Hayat Ağacı betimli resim çalışmaları ayrıca ilk defa tarihi misyon olarak geriye dönük olarak ortak bir çalışmanın içinde sanata dönüşmüş. Türkler’in eski inanç sistemi olan Şamanizm ve kutsal olarak kabul edilen, çift başlı bir kartal tarafından korunduğuna inanılan Hayat Ağacı yine, Göktürk ve Orhon Anıtlarında ki Runik, yani çivi yazısı motifleri ayrıca Anadolu’da yüzyıllarca bir gelenek olarak kilimlere halılara motif olarak işlenmekte.
Sergide yer alan çalışmaların bir kısmında Anadolu motifleri çağrışımı yapan Hayat Ağacı resimlerinin her iki yanında ebru sanatı ile süslenmiş çivi yazısı ile ne mutlu Türküm diyene YaşasınTürkiye Cumhuriyeti gibi yazılar not düşülmüş.
21 Nisana kadar sürecek sergiye ilgi şimdiden büyük.
Haber ve Resim Şaban Kutlu