Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 7015 kez okundu. | Kategori : K.SANAT
Haberin Tarihi :   09 Mart 2012 - 18:46

Osman Yüksel ile Şengingülü/Hikmet Okuyar

Büyüt
Küçült
Osman Yüksel ile Şengingülü/Hikmet
Yüzlerce sayfalık şiirli hikaye yazsam ''..devamı yok mu? '' dedirtecek Yozgatlı Aşık Ozan Şair ve Nüktedan Yükseli Osman YÜKSEL muhteşem vatan toprağının örnek sanatçılarından.

OSMAN YÜKSEL İLE ŞEBİNGÜLÜ / Hikmet OKUYAR
 
Yüzlerce sayfalık şiirli hikaye yazsam ''..devamı yok mu? '' dedirtecek Yozgatlı Aşık Ozan Şair ve Nüktedan Yükseli Osman YÜKSEL muhteşem vatan toprağının örnek sanatçılarından.

       
 
Yozgatlı Halk Bilimcisi Eğitimci Şair Yazar Gazeteci Şebingülü Dostu Ahmet Sargın yönetimindeki Yoşaybir Ekibi'nin ve Büyük Yozgat ile Muhteşem Yozgatlılar'ın kültür sanat öncülerinden Yükseli Osman Yüksel.
 
Seven, sevdiren, olumlu bakan, güzel gören, tatlı dilli, espiri yollu, güleryüzlü tavırlarıyla; çekici ve etkili Yükseli Şiir Tarzı ile tanındığı ortamlarda ilgi odağı olan Yozgatlı Şair Osman Yüksel ile Bir heyecanlı 19 Mayıs günü Şiir Şenliklerinin Şöhretler Şehri Şebinkarahisar'da 7 Gün 7 Gece Şebinkale Şiir Şenlikleri vesilesiyle buluşmuştuk..
 
Bir de Sivas Şebinkarahisar Giresun Vilayet Yolu, Cennet Yolu güzergahında 2200 rakımlı Eğribel Tepesi'ndeki Çobanlar çeşmesi'nde hatıra fotoğrafı çekimini takiben Tamdere'de tadımlık yemek molası sonrasında Halil Rıfat Paşa Tüneli  önünde Hikmet Okuyar imzalı '' Yolların Çilesi '' duyarlılığını yeniden hissederek Giresun Atapark'a kadar muhteşem bir yol arkadaşlığı yapmıştık..Şebingülü Dostları Ahmet Sargın, Nuh Şahin, Salim Gülbahçe ile birlikte.. 
 
Gİresun Atapark'ta 20 Mayıs günü kapsama alanında Ahmet Sargın, Nuh Şahin, Salim Gülbahçe ve Osman Yüksel şiirleri de bulunan '' Türkiye Sevdası '' konulu Karma Şiir Sergisi'nin açılışını takiben Yozgat'a yolcularken belki şiirli ortamlarda bir daha buluşuruz umuduyla vedalaşmıştık..
 
İşte öylesine bir karşılaşma sonucu iletişim kanallarında merhabalaştık Yozgatlı Şair Osman Yüksel ile..
 
Ve bilgisayarın donmuşluğundan kurtulmayı beklerken bir SÜRPRİZ ŞİİR ile selamladı aydınlık sabahları yeni ufukları Ve sizlerle sabah sabah Tirebolu çayı içerken Türk kahvesi yudumlarken  paylaşmaktan kıvanç duyduğum ''Şebingülü ile Günaydın Gülüm '' diyerek.. 
 
 
ŞEBİNGÜLÜ İLE GÜNAYDIN GÜLÜM / Osman YÜKSEL

                   Hikmet Okuyar'a..
 
GÜL ÜSTÜNDE MESAJINI ALDIM BEN..
ŞEBİNGÜLÜ İLE GÜNAYDIN GÜLÜM.
ERENLER POSTUNDA FERAH BULDUM BEN..
ŞEBİNGÜLÜ İLE GÜNAYDIN GÜLÜM.

KAR YAĞSA GÜN DEĞSE, VERMEZ RENGİNİ,
ŞEBİN DİYE ŞÖHRET ETMİŞ KENDİNİ.
BAYRAĞIN RENGİNDEN ALMIŞ RENGİNİ..
ŞEBİNGÜLÜ İLE GÜNAYDIN GÜLÜM..

 
ŞEBİNKARAHİSAR ŞEBİNİN İLİ..
KOKLASA AÇILIR AHRAZIN DİLİ.
DERT ETMEZ ŞEBİNE ESSE SAM YELİ
ŞEBİNGÜLÜ İLE GÜNAYDIN GÜLÜM..

ŞEBİNİN GÜLÜNÜ KOKLAR YİĞİTLER,
METNİN YAZAR ŞAİRLERDE DİVİTLER,
ŞEBİNE YARAŞIR TÜRLÜ ÖVÜTLER..
ŞEBİN GÜLÜ İLE GÜNAYDIN GÜLÜM..

Yozgatlı Şair Osman YÜKSEL
28 Şubat 2012, YOZGAT

NOT: ŞİİRİMİ, Şaheserler Üreten Sanatçılar Yapımcılar Yönetmenler Araştırmacılar Derlemeciler Topluluğu ŞÜSİYAD Başkanı Hikmet OKUYAR'ın '' ŞEBİNGÜLÜ İÇİN BİR ŞİİR DE SEN YAZ..'' diyerek yayınladığı DAVET kapsamında verdiği '' ŞEBİNGÜLÜ İLE GÜNAYDIN GÜLÜM '' dizeli AYAK üzerine yazdım.O.Y.
.............................
 
      Netice itibariyle; Şebingülü şiirlerine bir yenisini daha ekleyen Yozgatlı Şair Yükesli Osman Yükseli ile bir kez daha canlandırdık hatıralardan hatırlananları..Selam sevgi saygı ile Şebingülü sunumlarımla..

 


Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir