Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 7675 kez okundu. | Kategori : K.SANAT
Haberin Tarihi :   15 Şubat 2012 - 20:47

Osmanlı Dönemi Resim Sergisi Açıldı

Büyüt
Küçült
Osmanlı Dönemi Resim Sergisi
Vali Dursun Ali Şahin'in daveti üzerine ''Osmanlı Dönemi Resim Sergisi'' bugün Can Akengin Sanat Galerisi Salonunda açıldı.

Vali Dursun Ali Şahin’in daveti üzerine “Osmanlı Dönemi Resim Sergisi” bugün Can Akengin Sanat Galerisi Salonunda açıldı. Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü Tanıtım İşleri Koordinatörü Sayın Cevat Ekinci tarafından hazırlanan “Osmanlı Dönemi Resimleri “adlı sergide Giresun Merkez ve İlçeleri ile ilgili Osmanlı arşivi ve Cumhuriyet arşivinden seçilen toplam 50 belge yer alıyor. İlimizle ilgili birbirinden değerli ve önemli belgeleri toplayarak sergileyen Ekinci’nin yerine açılışa katılan Koordinatör Yardımcısı Mustafa Uslu yaptığı açıklamada şehrimizin bugünü ve geçmişi arasında bir bağ kurma amacıyla açtıkları sergide bulunan belgelerin Giresun’un sosyal, kültürel, ekonomik ve idari yapısına ışık tutacağını söyledi. Daveti üzerine ilimize gelerek serginin açılmasını sağlayan Erkin ve Yardımcısı Uslu’ya teşekkür eden Vali Şahin, “Giresun’un dünüyle bugününü karşılaştıracak olan bu sergi Osmanlının döneminden bugünümüzdeki değişiklikleri çok iyi göreceksiniz. Bu karşılaştırma fırsatını burada bulacaksınız. Ben burada bu hizmeti sunan değerli arkadaşlarıma, Osmanlı Arşivi Genel Müdürü Ve Genel Müdürü Yardımcısı arkadaşlarıma müteşekkirim. Keşke bütün illerde bu dolaştırılsa çok iyi olur. Osmanlının sanata, arşive ne kadar önem verdiğinin bir kanıtını göreceksiniz. Osmanlının 500 sene önceki yazılan bir fermanını, bir evrakını bulmam bugünkü durumda mümkün. Bu aslında bir devletin güçlülüğünün bir göstergesidir. Arşiv bir sanattır. Arşivcilik ise her ülkeye nasip olmayan bir sanat türüdür. Bizde başka ülkelerin bizden örnek alacağı bir arşiv kültürümüz var. Hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından açılış kurdelesi Vali Şahin tarafından kesildi. Açılışa, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay İsmail Çetinbaş, İl Kültür ve Turizm Müdürü Emin Yılmaz ve mesai arkadaşları, İl Dernekler Müdür Vekili Ali Bilen, Esnaf Odaları Başkanı Ali Kara, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu ile çok sayıda davetli katıldı.         

Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir