Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 8110 kez okundu. | Kategori : K.SANAT
Haberin Tarihi :   11 Temmuz 2012 - 18:45

Piraziz Şeyhli de Eko Turizm Hareketine Katıldı.

Büyüt
Küçült
Piraziz Şeyhli de Eko Turizm Hareketine
Vali Dursun Ali Şahin'in başlattığı Eko Turizm hareketi yeni katılımlarla hız kazandı.

Piraziz Şeyhli de Eko Turizm Hareketine Katıldı.

Vali Dursun Ali Şahin´in başlattığı Eko Turizm hareketi yeni katılımlarla hız kazandı. Bulancak´ın İnece Köyü´ne ilk eko turistlerin gelmesi ile eko turizm pazarının farkına varan Giresun köyleri eko turizm köyü statüsü alabilmek için talepte bulunmaya başladılar.   Valiliğimiz tarafından Yrd. Doç. Dr. Metin Çelik ve ekibine hazırlatılan Giresun Turizm Marka Kent Stratejik Kalkınma Planı´nda, sahip olduğu zengin yerel kültür ve vejetaryen mutfağı ile model köy olarak adından söz ettiren Piraziz´in Şeyhli Mahallesi, bu özelliklerini eko turizm çatısı altında toplamaya karar verdi.    Marka Kent Giresun ekibinin eko turizm sorumlusu Emine Yüksel ile çalışmalara başlayan Şeyhli Mahallesi sakinleri öncelikle turistlik değerlerini tespit ettiler. Mahallenin yaşlılarından eski adet ve gelenekleri dinlediler, doğal güzellikleri yerinde tespit ettiler ve düzenleme çalışmalarına başladılar.   Şeyhli´ye İlk Gelen Konuklardan Tam Not   Şeyhli hummalı bir hazırlık sürecinden sonra ilk konuklarını da hafta başında köyde ağırlamaya başladı. Misafirler, köylüler ile beraber İnaltı şelalesine indiler, enfes yöresel yemeklerini yediler ve kına gecesine katılarak çok farklı bir deneyim yaşadılar. Damat kılığına giren Habibe Öztürk, imam kılığına giren Şenay Turan, kayınpeder kılığına giren Dudu Uyanık, klasik bir kına gecesi göreceğini zanneden konukları çok şaşırttılar. Tam bir orta oyunu şeklinde gerçekleşen kına gecesi, konuklar ile beraber söylenen şarkılar ve yöresel ritueller ile gecenin geç saatlerine kadar sürdü.   Bugüne kadar hiç bu kadar farklı bir eğlence türü yaşamadıklarını belirten konuklar, köye bıraktıkları ekonomik değer ile de Şeyhli´nin ilk eko turizm müşterileri oldular.     Valiliğimiz adına projenin koordinatörlüğünü yürüten Emine Yüksel, köyde çok hızlı bir ilerleme kaydettiklerini belirterek Şeyhli´nin Türkiye çapında bir marka eko turizm köyü olacağını belirtti. Yüksel, "Dünyanın en zengin vejetaryen mutfağı olarak konumlanan Giresun´un mutfağı da Şeyhli olacak. Bu köyde 350 çeşit vejetaryan yemek yapılabiliyor. Kısa bir süre sonra Karadeniz´e gelenler muhakkak Şeyhli´ye uğramak isteyecekler. Köydeki kadınlar ile sadece güzel yemekler hazırlamıyoruz, aynı zamanda başka hiçbir yerde göremeyecekleri çok eğlenceli bir Şeyhli Kına Gecesi eğlencesi organize ediyoruz. Kına gecesi öyle eğlenceli ve enteresan oldu ki, Şanlıurfa´ya gidenler nasıl ki muhakkak sıra gecelerine katılıyorlar, Karadeniz´e gelenler de mutlaka Şeyhli´ye uğrayıp Yemekli Kına Gecesi´ni görmek isteyecekler." dedi.      

 

 

 

 



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir